BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.703 %0,67 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.352,21 %1,58 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu'ndan AK Parti'ye sert tepk...

CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu'ndan AK Parti'ye sert tepki: "Emek sömürücüsü AKP'ye izin vermeyin"

İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı Metro A.Ş.’de, süren TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine sendikanın aldığı grev kararı sonrası Metro ve tramvayda çalışan işçiler iş bırakmıştı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu işçilere çağrıda bulundu.

0Yorumlar
CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu'ndan AK Parti'ye sert tepki: "Emek sömürücüsü AKP'ye izin vermeyin"

İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı Metro A.Ş.’de, süren TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine sendikanın aldığı grev kararı sonrası Metro ve tramvayda çalışan işçiler iş bırakmıştı.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu işçilere çağrıda bulundu. Aslanoğlu “Emekçiler olarak sizler mağdur olmayın elbette. Konuşur orta bir yol bulursunuz ama İzmirliyi de mağdur etmeyelim. İşçilerimizin başlattığı grev üzerinden, memleketi yokluğa sürüklemiş, emekliyi açlığa terk etmiş AKP iktidarının da sizleri siyasi malzeme olarak kullanma çabasına izin vermeyin” dedi.

Başlatılan grevin sendikal bir hak olduğunun altını çizerek, sendikanın grev kararı almasının en tabi hakları olduğunu ifade eden Aslanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü,

TUNÇ SOYER EMEKTEN VE İŞÇİDEN YANA TAVRINI ORTAYA KOYMUŞTUR

İzmir’de Metro ve Tramvay hatlarının durmasına sebep olan ve doğal olarak İzmirlilerin ulaşımını etkileyen grev kararı her ne kadar yasal hak olsa da, İzmir büyükşehir belediyemiz yapılacak maaş zamları konusunda, ülkenin AKP iktidarı tarafından içine sokulduğu ağır ekonomik buhran şartlarına rağmen, imkanlarını zorlayarak yüzde 100’ün üzerinde zamlar önermiştir. Ülkenin geldiği duruma bakın. Maaşları 2 katına çıkarmak bile emekçi kardeşlerimizi memnun edemiyor. Ülkeyi yangın yerine çevirenlere bakın. İzmir büyükşehir belediye başkanımız Tunç Soyer her zaman olduğu gibi işçiden, emekten yana tavrını ortaya koymakta, işçilerimiz ve İzmirliler mağdur olmasın diye insanüstü bir çaba sarf etmektedir. Bu çabanın en yakın tanıkları emekçi kardeşlerimiz ve sendikalarımızın değerli yöneticileridir. AKP iktidarının sömürdüğü, sırtına bastığı, yok saydığı emek sınıfına sahip çıkan anlayış yine CHP’li belediyelerin sosyal belediyecilik anlayışıdır. Bu anlayış, tüm Türkiye’de sendikal hakların savunucu olduğumuz CHP’li belediyeler dışında grev göremememizden de belli.  Sendikamızın ve işçilerimizin de bu iyi niyeti ve zor şartlara rağmen verilen yüksek zamları değerlendireceğine eminim.

İŞİNİZE DÖNÜN EMEK SÖMÜRÜCÜSÜ AKP’YE İZİN VERMEYİN

Şenol Aslanoğlu sendika ve işçilere seslenerek “Sendikamıza ve emekçilerimize tüm İzmirliler adına bir çağrıda bulunmak istiyorum. Emekçiler olarak sizler mağdur olmayın elbette. Konuşulur orta bir yol bulunur ama İzmir halkını da mağdur etmeyelim. İşçilerimizin başlattığı grev üzerinden, AKP iktidarının da grevi siyasi malzeme olarak kullanmasına, emekle, emekçiyle, sendikalarla ve İzmir ile hesap görmeye, her fırsatta emeği sömürmeye ve İzmir üzerinden algı yaratmaya çalışan siyaset bezirganlarına izin vermeyin. Gelin işinizin başına dönün ve görüşmeleri İzmir halkı mağdur olmadan sürdürün. Diğer eylem biçimlerin de sürdürün. Eyleminizi kırmak değil amacımız, İzmirlileri mağdur etmeden eylemlerin yapılmasını sağlamak.  Sendikalarımız İzmir duruşunu iyi bilir ve İzmir halkının mağduriyetine izin vermez. Bunu başarırsak, eminim ki zamlar konusunda da çözüm bulunacaktır. Geçtiğimiz Perşembe akşamı zamlara hayat pahalılığına karşı nasıl birlikte ses yükselttiysek, emekçi kardeşlerimizin dertlerini de elbirliği ile çözeceğiz” dedi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

5. Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali Başladı

Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali’nin beşincisi, “Smyrna’dan Homeros’a: Bayraklı...

7 saat önce

Gençler Cumhuriyet’in izinde yürüdü, kadınlar...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, gençleri doğayla, kadınları tarihle buluşturdu. Cumhuriyet Bayramı...

11 saat önce

İş’te İzmir’le iş buldu, öğrencileriyle derste buluştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası bünyesindeki İş’te İzmir platformu, iş arayanlarla...

11 saat önce

3. Yaş Üniversitesi’nde ders zili çaldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 60 yaş ve üzeri vatandaşları aktif yaşama ve hayat boyu...

11 saat önce

Büyükşehir, dayanışma noktalarıyla İzmirlinin yanında

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki 12 Dayanışma Noktası ve 3 Danışma Noktası...

12 saat önce

1,5 milyon ton dip çamuru çıkarıldı, rota kuzeye çevrildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez’de su sirkülasyonunu artırmak ve deniz ekosistemini...

12 saat önce

Efes Selçuk'ta Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Kültür, Tarih...

Efes Selçuk Belediyesi, Cumhuriyetin 103. yıl dönümünü kapsamında anma programları, törenler,...

12 saat önce

Genç Yaka’da ‘Cumhuriyet’in İzinde’ bilgi yarışması

Karşıyaka Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı kapsamında Genç Yaka’da bilgi yarışması düzenledi. 4...

12 saat önce

Bornova’da gelecek minik ellerle yeşerdi

Bornova Belediyesi Ekolojik Kent Yerel Tohum Merkezi’ni ziyaret eden Mediha Mahmutbey Ortaokulu...

12 saat önce

Geleceğin yıldızları Buca’da yetişiyor

Buca Belediyesi’nin çocukları sporla buluşturmak amacıyla düzenlediği ücretsiz Futbol Okulları,...

13 saat önce

Kemeraltı Festivali esnafın yüzünü güldürdü

Konak Belediyesi’nin düzenlediği Kemeraltı Festivali, Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun da...

1 gün önce

Sarnıç’ın su şebekesine 205 milyonluk yatırım!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Gaziemir Sarnıç’ta 205 milyon liralık...

1 gün önce