Büyükşehir Narlıdere’de 50 milyonluk güçlendirme projesini tamamladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Narlıdere’de iki yıl önce aşırı yağışlar nedeniyle istinat duvarı çöken Narkent Sitesi ve kayma yaşanan Erdal İnönü Caddesi’ndeki çalışmaları tamamladı. 50 milyon TL’lik yatırımla bölge güvenli hale getirildi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, iki yıl önce yaşanan aşırı yağışlar nedeniyle Narlıdere 2. İnönü Mahallesi’ndeki Narkent Sitesi’nde çöken istinat duvarı ve Erdal İnönü Caddesi’ndeki kayan yolda güçlendirme çalışmalarını tamamladı. Çökmenin yaşandığı ilk andan itibaren güvenlik önlemlerini alarak kayma faaliyetini püskürtme beton uygulamasıyla durduran Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, ardından başlayan güçlendirme projesini tamamladı. Fen İşleri Dairesi ekipleri, 50 milyon TL’ye mal olan güçlendirme projesi kapsamında, 14,50 ve 17,50 olmak üzere 325 adet 7 bin 900 metrelik fore kazık çalışması yaparak bölgeyi daha güvenli hale getirdi.
İstinat duvarı ve kayma yaşanan yol güçlendirildi
Çalışmalar hakkında bilgi veren, Yol Üst Yapı Şube Müdürü Ferhat Zengin, “Bölgemizde aşırı yağışlardan dolayı istinat duvarının arkasında su basıncının etkisinin artması ve bölgenin jeolojik yapısının etkisiyle istinat duvarı kayarak binanın üzerine yıkılmıştı. Sitedeki bu duvarın yıkılması 4 bloğu birden etkiledi. Her blokta 40 daire var. Toplamda 160 daireyi etkileyen bir durumla karşı karşıya kaldık. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak olaya hızla müdahale edip, püskürtme beton uygulamasıyla hareketliliği geçici olarak önledik. Yine bu bölgeye yakın olan Erdal İnönü Caddesi’nde yol güzergâhı üzerinde kaymalar meydana gelmişti. Burada da can ve mal güvenliği açısından kayan duvar ve yolda hızlıca proje çalışmalarını başlattık. İhalenin ardından yapım sürecine başladık. Geldiğimiz süre itibariyle Erdal İnönü Caddesi’ndeki kayan yol ve istinat duvarında 325 adet fore kazık imalatı yaparak destekleme sistemi yaptık. Erdal İnönü Caddesi’nde İZSU birimlerinin de desteğiyle yol gövdesinde 250 metrelik yağmur suyu drenajı yapıldı. Yine aynı bölgede 250 metrelik dere tahkimatı yaptık. Bu yaptığımız destekleme sistemiyle bölgedeki kaymayı engellemiş olduk” ifadelerini kullandı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Narlıdere, 19 Mayıs'ı coşkuyla kutladı!
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm Türkiye’de olduğu gibi Narlıdere’de de...
Narlıdere'de elektrikli araç şarj istasyonları devrede
Narlıdere Belediyesi, temiz enerji kullanımına katkı sağlamak ve vatandaşların hayatını...
Narlıdere Belediyesi’nden SECAP Çalıştayı
Narlıdere Belediyesi, Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı (SECAP) çalışmaları kapsamında,...
Yerel Haberleri
TümüManisa Büyükşehir Belediyesi “Sağlıklı İşyeri”...
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Beslenme Dostu ve...
Belediye ve Kaf Kaf tek yürek!
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Karşıyaka Spor Kulübü’nün eski kulüp başkanları,...
Konaklı kadınların okuma azmi örnek oldu
Konak Belediyesi’nin, Konak Halk Eğitimi Merkezi iş birliğiyle Basmane Semt Merkezi’nde açtığı...
Bornova’da doğal lezzetler halkla buluşuyor
Bornova Belediyesi, 6 Eylül 2026 tarihinde Yakaköy Köy Meydanı’nda düzenleyeceği "2. Geleneksel...
Karabağlar ‘da Gazeteci Barış Selçuk saygıyla anıldı
Karabağlar Belediyesi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin katkılarıyla, 32 yıl önce...
Engelsiz Yaşam Merkezi'nde üreterek güçleniyorlar
Efes Selçuk Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde düzenlenen makrome ve yaratıcı drama...
İzmir’in simge yapısı Cihan Palas yeniden hayat buluyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi ve kültürel mirasının önemli yapılarından...
İZSU'dan 4,6 milyarlık altyapı yatırımı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 2026’nın ilk altı ayında 30 ilçede toplam 4,6...
Başkan Tugay, Kazakistan’da yeni iş birliklerinin...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve beraberindeki İzmir heyeti, Kazakistan'ın...
Narlıdere zabıtasında yaka kamerası dönemi
Narlıdere Belediyesi, hizmet kalitesini artırmak ve saha denetimlerinde şeffaflığı sağlamak...
'İzmir'de zeybek bilmeyen kalmasın' çağrısı 500 kişilik...
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin “İzmir'de zeybek bilmeyen kalmasın” çağrısıyla hayata geçirdiği...
Bornova’da tarım ve dayanışma hamlesi
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Yakaköy’deki 15 dönümlük Doğal Tarım Çiftliği’nde...
