BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Büyükşehir’in “Ben Buradayım” Projesinde Bileklik Dağıtım...

Büyükşehir’in “Ben Buradayım” Projesinde Bileklik Dağıtımı Sürüyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Alzheimer, demans hastaları ile kaybolma riski taşıyan engelli, Down sendromlu, otizm spektrum bozukluğu tanısı almış bireylerin güvenliğini sağlamak ve ailelerin içini rahatlatmak amacıyla başlattığı “Ben Buradayım” projesi kapsamında akıllı takip bilekliklerinin dağıtımına hız kesmeden devam ediyor.

0Yorumlar
Büyükşehir’in “Ben Buradayım” Projesinde Bileklik Dağıtımı Sürüyor

Başlangıçta Alzheimer ve demans hastalarına yönelik olarak hayata geçirilen proje, zamanla kaybolma riski taşıyan down sendromlu, otizmli ve zihinsel engelli bireyleri de kapsayacak şekilde genişletildi. Proje sayesinde, risk altındaki bireylerin yakınlarına, ücretsiz olarak konum takip cihazı içeren bileklikler dağıtılıyor. Aileler, bileklikler sayesinde sevdiklerinin anlık konumunu cep telefonları üzerinden kolaylıkla takip edebiliyor. Ayrıca son üç güne ait konum verilerini geriye dönük olarak da görüntüleyebiliyorlar.

 

“Yanlarında Olmaya Devam Edeceğiz”

Proje ile hem bireylerin güvende kalmasını sağlamak hem de ailelerin kaygılarını azaltarak yaşam kalitesini yükseltmek amaçlanıyor. Akıllı takip bilekliklerini alan aileler de duydukları memnuniyeti dile getiriyor. Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı iş birliğiyle Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü koordinesinde bileklik dağıtımlarının sürdürüldüğünü belirten Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Dairesi Başkanı Erhan İnce, “Kaybolma riski olan vatandaşlarımızın kolaylıkla bulunabilmesi için anlık takiplerini sağlayan akıllı bilekleri dağıtmaya devam ediyoruz. Merhum Başkanımız Ferdi Zeyrek döneminde başladığımız projemize, Başkanımız Besim Dutlulu’nun talimatlarıyla 17 ilçemizde de devam ediyoruz. Talepler devam ettikçe de dağıtmayı sürdüreceğiz. Akademik destek alarak hedef grupları belirledik. Hem çocuklarımızın hem de büyüklerimizin olumsuz bir durum başlarına gelmemesi için Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Bundan Sonra İçim Daha Rahat Olacak

Otizmli oğlu için projeden faydalanan Esra Eroğlu, “Oğlum 9 yaşında ve bazı zorlukları var. Daha önce bir kez parkta kaybolmuştu. Büyükşehir’in bu projesini duyunca hemen başvurdum. Artık içim çok daha rahat, bileklikle önlemimizi almış olduk. Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederim” diye konuştu.

 

Down sendromlu kızı için bileklik alan Adalet Özdemir ise “Projeyi televizyonda öğrendim. Kızım çarşının ortasında kaybolmuştu, o anda başvurmaya karar verdik. Bundan sonra içim daha rahat olacak. Anlık olarak takip edebileceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi, vatandaşların buluşma...

Karşıyaka Belediyesi, Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi aracılığıyla vatandaşlara eğitimden sosyal...

11 saat önce

Torbalı’dan denize ulaşmak artık daha kolay

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 770 numaralı Torbalı Aktarma Merkezi – Selçuk...

15 saat önce

Karabağlar’ın her yıl 80 milyon lirası sahipsiz atıklara...

Karabağlar Belediyesi, çevre kirliliğine neden olan sahipsiz atık sorununa kalıcı çözüm üretmek...

15 saat önce

Menderes’te Yeni Temizlik Seferberliği

Menderes Belediyesi, yeni temizlik seferberliği başlatarak caddeleri köşe bucak temizliyor....

15 saat önce

Başkan Eşki’den Çamdibi’nde esnaf turu

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, "ortak akıl ve yerinde yönetim" ilkesiyle sürdürdüğü saha...

15 saat önce

Kemalpaşa'da coşkulu toplu sünnet şöleni

Kemalpaşa Belediyesi ve KESİAD işbirliğinde düzenlenen toplu sünnet şöleninde çocuklar ve...

2 gün önce

Karşıyaka Belediyesi’nden personele ‘daha sağlıklı...

Karşıyaka Belediyesi, masa başı çalışan personelin fiziksel sağlığını korumak amacıyla...

2 gün önce

Roman Soykırımı Konak’ta anıldı: Eşit bir yaşam için...

Roman Soykırımı’nı Anma Günü dolayısıyla Konak’ta düzenlenen anma programında Roman...

2 gün önce

Buca Belediyesi’nden sokak hayvanlarına can suyu

Aşırı sıcak hava kent genelinde etkisini sürdürürken Buca Belediyesi, sokak...

2 gün önce

İzmir’de Bokaşi kompostu uygulamasına yoğun ilgi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından organik atıkların evde dönüşümü...

2 gün önce

Beydağ’ın yıllardır beklediği yol hizmete açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beydağ’da yıllardır bölge halkının büyük zorluk yaşadığı Karaoba...

2 gün önce

Bornova’da spor hamlesi: 5 tesis yenilendi, yeni sahalar...

Bornova Belediyesi, Doğanlar Sahası ilçe genelindeki 4 halı sahayı tribünlerinden zeminlerine...

2 gün önce