CHP İzmir Önseçim ve İmamoğlu İçin Teyakkuzda
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı 23 Mart’ta yapılacak ve partinin cumhurbaşkanı adayının belirleneceği ön seçim öncesinde, seçime tek isim olarak girecek olan Ekrem İmamoğlu’nun İzmir’de düzenleyeceği büyük buluşmaya ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve il yönetimi hem İmamoğlu’nun ilkini İzmir’den başlatacağı program hem de uzun süredir sürdürülen ön seçim hazırlıkları için Küçük Menderes bölgesinde beş ilçeye ziyaretler gerçekleştirdi. Ziyaretler kapsamında Torbalı, Bayındır, Tire, Ödemiş ve Kiraz ilçeleri ziyaret edilirken, ziyaretlere İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın’da katıldı.
Çok uzun süredir halkın derdini dinlemek, çarşı pazarda vatandaşa dert ortağı olmak için İzmir’in 30 ilçesinde de saha da olduklarını ifade eden CHP İzmir il başkanı Aslanoğlu, ziyaretlerinde bu kez ağırlığı ilçe örgütlerine verdi. Yaklaşan ön seçim hazırlıkları ve Ekrem İmamoğlu’nun İzmir ziyaretine ev sahipliği yapacakları olması sebebiyle ilçe örgütleri ile toplantılar düzenlediklerini ifade eden Aslanoğlu, ziyaretlere ilişkin şu açıklamalarda bulundu;
BU ÖNSEÇİM AKP İKTİDARININ ÇÖKÜŞÜNÜ HIZLANDIRACAK
İzmir İl Başkanlığı olarak tüm mesaimizi vatandaşımızın dertlerini paylaşmaya ve çözmeye ayırıyoruz. Saha da, vatandaşımızın sırtında kambur haline gelen AKP iktidarından kurtuluş reçetemizi, dertlere nasıl derman olacağımızı halkımızla paylaşıyoruz. Ne olursa olsun bizim ilk gündemimiz halkımızı bu yokluktan ve baskıdan yani tek adam yönetiminden kurtarmak ve partimizi iktidara taşımaktır
Bu gündemimizin yanında iktidar yolunda örgütlerimiz ile koordinemizi daha da arttırmak, yaklaşan ve hepimizde büyük heyecan yaratan cumhurbaşkanlığı adaylığı ön seçimi ile ilgili İzmir’de gerekli planlamaları yapmak içinde çalışmalarımız son hızla devam ediyor. Küçük Menderes bölgesindeki ilçe ziyaretlerimizde ön seçim hazırlıklarını ve 8 Mart’ta Türkiye yolculuğunu İzmir’den başlatacak ve Cumhurbaşkanı Adaylığı için ön seçime girecek olan Sayın Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla gerçekleştireceğimiz büyük buluşmayı konuştuk.
CHP olarak AKP’nin tehditlerine boyun eğmediğimizi, kirli oyunarını bozduğumuzu gösteren ve aslında yapılacak ilk genel seçimde Türkiye’nin yeni cumhurbaşkanı olacak adayı seçeceğimiz bir ön seçim hazırlığı içindeyiz. Ön seçimde İzmir’de 400 üyemizin olduğu her mahallede sandık kuracağız. 400’ün altında olan mahallelerimizi de sayıyı tamamlayacak şekilde birleştirerek sandığa getireceğiz. Toplamda 576 sandık kuracağız. Her sandığın kendi sandık kurulları olacak ve her üyemizin tüzüğün verdiği hakkı özgürce kullanması için görev yapacaklar. Gerçekten çok büyük bir organizasyon ve erken seçim hazırlığı niteliğinde bir ön seçim yapacağız. Bu seçimin partimize yakışır bir şekilde yapılması için ilçe başkanlıklarımızda yaptığımız toplantılarla gerekli önlemleri aldık. Türkiye’de katılım oranının en yüksek olduğu il olmak istiyoruz. Bu hedef içinde İlçe başkanlıklarımızda teyakkuzdalar. Tüm üyelerimizi 23 Mart’ta adeta bir demokrasi şöleni havasında geçecek, katıldıkları için yaşamları boyunca gururla anlatacakları, AKP iktidarının çöküşünü hızlandıracak olan önseçime katılmaya çağırıyorum.
EKREM İMAMOĞLU İLE YENİ BİR DÖNEMİN BAŞLANGICINA İZMİR’DEN ŞAHİTLİK EDECEĞİZ
CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayını belirleyeceği ön seçime tek isim olarak giren Ekrem İmamoğlu’nun 8 Mart’ta bu yolculuğa İzmir’den başlayacağını ve İzmir’in Türkiye’nin siyasi tarihinde yine bir ilk ile anılacağı belirten CHP İzmir il başkanı Şenol Aslanoğlu tüm İzmirlileri bu tarihe tanıklık etmeye ve coşkuya ortak olmaya çağırdı. Aslanoğlu özlerini şöyle sürdürdü;
CHP İzmir olarak çok büyük ve tarihi bir buluşmaya ev sahipliği yapacağız. 8 Mart Cumartesi günü, saat 13.00’te, Karşıyaka Mustafa Kemal Spor Salonu’nda, Cumhurbaşkanı adayımızı belirleyeceğimiz ön seçime tek isim olarak girecek olan Sayın Ekrem İmamoğlu’nun İzmir buluşmasını gerçekleştireceğiz.
Bu yolculuğa İzmir’den başlayacak olan Ekrem başkanımız ilk mesajlarını da İzmir’den paylaşacak. Örgütümüzde ve İzmirlilerde çok büyük bir heyecan uyandıran bu buluşmaya tüm gençlerimizi, kadınlarımızı, emeklilerimizi, çiftçilerimizi, hakkının çiğnendiğini emeğinin karşılığını alamadığını düşünen ve AKP iktidarının gitmesini, cennet vatanımızın üzerinde 22 yıldır dolaşan karanlık bulutların dağılmasını isteyen herkesi bekliyoruz. 30 ilçemizden gelmek isteyen her vatandaşımız CHP ilçe başkanlıklarımız tarafından Sayın Ekrem İmamoğlu’nun İzmir buluşmasına getirilecek. İzmir’in farkını ve coşkusunu tüm ülkeye bir kez daha gösterecek ve birlikte yeni bir dönemin başlangıcına şahitlik edeceğiz.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Özgür Özel: İmamoğlu'nu bırakmam, Yavaş'sız yol yürümem
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, tutuklu İBB Başkanı ve CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu...
İmamoğlu'nun davası 16 Şubat'a ertelendi!
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün 'diploma davasının' üçüncü duruşması için hakim karşısına...
Menemen Belediyesi afetlere karşı teyakkuzda
Menemen'de yoğun yağışlar ve istinat duvarı çökmesi sonrası Menemen Belediyesi Arama Kurtarma...
Yerel Haberleri
TümüBurhan Özfatura son yolculuğuna uğurlandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde iki dönem başkanlık yapan Burhan Özfatura, 83 yaşında yaşamını...
Başkan Tugay’dan İtalya’da Marble İzmir temasları
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Marmomac Fuarı kapsamında Verona’da yerel...
Dikili Belediyesi’nden ilk ders heyecanına anlamlı...
2026-2027 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte Dikili Belediyesi, ilçe genelinde okula...
Bayraklı’da Binlerce Haneye Sosyal Destek
Bayraklı Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşlardan kadınlara, çocuklardan yaşlı ve özel...
Narlıdere Belediyesi, İstihdam Ofisi İle Vatandaşları...
Narlıdere Belediyesi İstihdam Ofisi, mutfaktaki yeteneğini gelire dönüştürmek isteyen...
Kültürpark’ta İZKİTAP günleri: Her yaştan ziyaretçiye...
İZKİTAP, sonbaharın kendine özgü atmosferinde bir kez daha İzmir’in kalbi Kültürpark’ta...
Güzelbahçe’de Ahilik Haftası’na Özel Esnaf Buluşması
Güzelbahçe Belediye Başkan Vekili Ayşe Akın ve Güzelbahçe Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı...
Büyükşehir’den özel gereksinimli öğrencilere sıcak destek
Bornova’da kaçak moloz seferberliği
Bornova genelinde çevre kirliliğine yol açan kaçak moloz dökümlerine karşı savaş açan Bornova...
Büyükşehir’den okullara hijyen desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2026-2027 eğitim öğretim yılında da Okul Hijyen Seti Projesi’ni...
Foça Belediyesi Kış Kurslarına Büyük İlgi
Foça Belediyesi tarafından çocuklar, gençler ve yetişkinlere yönelik düzenlenen 2026–2027 Kış...
Karşıyaka’da gazilere saygı yürüyüşü
Karşıyaka Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik ünvanı ile mareşal rütbesi...