Büyükşehir'den balıkçılara tam destek: Bu daha başlangıç
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin geçen yıl başlattığı “Tekne Bakım Malzemeleri Desteği Projesi”,Mavişehir Balıkçı Barınağı'nda 134 balıkçı ile devam etti. Başkan Tunç Soyer, “Birleşmiş Milletler, 2022 yılını 'Kıyı Balıkçılığı Yılı' olarak ilan etti. Küçük ölçekli kıyı balıkçılığını desteklemek gerektiğine karar verdi. Sektörün yüzde 90'ı sizlersiniz. Kooperatif olarak sizi desteklemeye devam edecek belediyeniz var. Bu sadece başlangıç, yanınızda olmaya devam edeceğiz” dedi.
Soyer: “Sizi desteklemeye devam edecek belediyeniz var”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Kıyı balıkçılığı yine kooperatifler üzerinden yürümeli diye inandık. Birleşmiş Milletler, 2022 yılını 'Kıyı Balıkçılığı Yılı' olarak ilan etti. Küçük ölçekli kıyı balıkçılığını desteklemek gerektiğine karar verdi. Küçük ölçekli üretici, küçük kıyı balıkçılığı teşvik edilmek zorunda. Sektörün yüzde 90'ı sizlersiniz. Fakat ne yazık ki tarımın diğer sektörlerinde olduğu gibi yine bir sahipsizlik, başı boşluk ve plansızlıkla karşı karşıyayız. Üreticimiz, kıyı balıkçımız gelecek ay, gelecek yıl ne yapacağını yani aslında kendi geleceği ile ilgili hiçbir şeyi bilmiyor. Tamamen kendi ayakları üzerinde durmaya çalışıyor. Biz yanınızda olmak istiyoruz. Bu daha başlangıç, çok daha fazlasını, güçlüsünü size destek olarak vereceğiz. Eğer siz nefes alırsanız, hayatınızı idame ettirecek geliri bu işten elde ederseniz zaten başka bir işe de talip olmazsınız. Geçiminizi de buradan sağlarsınız. Çok büyük bir hayat pahalılığı ve enflasyon var, olağanüstü bir ekonomik krizle karşı karşıyayız. Kooperatif olarak sizi desteklemeye devam edecek belediyeniz var. Biz Karşıyaka Belediye Başkanımız Cemil Tugay ile beraber sizin yanınızda durmaya devam edeceğiz” dedi.
“Yeter ki siz vazgeçmeyin”
Tarımda, ulaşımda, kentsel dönüşümde kooperatifçiliği desteklediklerini belirten Soyer, “Kooperatifçilik demokrasini ekonomik kalkınma modelidir. Eğer demokrasi varsa kooperatifçiliği destekleyerek ekonomik refahın kalkınmanın yayılmasını ve üretilen ranttan herkesin adil pay almasını sağlamak mümkün. Demokrasiye inandığımız için sadece 5 yılda bir sandığa gidilip oy kullanılan bir rejim olmadığına inandığımız için desteklemeye devam edeceğiz. Hayatın her alanında, her sektörde desteklemeye devam edeceğiz. Bu sadece başlangıç, yanınızda olmaya devam edeceğiz. Olanca gücümüzle destek olacağız yeter ki siz vazgeçmeyin, yolunuzda devam edin” dedi.
“Balıkçılar adına sonsuz teşekkür ediyoruz”
Şemikler Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Olcay Bülbül, “Başkanım göreve geldiğiniz günden beri kooperatifleri destekleyen kalkındıran yanımızda olduğunuzu hissettiren görev anlayışınız var. Yaklaşımınızdan dolayı balıkçılar adına sonsuz teşekkür ediyoruz” dedi. Balıkçı Çağdaş Kızılemiş ise, “Böyle bi konuda desteğiniz bizi çok memnun etti. Uzun zamandır böyle bir şey görmemiştim. Devamını diliyoruz, çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
Törenin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ile CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, balıkçılar Mert Pelik, Üner Oraklı, Erhan Bülbül ve Çağdaş Kızılemiş'e boya ile macun verdi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İzmir’de mezarlıklarda yeni dönem
İzmir Büyükşehir Belediyesi, mezarlıklarda yeni bir uygulamayı hayata geçiriyor. Mezar...
Büyükşehir, hem annelerin hem bebeklerin yanında: "İyi...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “İyi bir başlangıç her çocuğun hakkı” anlayışı doğrultusunda...
Güzelbahçe Kız Futbol Takımı'ndan iddialı başlangıç
Güzelbahçe Belediyesi Kız Futbol Takımı, ilk antrenmanına Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa...
Yerel Haberleri
TümüKarşıyaka’da gazilere saygı yürüyüşü
Karşıyaka Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik ünvanı ile mareşal rütbesi...
Buca’da “Kitap Değişim Günleri” köylere taşınıyor
Buca Belediyesi’nin düzenlediği “Kitap Değişim Günleri” kapsamında bugüne kadar 35 mahallede bin...
Çocukluk hayalleriyle İzmir tarımına güç oluyorlar
İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın saha ekipleri,...
Edebiyatın kalbi Bornova’da atacak: 7. Kitap Günleri...
Bornova Belediyesi, İzmir’in en köklü ve en geniş katılımlı kültür etkinliklerinden biri olan 7....
İzmir’in Troya’sı: Yassıtepe’den zenginliğin izleri çıktı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentte yürütülen kazı çalışmalarına desteklerini sürdürüyor....
Afet çalışmalarında daha güçlü koordinasyon dönemi
İzmir Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri ve Risk Yönetimi Dairesi Başkanlığı, zemin ve...
AK Partili Arslan'dan CHP'li Güleç'e: "Sahadaki çalışmayı...
CHP Tire İlçe Başkanı İsmail Güleç’in, AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı’nın...
CEV U18 Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası Rüzgarı Foça’da...
İzmir Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) ve Türkiye...
Bayraklı Tünelleri’ndeki tır yangını kısa sürede söndürüldü
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekipleri, Bayraklı Tünelleri’nin Çiğli istikametinde...
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden reklam panoları...
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Karşıyaka'da kaldırılan reklam panolarına ilişkin açıklama...
Karşıyaka’nın tarihi sağlık merkezinde restorasyon başladı
Karşıyaka Belediyesi, 1950’li yıllarda inşa edilen ve ‘korunması gerekli taşınmaz kültür...
Bayraklı’da Avrupa Hareketlilik Haftası renkli...
Bayraklı’da 7’den 70’e vatandaşlar Avrupa Hareketlilik Haftası için bir araya geldi. Turgut Özal...