Çocuklar ve yetişkinler kurslara yoğun ilgi
Bornova Belediyesi’nin 1959-2021 yılları doğumlu arasında her yaştan vatandaşı kapsayan geniş branş yelpazesiyle Yaz Spor Kursları yoğun ilgi görüyor. Cimnastik, yüzme, taekwondo, futbol, voleybol ve basketbol sahalarının dolup taştığı ilçede başta çocuklar olmak üzere tüm Bornovalılar sporla dolu bir yaz geçiriyor. Belediye Başkanı Ömer Eşki, kurslara olan ilgiden büyük memnuniyet duyduklarını belirterek sporu Bornova’da kalıcı bir yaşam kültürü haline getirmeyi hedeflediklerini vurguladı.
Bornova Belediyesi ilçede başta çocuklar olmak üzere her yaştan vatandaşı hareketli ve sağlıklı bir yaşamla buluşturan "Yaz Spor Kursları" büyük bir heyecanla başladı. Farklı branşlarda eğitimlerin hız kesmeden devam ettiği kurslar sayesinde Bornovalılar sporla dolu bir yaz geçiriyor.
7'den 70'e herkes için farklı branşlarda
Geniş bir yaş skalasına hitap eden programda her yaştan Bornovalı kendine uygun bir spor dalı buluyor. Çocuklar ve gençler için Cimnastik (2019-2021 doğumlular), Taekwondo (2011-2018 doğumlular) ve Futbol (2013-2020 doğumlular) branşlarında eğitimler devam ediyor. Takım sporlarında yeteneklerini sergileyen gençler için Voleybol (2012-2017 doğumlular) ile Kadın Basketbol (2012-2018 doğumlular) ve Erkek Basketbol (2012-2019 doğumlular) grupları sahaları dolduruyor. Yazın en çok ilgi gören branşlarından biri olan yüzme ise Yüzme (2010-2017 doğumlular) ile Yüzme Yetişkin (1959-2009 doğumlular) gruplarıyla her yaştan Bornovalıyı suyla buluşturuyor. Yetişkinler için ayrıca Voleybol Yetişkin (1976-2007 doğumlular) grubu da file önündeki yerini aldı.
Başkan Eşki: “Sporu kalıcı bir yaşam kültürü haline getirmek istiyoruz"
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, sporu ilçenin her noktasına yayma hedeflerine ulaştıklarını belirterek, "Bornova’da çocuklarımızın erken yaşta cimnastik, yüzme, futbol gibi branşlarla spora adım atması ve yetişkinlerimizin de bu hareketli yazın bir parçası olması bizim için çok değerli. Kurslarımızın başlamasıyla sahalarımız, salonlarımız ve havuzlarımız neşeyle doldu. Amacımız sporu Bornova'da kalıcı bir yaşam kültürü haline getirmektir." diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Bayraklı, 95’İnci İzmir Enternasyonal Fuarı’na Hazır
Bayraklı Belediyesi, 5-13 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 95’inci İzmir Enternasyonal...
Çiğli’de Güz Dönemi Kültür Kursları Başlıyor
Çiğli Belediyesi, kültür ve sanat alanındaki kurslarına güz döneminde de devam ediyor. Eylül ve...
Büyükşehir’in tekvando kursları yoğun ilgi görüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaz okullarından yararlanan binlerce çocuk tatilde eğlenip...
Yerel Haberleri
TümüAkhisar’daki Vahşi Depolama Alanı Lavanta Bahçesi Olacak
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Akhisar’da yıllardır çevre ve halk sağlığı açısından sorun...
İtfaiyeciler bu kez sahneye çıktı: Çocuklara yangın ve...
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesinin ateş savaşçıları, 95. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda...
Seferihisar kurtuluşunun 104'üncü yılını coşkuyla kutladı
Seferihisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü, gün boyu süren etkinlikler ve...
Buca Belediyesi’nden 7/24 moloz nöbeti
Buca Belediyesi, Seyhan Mahallesi’nde kaçak moloz dökümlerinin önüne geçmek amacıyla 7 gün 24...
Kemalpaşa'da 804 çocuk yüzme öğrendi
Kemalpaşa Belediyesi Yüzme Havuzlarında 804 öğrenci yüzme eğitimlerini başarıyla tamamladı
Toplu ulaşımda kış dönemi başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşımda 14 Eylül 2026 Pazartesi günü itibariyle kış düzenini...
Menemen Konutları için çalışmalar hız kesmiyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından dar ve orta gelirli vatandaşları ev sahibi yapmak için...
Başkan Eşki’den esnafa ‘Ortak Yaşam’ çağrısı
Bornova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent düzenini sağlamak amacıyla Spotçular...
İzmir’in çocuklarına beslenme desteği devam ediyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal destek ihtiyacının yoğun olduğu mahallelerdeki...
Akhisar’da 30 Yıllık Sorun Çözüme Kavuşuyor
Manisa Büyükşehir Belediyesi, 17 ilçede sürdürdüğü asfalt çalışmalarına Akhisar’da da devam...
Trafiğe nefes aldıracak proje
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent içi trafik akışını rahatlatmak ve ulaşımda yaşanan...
Gaziemir’den Dünya Şampiyonası’na 5 sporcu
Geçen yıl Avrupa’da 4 şampiyonluk kazanan Gaziemir Belediyesi Spor Kulübü Taekwondo Takımı, bu...