Çeşme Kitap Günleri kitapseverleri buluşturdu
Çeşme Belediyesi tarafından 17-20 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen 1. Çeşme Kitap Şenliği, aralarında Çeşmeli yazarların da olduğu ‘Onlarca yazar ve binlerce kitap ile kitapseverleri buluştururken, düzenlenen paneller de büyük ilgi gördü.
Çeşme Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Çeşme Kitap Günleri, 17-20 Ağustos tarihlerinde Çeşme Meydanı’nda gerçekleştirildi. Kitap şenliğinde birbirinden değerli isimler Çeşmelilerle buluştu.
‘Onlarca yazar, binlerce kitap’ sloganı ile gerçekleştirilen 1. Çeşme Kitap Günleri’nde paneller ve tiyatro gösterimleri de yapıldı. Onur Ödülü Uğur Dündar’a, Emek Ödülü Yaşar Aksoy’a, Edebiyat Ödülü ise Ercan Kesal’a takdim edildi. Etkinlikler boyunca söyleşiler, paneller, tiyatro oyunları izlendi. Ülkenin önde gelen onlarca yayınevinin yeni ve eski kitaplarıyla yer aldığı 1. Çeşme Kitap Günleri’nde birbirinden değerli isimler de imza günleri ve söyleşileriyle katılım gösterdi. Etkinliğin ilk gün programı Medine Çam’ın oynadığı “İnsan merak ediyor” adlı tiyatro gösterisi ile sona erdi.
BİRBİRİNDEN DEĞERLİ İSİMLER BİR ARAYA GELDİ
Kitap Şenliği'nin 3. gününde, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili, usta gazeteci Tuncay Özkan, Cumhuriyet Halk Partisi, 24. 25. ve 26. dönem Milletvekili ve Cumhuriyet Gazetesi Yayın Kurulu Üyesi Mustafa Balbay ile Dicle Keskinoğlu imza gününde kitapseverlerle bir araya geldi. Tarihçi ve Yazar Sinan Meydan, “100. Yılında Cumhuriyet'e Sahip Çıkmak”, Gazeteciler; Hakkı Özdal ve Bülent Kepenek de “Muhalefetin Sağı, Solu” adlı panelde Türkiye’nin geçmişi ve bugüne ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Tarihçi ve Yazar Sinan Meydan da “100. Yılında Cumhuriyet'e Sahip Çıkmak” adlı paneli gerçekleştirdi.
Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran “Bu etkinlik, Çeşme’yi turizmin yanı sıra tarihle, gastronomiyle ve sanatla büyütme çabamızın en önemli adımlarından biri. Düşünen, yazan, üreten çok değerli “Onlarca yazar, binlerce kitabı” Yeryüzündeki Cennet Çeşme’mizde ağırlayarak okuyucularıyla buluşturmaya önümüzdeki dönemde de devam edeceğiz" dedi.
“DİZELERİYLE RUHUMUZA DOKUNAN TÜM YAZARLARIMIZA SELAM OLSUN!"
Oran, "Bu topraklar yüzyıllardır ilginç bir ikilemi besleyip büyütüyor. Bir yanda Nasrettin hocaları, Yunus Emreleri, Mevlanaları, Pir Sultan Abdalları insanlığa armağan eden bu güzel coğrafya diğer tarafta sazıyla, sözüyle, kalemiyle var olmaya çalışan, Vatan Şairi Nazım Hikmet’i sürgüne göndermiş, Abdi İpekçi, Çetin Emeç, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı ve Uğur Mumcu gibi isimlerin haince katledilmelerine şahit olmuş. Madımak’ta 33 şair, ozan ve düşünürün derin acısını toplumsal hafızamıza işlemiş bir coğrafya burası” diye konuştu.
Oran, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Böyle bir günde; En büyük ustalardan Yaşar Kemal’i, Sabahattin Ali’yi, Orhan Kemal’i, Ahmet Hamdi Tanpınar’ı, Hüseyin Rahmi Gürpınar’ı, Aziz Nesin’i, ismini sayamadığımız onlarca güzel ismi anmamak olmaz.. Kalemiyle, yüreğiyle uluslararası alanda göğsümüzü kabartan Orhan Pamuk’a bir selam çakmadan geçmek olmaz. Dizeleriyle ruhumuza dokunan Bedri Rahmi Eyüpoğlu’nu, Ataol Behramoğlu’nu, Atilla İlhan’ı, Can Yücel’i, Özdemir Asaf’ı, Cemal Süreya’yı…”
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Buca’da “Kitap Değişim Günleri” köylere taşınıyor
Buca Belediyesi’nin düzenlediği “Kitap Değişim Günleri” kapsamında bugüne kadar 35 mahallede bin...
Edebiyatın kalbi Bornova’da atacak: 7. Kitap Günleri...
Bornova Belediyesi, İzmir’in en köklü ve en geniş katılımlı kültür etkinliklerinden biri olan 7....
Kültürpark’ta İZKİTAP günleri: Her yaştan ziyaretçiye...
İZKİTAP, sonbaharın kendine özgü atmosferinde bir kez daha İzmir’in kalbi Kültürpark’ta...
Yerel Haberleri
TümüHarf Devrimi’nin 98. yılı Konak’ta kutlandı
Cumhuriyet tarihinin en önemli kültürel dönüşümlerinden biri olan Harf Devrimi’nin 98. yılı...
Karşıyaka’da kayıt dışı işletmelere sıkı denetim
Karşıyaka Belediyesi, ilçedeki ruhsatsız ve kaçak iş yerlerine yönelik denetimlerini...
Buca’da “Her Güne Bir Atık” seferberliği
Buca Belediyesi’nin okullarda sürdürdüğü “Her Güne 1 Atık Projesi” kapsamında evlerinde...
Bornova’da muhtarlara destek enerjiye yatırım
Bornova Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Ömer Eşki başkanlığında...
ESHOT’un çevreci filosu COP31 için Antalya’da
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, Antalya’da düzenlenecek COP31’in ulaşım...
Başkan Sengel: “Sayıştay Raporları Üzerinden Siyaset...
Efes Selçuk Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda 2025 yılı Sayıştay Denetim...
İzmir, COP31’de iklim mücadelesini dünyaya anlatacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 9-20 Kasım tarihlerinde Antalya’da düzenlenecek COP31’de “Dirençli...
Kıbrıs ve Kore Muharip Gazileri Parkı yeniden doğdu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ödemiş’te bulunan Kıbrıs ve Kore Muharip Gazileri Parkı’nda 1045...
Menemen Konutları’nda binalar yükseliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 3 bin 400 konutluk Egeşehir Menemen Konutları Projesi’nde...
Büyükşehir’in Çoksesli Oda Korosu Eskişehir’de Büyük...
Manisa Büyükşehir Belediyesi Çoksesli Oda Korosu, 2. Uluslararası Eskişehir Polifonik...
Başkan Ünsal’dan temizlikte kalıcı çözüm ve mali disiplin...
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda çöp toplama...
Konak’ta vergi ödeme kolaylığı
Konak Belediyesi, kasım ayı vergi ödeme dönemi kapsamında vatandaşların işlemlerini sıra...