Çiğli’de bağımlılıkla mücadele çalıştayından kararlılık mesajı
Çiğli Belediyesi ile İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Teknik Kurulu işbirliğinde düzenlenen Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı başladı.
Kaymakam Çıtak: “Çiğli öncü olacak”
Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Kaymakam Çıtak, “Çiğli Belediyesi ile İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nin, ülkemizin en önemli sorunlarının başında gelen bağımlılıkla mücadele konusunu ele almak ve çözüm yolları üretmek amacıyla düzenledikleri bu çalıştay yarınlarımız için umut ve mutluluk verici. Ülkemiz, stratejik konumu itibarıyla uyuşturucu ticaretinin güzergahları üzerinde bulunuyor. Bu duruma yaşanan göç hareketliliği de eklenince maalesef aile yapılarında bozulma ve uyuşturucuya yönelme meydana gelmiştir. Sayın Belediye Başkanıma ve değerli Rektörüme toplumsal sorunumuza çare olmak adına yaptıkları öncülük için teşekkür ediyorum” dedi.
Başkan Gümrükçü: “Geleceğimizi kurtaracağız”
Düzenleyecekleri çalıştay ile önemli bir toplumsal sorunu ele aldıklarını ifade eden Başkan Gümrükçü, “Öncelikle ailelerimiz ve toplumumuz için çok önemli olan bağımlılıkla mücadele konusunda bizlerle birlikte hareket eden Çiğli Kaymakamlığımıza, Katip Çelebi Üniversitesi’ne ve emniyet teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Madde bağımlılığı, çağımızın en önemli sorunlarından bir tanesi. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ve kentimizde de çok kolay ulaşılabilir bir durumda. Madde kullanımındaki bu artışın, aile içinde ve toplumsal alanda sorunları ve suç oranlarını ciddi oranda arttırdığını görüyoruz. Emperyalizmin, suç ve terör örgütlerinin çok önemli maddi gelir elde ettiği madde bağımlılığı geleceğimizi olumsuz etkilemektedir. Çiğli Belediyesi olarak, bilimi rehber alarak madde bağımlılığıyla mücadele konusunda öncü bir rol oynamak işitiyoruz. Temel belediyecilik hizmetlerimiz olan yol, park ve alt yapı hizmetleri kadar önemli olan bu konuda da hem devletimize hem milletimize fayda sağlamak için imkanlarımız doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Rektör Prof. Dr. Saffet Köse: “Topyekün mücadele edeceğiz”
“Bağımlılıkla mücadele yalnızca akademinin değil ailelerin, toplumun, yerel ve merkezi yönetimlerin karşı karşıya olduğu çok boyutlu bir sorun. Madde kullanımı ciddi oranda artmış ve kullanmaya başlama yaşı düşmüş durumda. Bu konuda ailelere yol gösterilmeli ve çocuklara yaklaşımı konusunda bilgilendirilmeli. Ülkemizde ve kentimizde artan madde kullanımıyla topyekûn mücadele etmemiz gerekiyor. Bu kapsamda madde bağımlılığıyla ilgili çözüm yolları üretmek ve toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla Çiğli Belediyesi ile birlikte bu çalıştayı düzenledik. Değerli akademisyenlerimizin de katılımıyla madde bağımlılığı sürecini ve nedenlerini tartışarak çözüm yolları üretmeye çalışacağız. Toplumsal sorunlarımıza çare olacak önemli sonuçlar elde edeceğimiz inanıyorum” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
EGEÇEP'ten 'Dünya Çevre Günü' mesajı: Türkiye'nin özeti;...
EGEÇEP, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde paylaştığı açıklamada Türkiye'nin ekoloji karnesini...
Bornova’da ADD’den güçlü mesaj: “Cumhuriyet değerleri...
Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Mustafa Hüsnü Bozkurt ve beraberindeki heyet, Bornova...
Tugay’dan Meslek Fabrikası önünde kararlılık mesajı: Tek...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün el koyduğu Meslek...
Yerel Haberleri
Tümüİzmir’de mezarlıklarda yeni dönem
İzmir Büyükşehir Belediyesi, mezarlıklarda yeni bir uygulamayı hayata geçiriyor. Mezar...
Urla Belediyesi'nden bank üretiminde 10 milyon TL'lik...
Göreve geldiği günden bu yana mali disiplini esas alan yönetim anlayışıyla geçmiş dönemden kalan...
Karşıyaka’da rehberli turlar yeni rotayla devam ediyor:...
Karşıyaka Belediyesi, Açık Hava Kent Müzesi projesi kapsamında başlattığı rehberli turlara,...
Konak’ta dikkat çeken istihdam hamlesi: Kadınlar...
Konak Belediyesi’nin kadın istihdamına ayrı bir pencere açacak Kaynak Operatörlüğü Kursu,...
Efes Selçuk, Beach Flag Futbol Turnuvasına Ev Sahipliği...
İzmir FF Cup Beach Flag Turnuvası, Efes Selçuk Pamucak Sahili’nde büyük bir heyecanla...
Altındağ trafiğine büyük neşter
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Serintepe Mahallesi’nde (Kandere) kronikleşen trafik ve...
Yuvamız İzmir’de veliler de çocuklar da mutlu
Yuvamız İzmir Sosyal Hizmet Etkinlik Merkezlerinde aylık ücretin 2 bin 500 TL’ye düşürülmesi...
Bornova Aktarma İstasyonu yenilendi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Aktarma İstasyonu’nda yaya ve ulaşım konforunu artırarak...
Konak’a yeni nefes alanı: 6 bin metrekarelik park hizmete...
Konak Belediyesi, Yenişehir Mahallesi’nde yapımını tamamladığı 6 bin metrekarelik parkı...
Karşıyaka’nın patileri, yeni yuvalarına kavuşmayı bekliyor
Karşıyaka Belediyesi tarafından kente kazandırılan Bakioğlu Can Dostlarımız Yaşam Merkezi ve...
Karabağlar Belediyesi Zabıtasında aday memurlar yemin etti.
Karabağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde aday memur olarak görev yapan zabıta memurları için...