CHP’li Temiz’den telefon ışığında seçim çalışması
Bornovalılarla buluşmalarına hız kesmeden devam eden Bornova Belediye Başkan Aday Adayı Güney Temiz, Naldöken Mahallesi'nde gerçekleştirilen Halk Buluşmasında elektriklerin kesilmesine rağmen konuşmasına cep telefonları ışığında devam etti.
Bornova Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladığı ilk günden beri Bornovalılarla bir araya gelen, çocuklar, üniversiteli gençler, yaş almış yurttaşlar, kadınlar ve toplumun tüm kesimlerini kapsayan projeler açıklayan Güney Temiz'in son durağı Naldöken Mahallesi oldu. Konuşması sırasında elektrik kesilmesi üzerine katılımcıların cep telefonlarının ışığı ile aydınlattığı salonda konuşmasına devam eden Güney Temiz, "Hayatımda hiç bir göreve hiç bir mutluluğa kolay ulaşmadım bu da onlardan biri diye düşünüyorum" dedi.

BORNOVA’YA BORCUM VAR
"Kamu bilinci sorumluluğuyla İzmirlilere, İzmir'de yaşayan yurttaşlara faydalı olabilirdim ve bunun için çalışmaya başladım" diyen Temiz sözlerini şöyle sürdürdü; "2011 yılında kamu bilinci sorumluluğuyla İzmir için bir şeyler yapabileceğimizi düşündüm. Onun sorumluluğuyla hareket ettim. 'Benim Bornova'ya bir sorumluluğum var, Bornova bana hayatımı bahşetti' dedim. 'Devrimci bir mücadeleden gelerek bedel ödeyen babama borcum var, bunu ödemeliyim' diye düşündüm. Çocuğumun geleceği için kaygılanıyorsam, 'bir çok çocuk var, bu çocuklar için adım atabiliriz, onların geleceği için bir şeyler yapabiliriz' dedim. Kendime bu görevi borç bildim, ödemeliyim dedim. Bana hayatımı bahşeden kapısından eşiğinden adımımı ilk attığım günden beri çok şey öğrendiğim Mustafa Kemal Atatürk'ün devrimci ilkeleri ışığında kendimi şekillendirdiğim partime borcum var. 'Bunların hepsini bu yerel seçimlerde ödeyebilirsin hadi Güney' dedim. Göreve geldiğimizde önceliğimiz her zaman halkımızın talepleri ve ihtiyaçları olacak, kuracağımız demokratik katılımcı yönetim mekanizmalarımızla halkımızın sesine kulak vereceğiz."

“ÇOCUKLAR, KADINLAR, YAŞ ALMIŞ YURTTAŞLAR VE GENÇLER BİZİM ÖNCELİĞİMİZ”
Aile ekonomisine direkt ve dolaylı etkisi olacak kreş ve istihdam projelerini açıklayan Temiz, "Aileler için ne kadar büyük bir yük olduğunu, ne kadar önemli olduğunu bildiğim için Bornova'mızda tüm mahalleleri kapsayacak şekilde kreşler açacağız. Buna şöyle bir hedef de koyduk; bu açacağımız kreşlerle Türkiye'de ilçe belediyesi anlamında en fazla kreşe sahip olan belediye olmak için elimizden geleni yapacağız. Bu bizim en büyük hedefimiz. Kreşe gidecek çocuklarımız bugün birer filiz. Onlara vereceğimiz eğitimle onların birer gür çiçek olma yolundaki serüvenlerine Bornova Belediyesi olarak çok büyük katkı sağlayacağız. Bu açacağımız kreşlerde kadın istihdamına öncelik vereceğiz. Tabii ki liyakat esasına bağlı kalarak, belirli bir eğitimden geçirerek ve dezavantajlı yurttaşlarımızı önceleyerek, ekonomik anlamda sıkıntılı olan yurttaşlarımızı önceleyerek, bu çocuklarımızı yetiştireceğiz. Bizim en büyük hayalimiz olan projede istihdam alanı yarattığımızda oralarda ablalarımız, annelerimiz kadınlar çalışacak. Bizim temel ilkemiz bu olacak. Çocuklar, kadınlar, yaş almış yurttaşlar ve gençler bizim önceliğimiz" diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Mansur Yavaş'ın adaylık tartışmasına Burhanettin...
YENİ Parti Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, CHP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı...
Başkan Eşki sabahın ilk ışıklarıyla sahada
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Yeşilçam Mahallesi'nde yapılacak yatırımları yerinde...
‘Mavi Kapak’ kampanyasına 550 kilogramlık destek!
Karşıyaka Belediyesi’nin ‘Mavi Kapak’ kampanyası, mahalle muhtarlıklarının ve vatandaşların...
Yerel Haberleri
TümüKemalpaşa'da coşkulu toplu sünnet şöleni
Kemalpaşa Belediyesi ve KESİAD işbirliğinde düzenlenen toplu sünnet şöleninde çocuklar ve...
Karşıyaka Belediyesi’nden personele ‘daha sağlıklı...
Karşıyaka Belediyesi, masa başı çalışan personelin fiziksel sağlığını korumak amacıyla...
Roman Soykırımı Konak’ta anıldı: Eşit bir yaşam için...
Roman Soykırımı’nı Anma Günü dolayısıyla Konak’ta düzenlenen anma programında Roman...
Buca Belediyesi’nden sokak hayvanlarına can suyu
Aşırı sıcak hava kent genelinde etkisini sürdürürken Buca Belediyesi, sokak...
İzmir’de Bokaşi kompostu uygulamasına yoğun ilgi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından organik atıkların evde dönüşümü...
Beydağ’ın yıllardır beklediği yol hizmete açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beydağ’da yıllardır bölge halkının büyük zorluk yaşadığı Karaoba...
Bornova’da spor hamlesi: 5 tesis yenilendi, yeni sahalar...
Bornova Belediyesi, Doğanlar Sahası ilçe genelindeki 4 halı sahayı tribünlerinden zeminlerine...
Çiğli'de Mahalle Tiyatro Günleri Başladı
Yaz boyunca çocukları kültür ve sanat etkinlikleriyle buluşturan Çiğli Belediyesi, Mahalle...
Can dostlar için fotoğraf sergisi
Datça Belediyesi Hayvan Bakımevi’ndeki 32 sevimli dostun fotoğraflarından oluşan “Bir Fotoğraf...
Konak’ın Cumhuriyet Kütüphaneleri’nde sınav maratonu
Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Kütüphaneleri, geleceklerini şekillendirecek sınavlara...
Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...
Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...
BELGEM’le eğitimde fırsat eşitliği kitlesel başarıya dönüştü
Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), sunduğu ücretsiz eğitim desteğiyle YKS ve...
