Çiğlili Hayvanseverler 5. kez Pati Dostları Festivalinde Buluştu
Çiğli Belediyesi tarafından beşincisi düzenlenen Pati Dostları Festivali hayvanseverlerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.
Kedi evi ve mama dağıtıldı
Çiğli Kent Konseyi Hayvan Hakları Komisyonu ile ilçede faaliyet gösteren hayvan hakları dernekleri ve sivil toplum örgütleri festival alanında kurdukları stantlarda hayvanseverlere hayvan haklarıyla ilgili bilgilendirmede bulundu. Sokak sakinlerinin beslenme ihtiyaçlarının karşılanması adına satış yapılan stantlara vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Öte yandan festivale katılan tüm hayvanseverlere sokak sakinlerini beslemeleri için ücretsiz mama ve kedi evi dağıtımı yapıldı.
Sıcak yuvalarına kavuştular
Festivalde, Çiğli Belediyesi Veteriner İşler Müdürlüğü tarafından tedavisi ve bakımları yapılan sahipsiz hayvanların sahiplendirilmesi adına çalışmalarda bulunuldu. Birçok sokak sakini festivalin ardından yeni yuvasına kavuştu.
Çocuklar gönüllerince eğlendi
Festivale yoğun ilgi gösteren çocuklar için de çeşitli aktiviteler düzenlendi. Yüz boyama etkinliği ve Türk bayraklı balon dağıtımı gerçekleştirildi. Çiğli Belediyesi Spor Kulübü’nde görevli eğitmenler çim alanda çocuklar ile birlikte çeşitli spor aktiviteleri gerçekleştirdi. Çocukların ebeveynleriyle birlikte katıldığı halat çekme ve zumba dans gösterisi oldukça renkli anlara sahne oldu. Sportif aktivitelerin yanı sıra çocuklar “Çilek ve Arkadaşları” isimli tiyatro oyununu hep birlikte seyrettiler.
Başkan Gümrükçü: “Birlikte yaşama kültürümüz güçleniyor”
5. Pati Dostları Festivali hakkında değerlendirmelerde bulunan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Göreve geldiğimiz günden bu yana aynı gökyüzü altında yaşadığımız tüm canlılara eşit hizmet anlayışıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çiğlimizin sokaklarında bizlerle birlikte yaşayan can dostlarımızın beslenme, barınma ve tedavi gibi işlemlerini titizlikle yerine getiriyoruz. Bu dostane anlayışın toplumumuzda da yaygınlaşması adına Pati Dostları Festivali düzenliyoruz. Bu yıl beşincisine ev sahipliği yaptık. Eğitici ve eğlendirici birçok etkinlik düzenledik. Çocuklarımız başta olmak üzere festivale gösterilen ilgi her geçen yıl daha da artıyor. Bu durum bizi hem mutlu ediyor hem de gelecek yıllarla ilgili ekstra motive ediyor. İlçemizdeki her canlının güvenli ve mutlu bir yaşam sürmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Tugay söz verdi, kediler sıcak yuvalarına kavuştu
İzmirli hayvanseverler, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın sosyal medya...
İzmirli Hayvanseverler “6. Pati Dostları Festivali'nde”...
Çiğli Belediyesi, hayvanseverler ile patili dostların bir araya geleceği 6. Pati Dostları...
Çiğli Belediyesi 8. Pati Dostları Festivali'ne Hazır
Çiğli Belediyesi, sokak hayvanlarıyla ilgili toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla düzenlediği...
Yerel Haberleri
TümüKonak’ta imzalar fırsat eşitliği için atıldı
Sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliklerine bir yenisini ekleyen Konak Belediyesi, Kordon...
Urla’da istifalar sonrası ilk meclis toplandı;...
Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan’ın ve 22 meclis üyesinin Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa...
Karabağlar ‘da BİO fark yarattı: 2 bin 40 kişi iş sahibi...
Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay'ın göreve gelir gelmez hayata geçirdiği Bölgesel...
Başkan Eşki’den Çamdibi çıkarması: "Halkımızın içinde,...
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Çamdibi Bölgesi’nde gerçekleştirdiği alan gezisinde...
Karşıyaka’da “sokak” çocukların!
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Latife Hanım Mahallesi’nde düzenlenen ‘Sokak Senin’...
Manisa Büyükşehir Belediyesi “Sağlıklı İşyeri”...
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Beslenme Dostu ve...
Belediye ve Kaf Kaf tek yürek!
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Karşıyaka Spor Kulübü’nün eski kulüp başkanları,...
Konaklı kadınların okuma azmi örnek oldu
Konak Belediyesi’nin, Konak Halk Eğitimi Merkezi iş birliğiyle Basmane Semt Merkezi’nde açtığı...
Bornova’da doğal lezzetler halkla buluşuyor
Bornova Belediyesi, 6 Eylül 2026 tarihinde Yakaköy Köy Meydanı’nda düzenleyeceği "2. Geleneksel...
Karabağlar ‘da Gazeteci Barış Selçuk saygıyla anıldı
Karabağlar Belediyesi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin katkılarıyla, 32 yıl önce...
Engelsiz Yaşam Merkezi'nde üreterek güçleniyorlar
Efes Selçuk Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde düzenlenen makrome ve yaratıcı drama...
İzmir’in simge yapısı Cihan Palas yeniden hayat buluyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi ve kültürel mirasının önemli yapılarından...
