Büyükşehir’den Tiyenli Mahallesi’ne yeni içme suyu sondajı
Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Gölmarmara’nın Tiyenli Mahallesinde su yetersizliği yaşayan vatandaşların sorununu çözüme kavuşturdu. Mevcut sondajın veriminin düşmesi üzerine başlatılan çalışmada, saniyede 8 litre su verimine sahip yeni bir kuyu açıldı.
MASKİ Genel Müdürlüğü, küresel ısınma ve iklim değişikliğine bağlı olarak yaşanan susuzluk problemine karşı il geneline yeterli, verimli ve kesintisiz içme suyu ulaştırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, MASKİ İçme Suyu Dairesi Başkanlığı ekipleri, Gölmarmara ilçesine bağlı Tiyenli Mahallesinde mevcut sondajın veriminin düşmesi nedeniyle yenileme çalışması gerçekleştirdi. Yeni sondajla saniyede 8 litre verime sahip su elde edildi. Gölmarmara Belediye Başkanı Cem Aykan, Belediye Başkan Yardımcısı Tahsin Bilenler, MASKİ İçme Suyu Daire Başkanı Necip Kurtarıcı, İlçe Hizmetleri Daire Başkanı Recep Günay, MASKİ İlçe Şefi Erdem Özer, şube müdürleri ve teknik personel de mahallede hayata geçirilen sondaj çalışmasını yerinde inceledi.
Muhtardan Teşekkür
Tiyenli Mahalle Muhtarı Aytekin Karabağ, “Suyumuz yaz ayları ve tarım işçileri nedeniyle artan nüfusa yeterli gelmedi ve kesildi. Şu anda yeni kuyu açıldı, rahatladık. Sondajla ilgili öncelikle merhum Ferdi Başkan’ımızdan Allah razı olsun. Söz verilmişti yerine getirildi, emeği geçen herkesten Besim Başkan’ımdan da Allah razı olsun. Köyümüz güzel suya kavuştu” dedi.
“Saniyede 8 Litre Suyla Bölgenin Su Sorununu Çözmüş Olduk”
MASKİ İçme Suyu Daire Başkanı Necip Kurtarıcı, “Ülkemizde yer altı su seviyelerinin çekilmesiyle birlikte su sorunları yaşanan yerleşim yerleri oluyor. Gölmarmara ilçemizde Tiyenli de bu bölgelerden birisiydi. Mevcut sondaj kuyumuzun kurumasıyla birlikte yeni su arayışlarına başlamıştık. 270 metre derinlikte, saniyede 8 litre suyla bölgenin su sorununu çözmüş olduk. Vatandaşlarımıza hayırlı olsun” diye konuştu.
“Halkımız için her zaman beraber çalışmaya devam edeceğiz"
Gölmarmara Belediye Başkanı Cem Aykan da bir mahallenin daha su sorununun çözüldüğünü belirterek, “MASKİ İçme Suyu Dairemizin, Tiyenli Mahallesinde yaptığı sondaj çalışmamızın sonuna geldik. Tiyenli Mahallesi 17 kırsal mahalle içerisinde su sorununu en fazla yaşayan mahallemizdi.. Tiyenli Mahallesinde çok güzel bir su bulduk. İnşallah suyumuzun verimliliği her zaman böyle kalır. Rahmetli Ferdi Başkanımız döneminde başlayan ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Besim Dutlulu ile tamamlanan çalışma için emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Her zaman yanımızda ve bizimle birlikte oldular. Halkımız için her zaman beraber çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
MASKİ, Ahmetli’de 4 Mahallenin İçme Suyu Depolarını...
Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü, vatandaşlara daha sağlıklı ve...
Urla’nın su altyapısına 155 milyon liralık yatırım
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Urla’da biri 100 milyon lira, diğeri 55 milyon...
Gördes’in 22 yıllık içme suyu sorunu tarihe karışıyor
MASKİ Genel Müdürlüğü, Gördes’in uzun yıllardır devam eden içme suyu sorununu çözmek için hayata...
Yerel Haberleri
Tümü5. Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali Başladı
Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali’nin beşincisi, “Smyrna’dan Homeros’a: Bayraklı...
Gençler Cumhuriyet’in izinde yürüdü, kadınlar...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, gençleri doğayla, kadınları tarihle buluşturdu. Cumhuriyet Bayramı...
İş’te İzmir’le iş buldu, öğrencileriyle derste buluştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası bünyesindeki İş’te İzmir platformu, iş arayanlarla...
3. Yaş Üniversitesi’nde ders zili çaldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 60 yaş ve üzeri vatandaşları aktif yaşama ve hayat boyu...
Büyükşehir, dayanışma noktalarıyla İzmirlinin yanında
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki 12 Dayanışma Noktası ve 3 Danışma Noktası...
1,5 milyon ton dip çamuru çıkarıldı, rota kuzeye çevrildi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez’de su sirkülasyonunu artırmak ve deniz ekosistemini...
Efes Selçuk'ta Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Kültür, Tarih...
Efes Selçuk Belediyesi, Cumhuriyetin 103. yıl dönümünü kapsamında anma programları, törenler,...
Genç Yaka’da ‘Cumhuriyet’in İzinde’ bilgi yarışması
Karşıyaka Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı kapsamında Genç Yaka’da bilgi yarışması düzenledi. 4...
Bornova’da gelecek minik ellerle yeşerdi
Bornova Belediyesi Ekolojik Kent Yerel Tohum Merkezi’ni ziyaret eden Mediha Mahmutbey Ortaokulu...
Geleceğin yıldızları Buca’da yetişiyor
Buca Belediyesi’nin çocukları sporla buluşturmak amacıyla düzenlediği ücretsiz Futbol Okulları,...
Kemeraltı Festivali esnafın yüzünü güldürdü
Konak Belediyesi’nin düzenlediği Kemeraltı Festivali, Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun da...
Sarnıç’ın su şebekesine 205 milyonluk yatırım!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Gaziemir Sarnıç’ta 205 milyon liralık...