BIST 100 13.767,40 %0,46 Altın 6.764,65 ₺/gr %0,90 Bitcoin $63.718 %0,43 Dolar 47,76 ₺ %0,06 Euro 55,14 ₺ %0,01 Sterlin 64,56 ₺ %0,08 Gümüş 101,38 ₺/gr %2,08 Ethereum $1.889,22 %0,73 İsviçre Frangı 58,79 ₺ %0,15 Kanada Doları 34,29 ₺ %0,02 Avustralya Doları 33,71 ₺ %0,00 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,72 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 13,01 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,57 ₺ %1,04 Çin Yuanı 7,08 ₺ %0,04
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Büyükşehir'den Tabip Odası'nın talebine olumlu yanıt: Pan...

Büyükşehir'den Tabip Odası'nın talebine olumlu yanıt: Pandemi anıtı yapılacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Tabip Odası'nın koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanları için anıt yapılması yönündeki talebine olumlu yanıt verdi. İzmir Tabip Odası'nı ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, “Yaşanan acıları, özveriyle yapılan çalışmaları simgeleyen bir anıtın inşa edilerek, gelecek kuşaklara salgında nasıl mücadele verildiğini anlatmak önemli” dedi.

0Yorumlar
Büyükşehir'den Tabip Odası'nın talebine olumlu yanıt: Pandemi anıtı yapılacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Lütfi Çamlı'yı ziyaret etti. Yönetim kurulu üyelerinin de yer aldığı ziyarette Lütfi Çamlı, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yaşamlarını hiçe sayarak çalışan sağlık emekçileri için bir anıt ve park yapılması yönündeki taleplerini şöyle dile getirdi: “Pandemi süresince sağlık personeli özverili şekilde çalıştı. Yaşamlarını riske atarak sağlık hizmeti üretmeye çalışan sağlık çalışanlarına yönelik bir park yapılmasını istiyoruz. Yine süreci anlatan, çekilen acıları, kaybedilen sağlık çalışanları ile vatandaşlarımızı anlatan bir anıt yapılması yönünde talebimiz var. Sağlıkçıların hatırasına uygun bir düzenlemenin hayata geçmesini diliyoruz.” Böyle bir çalışmanın yapılm ası halinde, bunun sağlık çalışanlarına da moral olacağını ifade eden Lütfi Çamlı, pandemi sürecinde sağlık çalışanlarına desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.



“Bu süreçte verilen mücadeleyi anlatmak önemli”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu da bir çok sağlık çalışanının koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini anımsatarak, “Sizler büyük özveri ile mesleğinizi yapıyorsunuz. Bir çok sağlıkçı bu süreçte evlerine gitmedi, ailelerinden uzak kaldı. Bunu da çevresindeki insanları korumak adına yaptılar. Gönüllü olarak kendilerini izole ettiler. Biz de sizin için elimizden geleni yaparız” dedi. Tabip Odası'nın önerisini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de memnuniyetle karşıladığını dile getiren Özuslu, “Böyle bir anıtın yapılıp gelecek kuşaklara böyle bir salgında nasıl mücadele verildiğini anlatmak önemli. Sağlık çalışanlarının hangi acıları yaşadığını, nasıl fedakarlıklar yaptıklarını anlatmamız gerekiyor. Bu çalışma toplum sağlığı için yaptıklarınızı ortaya koy ma adına çok anlamlı olacak. Başkanımızın bu konuda açık bir iradesi var” diye konuştu.

“Yerel yönetimlerden destek gördük”

Yeniden söz alan Çamlı ise “Bizler bu süreçte kişisel koruyucu ekipmanlardan maske, siperlik gibi malzemelere büyük zorluklarla ulaştık. Yerel yönetimler özellikle İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden ve ilçe belediyelerinden bu konuda önemli destek gördük. Yine Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz olarak verilen ulaşım, otopark hizmeti ile barınma ihtiyacının karşılanması da bizler için çok anlamlı oldu” diye konuştu. Ziyaretin sonunda Mustafa Özuslu, Lütfi Çamlı'ya sağlık personelinin çalışmalarından dolayı plaket verdi.




 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Aydın Erten ‘Halkçı Belediyeciliğin İzinde’ paneliyle anıldı

Gültepe’nin Efsane Başkanı Aydın Erten, vefatının 26’ncı yılında “Aydın Erten’i Anlamak: Halkçı...

9 dakika önce

Bilge Çınarlar’da neşe dolu buluşma

Karşıyaka Belediyesi Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi, yaz döneminde 60 yaş ve üzeri...

15 dakika önce

Dijital Dershane öğrencileri başarıya taşıdı

Buca Belediyesi’nin ücretsiz eğitim platformu Dijital Dershane ile sınava hazırlanan öğrenciler...

26 dakika önce

Bozalan İncir Festivali için geri sayım başladı

Bereketli topraklarında yetişen birbirinden güzel ürünlere sahip olan Menemen'de, 6. Bozalan...

29 dakika önce

Tire TOSBİ’ye yangınlara karşı güçlü güvenlik kalkanı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tire Organize Sanayi Bölgesi iş birliğinde kente kazandırılan...

2 saat önce

Başkan Eşki Çamdibi’nde sözünü tutuyor

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Çamdibi bölgesinde yürütülen büyük asfalt serim...

2 saat önce

Başkan Tugay İzmir’in hal esnafıyla buluştu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Sebze ve Meyve Hali’ni ziyaret ederek...

2 saat önce

Çiğli’de Mahalle Sinema Günlerine Büyük İlgi

Çiğli Belediyesi tarafından yaz akşamlarını kültür ve sanatla buluşturmak amacıyla düzenlenen...

2 saat önce

Bayraklı’da Kaçak Atık Dökümüne Suçüstü Müdahale

Bayraklı Belediyesi ekipleri, kamu alanına kaçak atık döken kişiyi suçüstü tespit etti. Plakasız...

20 saat önce

Gültepe’de Efsane Başkan Aydın Erten’e yakışan anma

Gültepe’de halkçı belediyeciliği ve devrimci kimliğiyle efsaneleşen unutulmaz Gültepe Belediye...

20 saat önce

Karşıyaka’nın kadın danışma merkezleri dayanışmaya güç...

Karşıyaka Belediyesi tarafından kente kazandırılan kadın danışma merkezleri, kurduğu güçlü...

23 saat önce

Çiğli’de Yaz Sporla Dolu Geçti: 1.747 Kişi Yaz...

Çiğli Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından çocukların, gençlerin ve...

1 gün önce