BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Büyükşehir'den yüksekte çalışanlara hayati eğitim

Büyükşehir'den yüksekte çalışanlara hayati eğitim

Türkiye’nin ilk kamu Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi (OSGB) olarak 2011’den bu yana hizmet veren İZELMAN OSGB, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde iş kazalarını en aza indirmek için çeşitli risk gruplarında çalışanlara yönelik eğitimlerini sürdürüyor. İş Sağlığı ve Güvenliği kapsamında yapılan Yüksekte Çalışma Eğitimi de 3-4 Temmuz tarihlerinde yüksekte çalışan Büyükşehir personeline verildi.

0Yorumlar
Büyükşehir'den yüksekte çalışanlara hayati eğitim

İş Sağlığı ve Güvenliği hizmetlerinin tek bir merkezden planlanması, denetlenmesi, güvenli ve sağlıklı çalışma koşullarının sağlanması hedefiyle İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerine hizmet vermeye başlayan İZELMAN OSGB, toplamda 17 bin çalışanın İş Sağlığı ve Güvenliği hizmetlerini yerine getiriyor. Bu eğitimlerden biri olan Yüksekte Çalışma Eğitimi ise 3-4 Temmuz tarihlerinde verildi. Çalışanların güvenli bir şekilde yüksekte iş yapabilmeleri için gereken bilgi, beceri ve davranışları içeren eğitimlerde, yüksekte çalışmanın riskleri, iş için gerekli ekipmanların doğru kullanımı, acil durumda ne yapılması gerektiği gibi hayati öneme sahip bilgiler aktarıldı. İş Güvenliği Uzmanları Gamze Göktan ve Çağrı Kadir Onay tarafından verilen eğitimler, asansör bakım onarım işleri, ağaç budama, çatı bakım onarım gibi yüksekte çalışan risk grubundaki personele yönelik düzenleniyor. Eğitimlere, işyeri hekimlerinin muayenesi sonucu yüksekte çalışmaya uygun bulunan personel katılabiliyor.

“Önce riskleri belirliyoruz”
Eğitimler hakkında bilgi veren İş Güvenliği Uzmanı Gamze Göktan, “Bu eğitimlerle çalışanları bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz. Yüksekte çalışırken sadece emniyet kemerini takmak, güvenliği sağlamak anlamına gelmiyor. Çalışılan alanda rüzgâr tehlikesi, kayma, düşme riski gibi birçok faktör var. Önce çalışma ortamındaki riskleri belirleyip personele anlatmaya çalışıyoruz. Ardından alınması gereken önlemler ve çalışırken nasıl davranılması gerektiği konusunda bilinçlendirme yapıyoruz. Bu eğitimleri tekrar ettikçe katılımcıların bilgileri taze kalıyor” dedi.

Teorik ve pratik eğitim
İş Güvenliği Uzmanı Çağrı Kadir Onay da “Yüksekte Çalışma eğitimi, aslında her personel için önemli. Çünkü belirli bir seviye farkı bulunan ve düşüldüğünde yaralanma ihtimali olan her iş, yüksekte çalışmadır. Bunun için çalışırken önlem almamız gerekiyor. Çalışanları daha bilinçli hale getirmek için bu eğitimlerimiz devam ediyor. Hem teorik hem de pratik eğitimler çok önemli. Pratik eğitimler, verilen bilgilerin daha kalıcı olmasını sağlıyor” bilgisini verdi.
 
“Dikkatli çalışmaya devam edeceğiz”
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde asansör bakım onarım işleri alanında çalışan Yasin Dalgıç, “Yüksekte çalışmak düşme, sakatlanma ve yaralanma ihtimalini artırıyor. Bu eğitimler bize çok faydalı oluyor. Bilgilerimizi tazeliyoruz. Kurallara uyarak daha dikkatli olmaya devam edeceğiz” dedi. Çağrı Çam isimli personel ise “Yüksekte çalışırken kemer takmanın ve diğer aparatların kullanımının ne kadar önemli olduğunu, bu eğitimle bir kez daha öğrendik. Yüksekte çalışırken kazanın meydana gelmesi, telafisi olmayan sonuçlar doğurabilir” diye konuştu.

İZELMAN AŞ 6331 sayılı yasa gereği çalışanlarına düzenli olarak işyeri tehlike sınıfına göre temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri de veriyor. Az tehlikeli işyeri sınıfındaki personeline 3 yılda bir 8 saat, tehlikeli işyeri sınıfındaki personeline 2 yılda bir 12 saat, çok tehlikeli işyeri sınıfındaki personeline de her yıl 16 saat temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri düzenliyor.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Başkan Tugay, Kazakistan’da yeni iş birliklerinin...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve beraberindeki İzmir heyeti, Kazakistan'ın...

7 saat önce

Narlıdere zabıtasında yaka kamerası dönemi

Narlıdere Belediyesi, hizmet kalitesini artırmak ve saha denetimlerinde şeffaflığı sağlamak...

11 saat önce

'İzmir'de zeybek bilmeyen kalmasın' çağrısı 500 kişilik...

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin “İzmir'de zeybek bilmeyen kalmasın” çağrısıyla hayata geçirdiği...

13 saat önce

Bornova’da tarım ve dayanışma hamlesi

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Yakaköy’deki 15 dönümlük Doğal Tarım Çiftliği’nde...

13 saat önce

Bornova'da dayanışma sırası Berk Yıldız'da

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, DMD hastası Berk Yıldız için salı akşamı (Bugün)...

1 gün önce

Başkan Tugay’dan müjde: Yuvamız İzmir’de aylık ücret 2...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Yuvamız İzmir Sosyal Hizmet Etkinlik...

1 gün önce

Bornova’da bilim dolu yaz

Bornova Belediyesi, çocukların yaz tatilini hem eğlenceli hem de öğretici aktivitelerle...

1 gün önce

Çandarlı’nın yeni Cumhuriyet Meydanı açılıyor

Dikili Belediyesi tarafından Çandarlı’ya kazandırılan Cumhuriyet Meydanı, 7 Ağustos Cuma günü...

1 gün önce

Galeri Alt, Karşıyaka’nın kültür yaşamına değer katıyor

Karşıyaka Belediyesi, ana hizmet binasının giriş katında yer alan Galeri Alt Sergi Salonu ile...

1 gün önce

Hasan Âli Yücel Kütüphanesi, çocuklar için öğrenme ve...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaz tatilini verimli, eğlenceli ve öğretici etkinliklerle...

1 gün önce

Konak Belediyesi ve MMO arasında asansör güvenliği için...

Konak Belediyesi ve TMMOB Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi arasında ilçedeki asansörlerin...

1 gün önce

Çiğli Belediyesi'nin Şişme Oyun Parkı Mahalle Mahalle...

Çiğli Belediyesi, yaz tatilini çocuklar için daha eğlenceli ve verimli hale getirmek amacıyla...

1 gün önce