BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.703 %0,67 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.352,21 %1,58 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel CHP Genel Başkanı Özel Selçuk’ta yanan ormanlık alanı inc...

CHP Genel Başkanı Özel Selçuk’ta yanan ormanlık alanı inceledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel İzmir’in Selçuk ilçesine gelerek yangından zarar gören alanı ziyaret etti.

0Yorumlar
CHP Genel Başkanı Özel Selçuk’ta yanan ormanlık alanı inceledi

 İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şükran Nurlu ve İtfaiye Dairesi Başkanlığı yetkililerinden cumartesi günü kentte yaşanan yangınlarla ilgili bilgi alan Özel “Her bir metrekare yeşil alan hepimizin bu millete namus borcudur. Her bir çam ağacı ve makilik arazi bu memlekete bizim borcumuzdur. O yüzden hem imar planlarında hem şehirlerin genişleme hem de orman yangınlarına karşı tedbir ve mücadelesinde pozisyonumuz kırmızı alarm pozisyonudur” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Selçuk'ta orman yangınından etkilenen vatandaşlarla ve yangın söndürmede görevli personelle bir araya geldi. Genel Başkan Özgür Özel’e görüşmelerde bulunmak üzere Ankara’ya giden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ı temsilen İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Altan İnanç eşlik etti. İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan sorumlu İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şükran Nurlu da Genel Başkan Özel’e yangınlara ilişkin bilgi verdi. Nurlu,  155 araç ve 350 personelle yangınlara müdahale ettiklerini söyledi.

8 saatte 86 yangın
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkan Vekili Yaşar Korkmaz ise orman yangınlarına ilişkin detaylı bir açıklama yaptı. Korkmaz, Cumartesi ve Pazar günü İzmir’de 255 yangın çıktığını, bunun 21’inin orman yangını olduğuna dikkat çekti.  Korkmaz, Cumartesi günü 8 saatlik süre içinde 86 yangın çıktığını belirtirken, bunun 6’sının ot yangını olarak başlayıp ormanlara sirayet ettiğini ifade etti. Yangına varış sürelerinin de hedefledikleri gibi olduğunu aktaran Korkmaz, Selçuk’ta yangından 350 hektarlık alanın etkilendiğini vurgulayarak yangının söndürülmesine Manisa, Bursa, Muğla, Aydın itfaiyelerinin de destek olduğunu söyledi. Diğer illerden gelen ve yangında görev alan itfaiye personeline teşekkür eden Genel Başkan Özgür Özel, “Ege'nin neredeyse tüm illerinden buraya çok önemli yardımlar geldi, önemli bir dayanışma örneği gösterildi. Yangın sabaha karşı kontrol altına alındı halen daha soğutma çalışmaları sürüyor. Burada yaşayanların piknik yaptığı ve nefes aldığı bir alanı kaybetmiş durumdayız. Her bir ağaç önemli ama bu alandaki tüm canlı yaşamını kaybediyoruz. Bir daha böyle bir kızılçam ormanının oluşması 50 yıl sürecek. Her bir vatandaşımızın orman yangınları konusunda sorumluluğu var" dedi. 

Yangınlarla mücadele ortak akıl ve ortak iradeye dikkat çekti
Ortak akıl ve ortak iradenin önemine dikkat çeken CHP'li Özgür Özel, "Her bir metrekare yeşil alan hepimizin bu millete namus borcudur. Her bir çam ağacı ve makilik arazi bu memlekete bizim borcumuzdur. O yüzden hem imar planlarında hem şehirlerin genişleme hem de orman yangınlarına karşı tedbir ve mücadelesinde pozisyonumuz kırmızı alarm pozisyonudur. Bunu partimin genel başkanı sıfatıyla yanmış bir ormanda, yüreği yanmış yöneticilerimin arasında bir kez daha ifade etmek istiyorum. Merkezi idaredeki muhataplarımızı birlikte çalışmaya ve ortaklaşmadan korkmamaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Torbalı'da meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dileyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, soruşturma ile ilgili bütün deliller toplanıp çalışmalar normalleştikten sonra bölgeyi ziyaret edeceğini açıkladı.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

5. Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali Başladı

Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali’nin beşincisi, “Smyrna’dan Homeros’a: Bayraklı...

9 saat önce

Gençler Cumhuriyet’in izinde yürüdü, kadınlar...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, gençleri doğayla, kadınları tarihle buluşturdu. Cumhuriyet Bayramı...

13 saat önce

İş’te İzmir’le iş buldu, öğrencileriyle derste buluştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası bünyesindeki İş’te İzmir platformu, iş arayanlarla...

13 saat önce

3. Yaş Üniversitesi’nde ders zili çaldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 60 yaş ve üzeri vatandaşları aktif yaşama ve hayat boyu...

14 saat önce

Büyükşehir, dayanışma noktalarıyla İzmirlinin yanında

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki 12 Dayanışma Noktası ve 3 Danışma Noktası...

14 saat önce

1,5 milyon ton dip çamuru çıkarıldı, rota kuzeye çevrildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez’de su sirkülasyonunu artırmak ve deniz ekosistemini...

14 saat önce

Efes Selçuk'ta Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Kültür, Tarih...

Efes Selçuk Belediyesi, Cumhuriyetin 103. yıl dönümünü kapsamında anma programları, törenler,...

14 saat önce

Genç Yaka’da ‘Cumhuriyet’in İzinde’ bilgi yarışması

Karşıyaka Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı kapsamında Genç Yaka’da bilgi yarışması düzenledi. 4...

14 saat önce

Bornova’da gelecek minik ellerle yeşerdi

Bornova Belediyesi Ekolojik Kent Yerel Tohum Merkezi’ni ziyaret eden Mediha Mahmutbey Ortaokulu...

14 saat önce

Geleceğin yıldızları Buca’da yetişiyor

Buca Belediyesi’nin çocukları sporla buluşturmak amacıyla düzenlediği ücretsiz Futbol Okulları,...

15 saat önce

Kemeraltı Festivali esnafın yüzünü güldürdü

Konak Belediyesi’nin düzenlediği Kemeraltı Festivali, Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun da...

1 gün önce

Sarnıç’ın su şebekesine 205 milyonluk yatırım!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Gaziemir Sarnıç’ta 205 milyon liralık...

1 gün önce