“Cumhuriyet’in Aydınlığı” mısralarla melodileri buluşturdu
Efes Selçuk Belediyesi'nin 29 Ekim dolayısıyla düzenlediği etkinlikler kapsamında Yazar ve Şair Ataol Behramoğlu ile Müzisyen Haluk Çetin Efes Selçuklular ile bir araya geldi.
Efes Selçuk Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle düzenlenen etkinlikler kapsamında Yazar ve Şair Ataol Behramoğlu ve Müzisyen Haluk Çetin Efes Selçuklular ile bir araya geldi. Edebiyatın usta kalemi Behramoğlu okuduğu şiirler ile dinleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı.
Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Toplantı Salonu’nda düzenlenen “Cumhuriyet’in Aydınlığı” adlı müzik ve şiir dinletisi saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Dinleti öncesinde yayınlanan, sözleri Ataol Behramoğlu tarafından yazılan, Erhan Doğan tarafından bestelenen Cumhuriyetin 100. Yıl Marşı büyük beğeni topladı.

Edebiyatın usta ismi farklı dönemlerde yazdığı şiirlerini okumadan önce hikayelerini ve yazma sürecini dinleyicilerle paylaştı. “Yaşadıklarım Öğrendiğim Bir Şey Var” adlı şiirini Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ithafen okuyan edebiyatın usta ismi dinletisini Nazım Hikmet’in “Kerem gibi” şiiriyle sonlandırırken, Müzisyen Haluk Çetin Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anısına Çanakkale Türküsü ’nü Efes Selçuklular ile birlikte söyledi.

CUMHURİYET SİZİNLE VAR OLSUN
Büyük beğeni toplayan müzik ve şiir dinletisinin ardından sahneye çıkarak Ataol Behramoğlu ve Haluk Çetin’e teşekkür eden Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; “Şiir eğer varsa hayatımızın içinde, bir de sizin şiirlerinizi okuyarak büyüdüysek biraz önce okuduğunuz “Yaşadıklarım Öğrendiğim Bir Şey Var” şiirinizdeki gibi her şeye rağmen ama her şeye rağmen büyük bir güç, tutku ve inançla devam ediyoruz. Her şeye rağmen Cumhuriyet diyoruz, her şeye rağmen Atatürk diyoruz. Örgütlü kötülük dahili ve harici her yerde var. Her şekilde var. Efes Selçuk’ta o örgütlü kötülüğe karşı iyiliklerle ve iyilerle bir arada durmayı başarabildik. O iyiler hep var olsunlar. Cumhuriyet sizinle var olsun” dedi.
Dinletinin ardından Türk edebiyatının usta ismi Ataol Behramoğlu okurları için kitaplarını imzaladı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Karabağlar’da Cumhuriyet’in 103'üncü yılı coşkuyla kutlandı!
Karabağlar Belediyesi, Cumhuriyet’in 103. yılını dört güne yayılan etkinliklerle kutladı....
İzmir’de Cumhuriyet coşkusu engelleri aştı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında sağır ve işitme...
Gençler Cumhuriyet’in izinde yürüdü, kadınlar...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, gençleri doğayla, kadınları tarihle buluşturdu. Cumhuriyet Bayramı...
Yerel Haberleri
TümüUrla’da Yeşil Eczane ve Şifa Bahçeleri Projesi tanıtıldı
Urla Belediyesi, Zeytin ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen söyleşide, doğayla uyumlu...
32. yılda aynı heyecanla: Karşıyaka Ata’dan Ana’ya koştu!
Karşıyaka Belediyesi tarafından bu yıl 32’nci kez düzenlenen Ata’dan Ana’ya Saygı Koşusu, 1500...
Göztepe’nin başarılı voleybolcularından Başkan Kınay’a...
Yıldız Kızlar kategorisinde İzmir şampiyonu ve Türkiye üçüncüsü olan Göztepe Spor Kulübü Yıldız...
Geleceğin milli sporcuları Buca'da yetişiyor
Buca Belediyesi'nin açmış olduğu yüzme kurslarına katılarak yetenekleriyle öne çıkan çocuklar,...
Kültürpark’ın yeni sakini İskender papağanı
50’nin üzerinde kuş türüne ev sahipliği yapan Kültürpark’ta, yeşil papağanların yanı sıra...
“Yaşları küçük hayalleri büyük”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün genç judocuları, Bosna Hersek’te düzenlenen Judo...
İzmir’de suyun her damlası yeniden değerlendiriliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, gri suyu arıtarak yeniden kullanıma kazandırıyor. ESHOT...
Parklardaki zeytinler sıvı altına dönüştü
Bornova Belediyesi, ilçenin park, yeşil alan ve rekreasyon alanlarında bulunan yüzlerce asırlık...
Çocuklar saha istedi, Başkan Uzun yerine getirdi
Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun, 2. İnönü Mahallesi Koca Çınar Sokak’ta yer alan Kemal...
Başkan Mutlu’dan üreten kadınlara tatlı ziyaret
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Konak Mutfak Atölyesi’nde pastacılık eğitimi...
İnciraltı Kent Ormanı’nda EXPO 2027 hazırlığı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 16 Nisan-2 Mayıs 2027 tarihleri arasında düzenlenecek...
Menderes Zabıtasından Kömür Denetimi
Menderes Belediyesi, kış aylarının gelmesi ile birlikte kömür denetimlerini sıklaştırdı.