Demiryol-İş Sendikası İzmir Şubesi: "Tunç Soyer'e verilen veriler doğru değildir"
İzmir'de greve çıkan metro ve tramvay işçilerinin bağlı olduğu Demiryol-İş Sendikası İzmir Şubesi, "Tunç başkanımıza verilen verilerin bir kısmı doğru değildir" diyerek sosyal medyadan açıklama yaptı. Açıklamada "amacımız İzmir halkını mağdur etmek değil, evini geçindiremeyen hale gelen emekçinin hakkını aramaktır" ifadeleri yer aldı.
İzmir Metro AŞ. işçileri Toplu İş Sözleşmesi'nde uzlaşı sağlanamaması üzerine bugün greve çıkmış, metro ve tramvay seferlerini durdurmuştu. Greve ilişkin sosyal medya hesabındna açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise açıklamasında, işçileri sağduyuya davet etmiş, sendikanın en yüksek giydirilmiş net ücretin 39.685 TL, en düşük giydirilmiş net ücretin ise 33.813 TL olmasını istediğini belirterek "Belediye olarak yüzde 105 zamla en yüksek giydirilmiş net ücreti 25.009 TL, en düşük giydirilmiş net ücreti 22.105 TL olarak önerdik. Bu rakamların içine yol, yemek ve izin ücretleri dahil değildir" ifadelerini kullanmıştı.
Demiryol-İş Sendikası İzmir Şubesi, Tunç Soyer'in açıklamalarına karşılık sosyal medyada açıklama yayımlayarak, "Emeğin ve emekçinin dostu değerli Tunç Başkanımıza verilen bilgilerin bir kısmı doğru değildir. Amacımız İzmir halkını mağdur etmek değil, evini geçindiremez hale gelen Metro A.Ş. emekçisinin hakkını almaktır. Grev kararını Sendika tek başına alamaz. Temsil ettiği emekçilerin onayı olmadan hiçbir sendika işçiyi greve götüremez. Metro emekçisinin durumu çok vahim, geleceklerinin düşünmeyi bir kenara bıraktılar .Önümüzdeki maaşa kadar evlerini nasıl geçindirecekler kara kara düşünmeye başladırlar. Ev kiralarını ödeyemez hale geldiler, kartları ekside, evlerine ekmek götüremez haldeler. Süreci masada sonlandırmak için her türlü gayret ve çabayı göstererek son güne kadar müzakereyi elden bırakmadık. Fakat Sodemsen tarafından ücretlere verilen teklifler son ana bırakıldığından anlaşma sağlanamamıştır" dedi.
"AÇIKLANAN RAKAMA YAN HAKLAR DAHİLDİR"
Sendika olarak son yapılan toplantıda en yüksek giydirilmiş net ücret isteklerinin 33.500 TL, en düşük giydirilmiş net ücretin ise 31.000 TL olduğunu belirten Demiryol-İş Sendikası İzmir Şubesi açıklamasında şunlara yer verdi.
"Tunç Başkanımızın açıkladığı en yüksek giydirilmiş 25.000,00 TL net ücretin ve en düşük giydirilmiş 22.100,00 TL net ücretin içinde 640,00 TL yevmiye, Yakacak Yardımı, Aile Yardımı, Çocuk Yardımı, Birleştirilmiş Sosyal Yardım ,İş Riski Tazminatları, İşe Devam Primi ,Mesleki Sorumluluk Tazminatları ve İkramiye bulunmaktadır."
"AMACIMIZ İZMİR HALKINI MAĞDUR ETMEK DEĞİL"
Açıklamada ayrıca amaçlarının İzmir halkını mağdur etmek olmadığını belirterek "Sendika olarak müzakereye 24 saat açık olduğumuzu bildiririz" ifadelerini kullandı.
İZMİR KAMUOYUNUN BİLGİSİNE... pic.twitter.com/Yu4DgITCxd
— Demir Yol İş İzmir (@Demiryolisizmir) July 31, 2023
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Tüm Emekliler Sendikası Foça Şubesi: “Para için değil...
Tüm Emeklilerin Sendikası ülke çapında eş zamanlı geçim sıkıntısına dikkat çekmek ve insanca...
Verilen sözler tutulmadı: Maden emekçileri Ankara'ya...
Bağımsız Maden-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu, bakanlıklar ve şirket yetkilileri...
Başkan Tugay: En büyük gücümüz çalışanlarımız
İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İzmir İnovasyon ve Teknoloji AŞ ile Türkiye Genel...
Yerel Haberleri
TümüUrla’da Yeşil Eczane ve Şifa Bahçeleri Projesi tanıtıldı
Urla Belediyesi, Zeytin ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen söyleşide, doğayla uyumlu...
32. yılda aynı heyecanla: Karşıyaka Ata’dan Ana’ya koştu!
Karşıyaka Belediyesi tarafından bu yıl 32’nci kez düzenlenen Ata’dan Ana’ya Saygı Koşusu, 1500...
Göztepe’nin başarılı voleybolcularından Başkan Kınay’a...
Yıldız Kızlar kategorisinde İzmir şampiyonu ve Türkiye üçüncüsü olan Göztepe Spor Kulübü Yıldız...
Geleceğin milli sporcuları Buca'da yetişiyor
Buca Belediyesi'nin açmış olduğu yüzme kurslarına katılarak yetenekleriyle öne çıkan çocuklar,...
Kültürpark’ın yeni sakini İskender papağanı
50’nin üzerinde kuş türüne ev sahipliği yapan Kültürpark’ta, yeşil papağanların yanı sıra...
“Yaşları küçük hayalleri büyük”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün genç judocuları, Bosna Hersek’te düzenlenen Judo...
İzmir’de suyun her damlası yeniden değerlendiriliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, gri suyu arıtarak yeniden kullanıma kazandırıyor. ESHOT...
Parklardaki zeytinler sıvı altına dönüştü
Bornova Belediyesi, ilçenin park, yeşil alan ve rekreasyon alanlarında bulunan yüzlerce asırlık...
Çocuklar saha istedi, Başkan Uzun yerine getirdi
Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun, 2. İnönü Mahallesi Koca Çınar Sokak’ta yer alan Kemal...
Başkan Mutlu’dan üreten kadınlara tatlı ziyaret
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Konak Mutfak Atölyesi’nde pastacılık eğitimi...
İnciraltı Kent Ormanı’nda EXPO 2027 hazırlığı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 16 Nisan-2 Mayıs 2027 tarihleri arasında düzenlenecek...
Menderes Zabıtasından Kömür Denetimi
Menderes Belediyesi, kış aylarının gelmesi ile birlikte kömür denetimlerini sıklaştırdı.