BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Deli Dumrul oyunu Bodrum Kalesi'nde ayakta alkışlandı

Deli Dumrul oyunu Bodrum Kalesi'nde ayakta alkışlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 1. Uluslararası Bodrum Tiyatro Festivali (BOTİF) kapsamında Deli Dumrul ile sahnedeydi. Bodrum Kalesi’nde sergilenen oyun sanatseverlerden tam not alarak dakikalarca ayakta alkışlandı.

0Yorumlar
Deli Dumrul oyunu Bodrum Kalesi'nde ayakta alkışlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (İzBBŞT), sanatseverlere büyüleyici bir deneyim yaşattı. 1. Uluslararası Bodrum Tiyatro Festivali (BOTIF) kapsamında Bodrum Kalesi’nde sahnelenen "Deli Dumrul" oyunu, açılış oyunu olarak seyircilerle buluştu. Güngör Dilmen'in kaleminden çıkan ve Yücel Erten tarafından sahneye koyulan oyun daha önce ulusal ve uluslararası 8 farklı ödülün sahibi olmuştu.

“Festivale katkı sağladığı için mutluyuz”

Festivalin Eş Sanat Yönetmenleri Övül Avkıran ve Mustafa Avkıran’ın açılış konuşmalarının ardından Bodrum Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Coşkun festivalin ev sahibi olarak Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras adına bir konuşma yaptı. Konuşmasında sanatın birleştirici gücüne vurgu yapan Coşkun, festivalin uzun ömürlü olması için ellerinden gelen her şeyi yapmaya hazır olduklarını vurguladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay ise İzmir Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkanı Tunç Soyer’in selamını ileterek, İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın bu festivale katkı yapmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi. Tugay,  Övül ve Mustafa Avkıran çiftine aldıkları sorumluluktan dolayı tebriklerini de dile getirdi.

Yücel Erten: “Paydaş olmak bizi çok mutlu etti”

Açılış konuşmaların ardından Türk tiyatrosuna verdikleri katkılardan ötürü yazar Seçkin Selvi,  yazar akademisyen Dikmen Gürün, oyuncu, yönetmen Haldun Dormen ve İzBBŞT Kurucu Genel Sanat Yönetmeni Yücel Erten, BOTİF Onur Ödüllerine layık görüldü. Ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmasında Yücel Erten  “Çok genç bir tiyatro olarak, Bodrum Tiyatro Festivali’nin ilkinde ve ilk gecesinde paydaş olmak bizi çok mutlu etti. İzBBŞT adına teşekkürlerimi sunmak isterim. Bir de şunu hayal etmenizi istiyorum; 25-30 yıl sonra bu festivale emek veren diğer bileşenler seyirci koltuklarına oturup arkalarına yaslandıkları zaman duyacakları gurur bizim teşekkürümüzün bir simgesi olacaktır” dedi.

Konuşmaların ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Deli Dumrul oyununu Bodrum Kalesi’nin tarihi atmosferinde başarı ile sahneledi. İzmirli tiyatroseverlerden büyük destek gören Deli Dumrul, festivale katılan seyirciler tarafından da ilgi görüp dakikalarca alkışlandı.

1. Uluslararası Bodrum Tiyatro Festivali'nde büyük beğeni alan İzBBŞT,  Deli Dumrul’u ve diğer oyunlarını tüm sezon İsmet İnönü ve İzmir Sanat sahnelerinde oynamaya devam edecek.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Narlıdere zabıtasında yaka kamerası dönemi

Narlıdere Belediyesi, hizmet kalitesini artırmak ve saha denetimlerinde şeffaflığı sağlamak...

3 saat önce

'İzmir'de zeybek bilmeyen kalmasın' çağrısı 500 kişilik...

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin “İzmir'de zeybek bilmeyen kalmasın” çağrısıyla hayata geçirdiği...

6 saat önce

Bornova’da tarım ve dayanışma hamlesi

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Yakaköy’deki 15 dönümlük Doğal Tarım Çiftliği’nde...

6 saat önce

Bornova'da dayanışma sırası Berk Yıldız'da

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, DMD hastası Berk Yıldız için salı akşamı (Bugün)...

1 gün önce

Başkan Tugay’dan müjde: Yuvamız İzmir’de aylık ücret 2...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Yuvamız İzmir Sosyal Hizmet Etkinlik...

1 gün önce

Bornova’da bilim dolu yaz

Bornova Belediyesi, çocukların yaz tatilini hem eğlenceli hem de öğretici aktivitelerle...

1 gün önce

Çandarlı’nın yeni Cumhuriyet Meydanı açılıyor

Dikili Belediyesi tarafından Çandarlı’ya kazandırılan Cumhuriyet Meydanı, 7 Ağustos Cuma günü...

1 gün önce

Galeri Alt, Karşıyaka’nın kültür yaşamına değer katıyor

Karşıyaka Belediyesi, ana hizmet binasının giriş katında yer alan Galeri Alt Sergi Salonu ile...

1 gün önce

Hasan Âli Yücel Kütüphanesi, çocuklar için öğrenme ve...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaz tatilini verimli, eğlenceli ve öğretici etkinliklerle...

1 gün önce

Konak Belediyesi ve MMO arasında asansör güvenliği için...

Konak Belediyesi ve TMMOB Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi arasında ilçedeki asansörlerin...

1 gün önce

Çiğli Belediyesi'nin Şişme Oyun Parkı Mahalle Mahalle...

Çiğli Belediyesi, yaz tatilini çocuklar için daha eğlenceli ve verimli hale getirmek amacıyla...

1 gün önce

Buca’nın kahramanları yangınla mücadelede aktif rol alıyor

İzmir’de art arda meydana gelen orman ve arazi yangınlarına hızla müdahale eden BUCAKUT,...

1 gün önce