BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.703 %0,67 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.352,21 %1,58 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Büyükşehir'den kentsel dönüşüm açıklaması: “Proje alanlar...

Büyükşehir'den kentsel dönüşüm açıklaması: “Proje alanları kooperatiflerden teslim alındı”

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Örnekköy 3. ve 4. Etap, Uzundere 3. ve 4. Etap kentsel dönüşüm proje alanlarının yapı kooperatiflerinden teslim alındığını ve projelerin Büyükşehir iştiraki İZBETON AŞ ve Egeşehir AŞ’nin koordineli çalışmasıyla hızla tamamlanacağını duyurdu. 

0Yorumlar
Büyükşehir'den kentsel dönüşüm açıklaması: “Proje alanları kooperatiflerden teslim alındı”

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yapım işlerinin durdurulmasına ilişkin yasal süreçlerin ardından Örnekköy 3. ve 4. Etap, Uzundere 3. ve 4. Etap kentsel dönüşüm proje alanlarının, yüklenici ve ruhsat sahibi İZBETON AŞ tarafından mahkemelerin raporlarında tespit edildiği şekilde teslim alındığını duyurdu.
Her bir kentsel dönüşüm projesiyle ilgili iş programlarının ayrı ayrı yurttaşların bilgisine sunulacağının ve sürecin şeffaflıkla yürütüleceğinin belirtildiği açıklamada,  “Kentsel dönüşüm projeleri kapsamında tapularını belediyemize devretmiş olan hak sahibi yurttaşlarımıza kira yardımı ödemesini sürdüreceğiz ve yapım işini üstlenen kooperatif üyesi yurttaşlarımızın da mağduriyetlerini ve beklentilerini hukukî çerçevede karşılayacağız” denildi. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi; 
“Kentsel dönüşüm alanlarında arsalarını belediyemize devretmiş hak sahiplerinin ve yapım işlerini üstlenen kooperatif üyelerinin beklentilerini duyarlılıkla takip etmekteyiz. Daha önce kamuoyuna yansıdığı üzere, kentsel dönüşüm alanlarında yapım işlerinin kat karşılığı usulde yapı kooperatifleri eliyle görülmesi yöntemi Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından uygun bulunmamış, ‘bahse konu parsellerdeki inşaat faaliyetlerinin durdurulması’ talimatı verilmiştir. 
Nisan ayından itibaren yeniden faaliyete geçirdiğimiz Kentsel Dönüşüm Dairesi’nin koordinatörlüğünde belediyemizin ve iştiraklerimizin mühendisleri, hukukçuları ve denetim elemanlarından oluşan ekiplerle kentsel dönüşüm alanlarında durum tespitleri yapılmış, aynı dönemde gerçekleşen Bakanlık Teftiş Kurulu müfettişleri incelemeleri takip edilmiştir. 
Herhangi bir tereddüde yol açılmaması için bir sonraki aşamaya geçilmeden önce Örnekköy 3. ve 4. Etap, Aktepe-Emrez 1. Etap, Uzundere 3. ve 4. Etap kentsel dönüşüm projelerinin hâlihazırdaki yapım aşamaları ve projelerin tamamlanması için gereken işler ve bedeller mahkemelerce görevlendirilen bilirkişi heyetleriyle hâkimler nezaretinde belirlenmiş, taraflara tebliğ edilmiştir. 

 

Büyükşehir'den kentsel dönüşüm açıklaması: “Proje alanları kooperatiflerden teslim alındı”

 

“Artık tamamlama aşamasına geçiyoruz”
“Şimdi, mahkeme bilirkişi raporlarındaki seviye ve kalan işler tespitleri esas alınarak beş ayrı kentsel dönüşüm projesi yapım işlerinin, iştiraklerimizden İZBETON ve Egeşehir şirketlerimizin koordineli çalışmasıyla hızla tamamlanması aşamasına geçiyoruz. 
Bu kapsamda; mülkiyeti İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait Örnekköy 3. ve 4. Etap, Uzundere 3. ve 4. Etap kentsel dönüşüm proje alanları, yapım işlerinin durdurulmasına ilişkin Bakanlığın 12.07.2023/6858273 sayılı ve Belediyemizin 04.07.2024/2029982 sayılı yazıları gereğince Yüklenici/Ruhsat Sahibi İZBETON AŞ tarafından mahkemelerin tespit raporlarında tespit edildiği hâl ile teslim alınmıştır. 
Her bir kentsel dönüşüm projemizle ilgili iş programlarını ayrı ayrı yurttaşlarımızın bilgisine sunacağız ve bu süreci şeffaflıkla yürüteceğiz. İlgili bütün tarafların görüşlerini alıyoruz, önerilerini değerlendiriyoruz. Kentsel dönüşüm projeleri kapsamında tapularını belediyemize devretmiş olan hak sahibi yurttaşlarımıza kira yardımı ödemesini sürdüreceğiz ve yapım işini üstlenen kooperatif üyesi yurttaşlarımızın da mağduriyetlerini ve beklentilerini hukukî çerçevede karşılayacağız. 
Yurttaşlarımızın bilgilerine saygıyla sunarız.”



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

5. Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali Başladı

Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali’nin beşincisi, “Smyrna’dan Homeros’a: Bayraklı...

10 saat önce

Gençler Cumhuriyet’in izinde yürüdü, kadınlar...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, gençleri doğayla, kadınları tarihle buluşturdu. Cumhuriyet Bayramı...

14 saat önce

İş’te İzmir’le iş buldu, öğrencileriyle derste buluştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası bünyesindeki İş’te İzmir platformu, iş arayanlarla...

15 saat önce

3. Yaş Üniversitesi’nde ders zili çaldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 60 yaş ve üzeri vatandaşları aktif yaşama ve hayat boyu...

15 saat önce

Büyükşehir, dayanışma noktalarıyla İzmirlinin yanında

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki 12 Dayanışma Noktası ve 3 Danışma Noktası...

15 saat önce

1,5 milyon ton dip çamuru çıkarıldı, rota kuzeye çevrildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez’de su sirkülasyonunu artırmak ve deniz ekosistemini...

15 saat önce

Efes Selçuk'ta Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Kültür, Tarih...

Efes Selçuk Belediyesi, Cumhuriyetin 103. yıl dönümünü kapsamında anma programları, törenler,...

15 saat önce

Genç Yaka’da ‘Cumhuriyet’in İzinde’ bilgi yarışması

Karşıyaka Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı kapsamında Genç Yaka’da bilgi yarışması düzenledi. 4...

15 saat önce

Bornova’da gelecek minik ellerle yeşerdi

Bornova Belediyesi Ekolojik Kent Yerel Tohum Merkezi’ni ziyaret eden Mediha Mahmutbey Ortaokulu...

15 saat önce

Geleceğin yıldızları Buca’da yetişiyor

Buca Belediyesi’nin çocukları sporla buluşturmak amacıyla düzenlediği ücretsiz Futbol Okulları,...

17 saat önce

Kemeraltı Festivali esnafın yüzünü güldürdü

Konak Belediyesi’nin düzenlediği Kemeraltı Festivali, Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun da...

1 gün önce

Sarnıç’ın su şebekesine 205 milyonluk yatırım!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Gaziemir Sarnıç’ta 205 milyon liralık...

1 gün önce