CHP Gaziemir'de o isimlere ihraç kararı!
Gaziemir Belediyesi Meclisi'nde yaşanan 'Denetim Komisyonu' seçimleri ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Aralarında Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'nın da bulunduğu 11 Meclis üyesi, CHP Gaziemir Belediyesi Meclis Üyesi 10 ismin ihracı için İl Yönetimine imzalı başvuru yaptığı ancak başvurunun İl Yönetimi tarafından 'grup kararı' olmaması nedeniyle kabul edilmediği öğrenildi.
Belediyelerin bir önceki dönem içinde gerçekleştirdikleri gelir ve giderin araştırılması için kurulan Denetim Komisyonu, Gaziemir'de krize neden olmuştu.
CHP Gaziemir Belediyesi Meclis Grup Başkanvekili İzel Zenginobuz Derinsu'nun Denetim Komisyonu için kendisi ve Ali Kavasu, Meral Yiğit, Sercan Doğan isimlerini vermiş ancak Derinsu'nun verdiği liste içinde bulunmayan CHP'li Meclis Üyeleri Murat Serin, Levent Çağlarsu, Bengü Sayköse, Ünal Işık Denetim Komisyonu için adaylığını açıklamıştı.
Mecliste kapalı oylama usulü ile gerçekleştirilen komisyon seçimleri sonrası ise Zenginobuz'un listesinde bulunan isimler Denetim Komisyonu dışında kalırken, Komisyona AK Parti'den Uğur İnan Atmaca, CHP'den ise Murat Serin, Levent Çağlarsu, Bengü Sayköse, Ünal Işık seçilmişti.
Seçim sonrasında Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda CHP'den komisyona seçilen üyeler için "CHP'li arkadaşlarımız AK Partili Üyelerin oylarıyla seçildi. Hayırlı olsun" ifadelerini kullanmıştı. Grup Başkanvekili İzel Zenginobuz Derinsu ise komisyona seçilen dört ismin grup kararına uymayarak aday olduklarını açıklamıştı.
ARDA KILIÇDAROĞLU'NU ZİYARET ETMİŞTİ
Başkan Arda ve Derinsu'nun açıklamaları sonrası Mecliste CHP Meclis Üyeleri arasında derin bir çatlak yaşanırken, Başkan Arda beraberindeki bazı meclis üyeleri ile birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etmişti.
İHRACI İSTENEN KİŞİLER KİMLER?
Yaşanan gerilimlerin ardından ise 27 Ocak tarihinde gerçekleştirilen İl Yönetimi toplantısında kritik bir gelişme yaşandı.
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ve 10 CHP Gaziemir Meclis Üyesi 'Denetim Komisyonu' seçimlerinde yaşanan olaylar nedeniyle; Ünal Işık, Levent Çağlarsu, Murat Serin, Tahir Türkbay, Emin Aksoy, Cemal Çalışkan, Nevin Mutlu, İlhan Özköse, Bengü Sayköse, Lütfü Özcan'ın partiden ihraç edilmesi için, Disiplin Kuruluna gönderilmesi talebinde bulundu.
İL'DEN BAŞVURUYA RET!
İl yönetimine giden imzalı yazı sonrası inceleme yapan yönetim, 'grup kararı' olmaması nedeniyle başvuruyu kabul etmedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Karabağlar Belediye Meclisi'nde çoğunluk Cumhur...
CHP'de "mutlak butlan" kararının ardından yaşanan ayrışma, İzmir'deki belediye meclislerine de...
Gümrükçü'den Güç'e sert sözler: "Oyları cebine koyup...
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, düzenlediği basın toplantısında CHP'deki ayrışma süreci ve...
Gümrükçü'nden istifa eden başkanlara mesaj: Meclis...
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, CHP'den istifa eden belediye başkanları ve meclis üyelerine...
Yerel Haberleri
TümüZübeyde Hanım Sosyal Tesisi, vatandaşların buluşma...
Karşıyaka Belediyesi, Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi aracılığıyla vatandaşlara eğitimden sosyal...
Torbalı’dan denize ulaşmak artık daha kolay
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 770 numaralı Torbalı Aktarma Merkezi – Selçuk...
Karabağlar’ın her yıl 80 milyon lirası sahipsiz atıklara...
Karabağlar Belediyesi, çevre kirliliğine neden olan sahipsiz atık sorununa kalıcı çözüm üretmek...
Menderes’te Yeni Temizlik Seferberliği
Menderes Belediyesi, yeni temizlik seferberliği başlatarak caddeleri köşe bucak temizliyor....
Başkan Eşki’den Çamdibi’nde esnaf turu
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, "ortak akıl ve yerinde yönetim" ilkesiyle sürdürdüğü saha...
Kemalpaşa'da coşkulu toplu sünnet şöleni
Kemalpaşa Belediyesi ve KESİAD işbirliğinde düzenlenen toplu sünnet şöleninde çocuklar ve...
Karşıyaka Belediyesi’nden personele ‘daha sağlıklı...
Karşıyaka Belediyesi, masa başı çalışan personelin fiziksel sağlığını korumak amacıyla...
Roman Soykırımı Konak’ta anıldı: Eşit bir yaşam için...
Roman Soykırımı’nı Anma Günü dolayısıyla Konak’ta düzenlenen anma programında Roman...
Buca Belediyesi’nden sokak hayvanlarına can suyu
Aşırı sıcak hava kent genelinde etkisini sürdürürken Buca Belediyesi, sokak...
İzmir’de Bokaşi kompostu uygulamasına yoğun ilgi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından organik atıkların evde dönüşümü...
Beydağ’ın yıllardır beklediği yol hizmete açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beydağ’da yıllardır bölge halkının büyük zorluk yaşadığı Karaoba...
Bornova’da spor hamlesi: 5 tesis yenilendi, yeni sahalar...
Bornova Belediyesi, Doğanlar Sahası ilçe genelindeki 4 halı sahayı tribünlerinden zeminlerine...
