BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Çeşme’de Plastik Atıksız Üretici Pazarı

Çeşme’de Plastik Atıksız Üretici Pazarı

Sürdürülebilir kalkınma kapsamında hayata geçirdiği projelerle dikkat çeken Çeşme Belediyesi plastik atık tüketimini azaltmaya yönelik bir uygulamayı daha hayata geçirdi. Üreticiyi doğrudan tüketici ile buluşturmayı hedefleyen Çeşme Belediyesi Tarla’dan Sofraya Üretici Pazarı’nda vatandaşlara file ve kese kağıdı dağıttı.

0Yorumlar
Çeşme’de Plastik Atıksız Üretici Pazarı
Çeşmeli üreticiler organik ürünlerini Çeşmeliler ile buluşturuyor. Taze meyve ve sebzelerin, geleneksel yöntemlerle üretilmiş tarhana, erişte, köy ekmeği, ev salçası, zeytinyağı, doğal bal, pekmez ve birbirinden lezzetli yöresel tatların zenginleştireceği Çeşme Üretici Pazarı, üreticiden aracısız alışveriş yapma imkanı sunduğu ziyaretçilerine de önemli bir ekonomik avantaj sunacak. 
 
Ilıca Otogar yanında her Pazartesi ve Cuma günü açılan Tarla’dan Sofra’ya Üretici Pazarı’nı ziyaret ederek, plastik atık tüketimini azaltmak amacıyla vatandaşlara file ve kese kağıdı dağıtan Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, üreticilere hayırlı bir sezon diledi.
 
“Sürdürebilir bir gelecek için çalışıyoruz”
Oran, “Girdi maliyetlerinin arttığı, tüm dünyada sağlıklı gıdaya ulaşımın her geçen gün zorlaştığı bir dönemde, tarlaya düşen her damla alın teri için tüm üreticilerimize teşekkür ediyorum. Kaynakların hızla azaldığı, dünyanın hızla kirlendiği bir süreçte, ‘sürdürebilirlik’ tüm insanlık için en önemli kavram haline geldi. Çünkü; doğayla bağımızın neredeyse koptuğu, insan kaynaklı çevre kirliliğinin geri dönülmez bir noktaya geldiği bir yaşam sürdürülebilir değil. Gelecek kuşakların su, gıda, temiz hava, deniz alanları yok olma tehlikesi ile karşı karşıya. Halk deyimiyle ‘Bu böyle gitmez!’ Bu yüzden hiç vakit kaybetmeden harekete geçmek zorundayız. Su tüketimimizi, çevre kirliliğini kontrol altına almak, tüketim alışkanlıklarımızı değiştirmek zorundayız” diye konuştu.
 
 “Plastik Atık tüketimini azaltmayı hedefliyoruz”
Sürdürülebilir plastik atıksız projelere verdikleri desteklerden söz eden Oran, “Bu bilinçle, hayata geçirdiğimiz Tarım müdürlüğümüzle, ata tohumlarımızın çoğaltılmasını sağlıyor, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüz ile kış döneminde okullarımızda çocuklarımıza çevre eğitimi veriyor, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile WWF Türkiye arasında imzalanan Plastik Atıksız Şehirler protokolünde pilot ilçe olarak üzerimize düşen görevi yapıyoruz. Tüm imkanlarımızla bu süreçte yer almaya da devam edeceğiz. Bugün üretici pazarımızda tek kullanımlık plastic kullanımının azaltılması adına eski güzel filelerimizden dağıtacağız. Satışlarımızı burada bundan sonra kese kağıtları ile yapacağız. Gün sonunda ortaya çıkan bitkisel atıklarımızı da doğal gübre üretimi için değerlendireceğiz. Eğer doğa için hemen şimdi bir şeyler yapmaya başlamazsak yarın çok geç olacak.
Bizimle aynı duyguları paylaştığınıza, bu çabamıza sonuna kadar destek olacağınıza inanıyorum. Birlikte doğayı koruyacak, çocuklarımıza yaşanabilir bir dünya bırakacağımıza inanıyorum. Pazarınız bereketli olsun” dedi.
 
 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Kemalpaşa'da coşkulu toplu sünnet şöleni

Kemalpaşa Belediyesi ve KESİAD işbirliğinde düzenlenen toplu sünnet şöleninde çocuklar ve...

13 saat önce

Karşıyaka Belediyesi’nden personele ‘daha sağlıklı...

Karşıyaka Belediyesi, masa başı çalışan personelin fiziksel sağlığını korumak amacıyla...

14 saat önce

Roman Soykırımı Konak’ta anıldı: Eşit bir yaşam için...

Roman Soykırımı’nı Anma Günü dolayısıyla Konak’ta düzenlenen anma programında Roman...

14 saat önce

Buca Belediyesi’nden sokak hayvanlarına can suyu

Aşırı sıcak hava kent genelinde etkisini sürdürürken Buca Belediyesi, sokak...

17 saat önce

İzmir’de Bokaşi kompostu uygulamasına yoğun ilgi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından organik atıkların evde dönüşümü...

18 saat önce

Beydağ’ın yıllardır beklediği yol hizmete açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beydağ’da yıllardır bölge halkının büyük zorluk yaşadığı Karaoba...

19 saat önce

Bornova’da spor hamlesi: 5 tesis yenilendi, yeni sahalar...

Bornova Belediyesi, Doğanlar Sahası ilçe genelindeki 4 halı sahayı tribünlerinden zeminlerine...

19 saat önce

Çiğli'de Mahalle Tiyatro Günleri Başladı

Yaz boyunca çocukları kültür ve sanat etkinlikleriyle buluşturan Çiğli Belediyesi, Mahalle...

19 saat önce

Can dostlar için fotoğraf sergisi

Datça Belediyesi Hayvan Bakımevi’ndeki 32 sevimli dostun fotoğraflarından oluşan “Bir Fotoğraf...

1 gün önce

Konak’ın Cumhuriyet Kütüphaneleri’nde sınav maratonu

Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Kütüphaneleri, geleceklerini şekillendirecek sınavlara...

1 gün önce

Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...

Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...

1 gün önce

BELGEM’le eğitimde fırsat eşitliği kitlesel başarıya dönüştü

Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), sunduğu ücretsiz eğitim desteğiyle YKS ve...

1 gün önce