Dezavantajlı gençler ‘drone pilotu’ olacak!
Karşıyaka Belediyesi, geleceğin gözde meslekleri arasında yer alan ‘drone pilotluğu’ konusunda eğitim ve ehliyet almak isteyen gençler için ücretsiz destek programını hayata geçiriyor.
Karşıyaka Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü’nce organize edilen eğitimden 12-18 yaş grubu yararlanabilecek. Katılımcılar, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından, ilçedeki dezavantajlı bölgelerde yaşayan ve maddi imkanları kısıtlı olan gençler arasından seçilecek. 30 Ekim 2020 tarihinde başlayacak eğitim sonunda katılımcılar, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) onaylı ehliyet ve sertifikanın sahibi olacak.

DEVAMI GELECEK
“Dijital dönüşümün yaşandığı çağımızda geleceğin meslekleri ve insan kaynağı ihtiyacı da hızla değişmekte. Bu ihtiyaçlardan birisi de yaygın kullanım alanına sahip insansız hava araçları için pilotluk mesleği. Genç işsizliğin önemli bir problem olduğu ülkemizde, bu tür eğitimlere ağırlık vererek, özellikle dezavantajlı gençlerimizin meslek sahibi olmalarına yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diyen Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, aldıkları yoğun başvurular nedeniyle drone pilotluğu eğitimlerini devam ettireceklerini belirtti.
Karşıyaka Belediyesi Spor İşleri Müdürü Ozan Anakök de “Bu tür eğitim faaliyetleri dışında drone yarışmaları düzenleyerek gençlerde farkındalığı arttırmayı ve drone yarış liglerine katılacak Karşıyakalı takımlar oluşturmayı hedefliyoruz” dedi. Anakök ayrıca verilecek eğitimlerde tüm gerekli sağlık önlemlerinin alınacağını da kaydetti.
Maiden Flight Tech Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Güneş ise bu proje içerisinde yer almaktan mutluluk duyduklarını belirterek “Gençlerimizi havacılık alanına yöneltip teknolojiye ayak uydurmalarını ve topluma faydalı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak temel amacımızdır. Bu anlayışla; geleceğin meslekleri arasında sayılan insansız hava aracı pilotluğunu gençlerimize sevdirip, bu alanda kendilerini geliştirerek meslek edinmelerine katkıda bulunmak istiyoruz. Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Eğitim Kooperatifi iş birliğinde düzenleyeceğimiz eğitimlerden, yarınların başarılı drone pilotlarının çıkacağına inanıyoruz” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İHA pilotluğu başvurularında yüzde 236 artış!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bu yıl, insansız hava aracı (İHA) pilotu olmak...
Ankara'da eğitim helikopteri düştü: Pilot hayatını kaybetti
Ankara'nın Temelli mevkisinde düşen eğitim helikopterinin pilotu emekli albay Yasaözden Bakkal...
İzmir’de sivrisineğe karşı, 254 bin noktada kesintisiz savaş
İzmir Büyükşehir Belediyesi, iklim değişikliği nedeniyle üreme süreleri uzayan sivrisinek ve...
Yerel Haberleri
Tümü5. Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali Başladı
Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali’nin beşincisi, “Smyrna’dan Homeros’a: Bayraklı...
Gençler Cumhuriyet’in izinde yürüdü, kadınlar...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, gençleri doğayla, kadınları tarihle buluşturdu. Cumhuriyet Bayramı...
İş’te İzmir’le iş buldu, öğrencileriyle derste buluştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası bünyesindeki İş’te İzmir platformu, iş arayanlarla...
3. Yaş Üniversitesi’nde ders zili çaldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 60 yaş ve üzeri vatandaşları aktif yaşama ve hayat boyu...
Büyükşehir, dayanışma noktalarıyla İzmirlinin yanında
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki 12 Dayanışma Noktası ve 3 Danışma Noktası...
1,5 milyon ton dip çamuru çıkarıldı, rota kuzeye çevrildi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez’de su sirkülasyonunu artırmak ve deniz ekosistemini...
Efes Selçuk'ta Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Kültür, Tarih...
Efes Selçuk Belediyesi, Cumhuriyetin 103. yıl dönümünü kapsamında anma programları, törenler,...
Genç Yaka’da ‘Cumhuriyet’in İzinde’ bilgi yarışması
Karşıyaka Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı kapsamında Genç Yaka’da bilgi yarışması düzenledi. 4...
Bornova’da gelecek minik ellerle yeşerdi
Bornova Belediyesi Ekolojik Kent Yerel Tohum Merkezi’ni ziyaret eden Mediha Mahmutbey Ortaokulu...
Geleceğin yıldızları Buca’da yetişiyor
Buca Belediyesi’nin çocukları sporla buluşturmak amacıyla düzenlediği ücretsiz Futbol Okulları,...
Kemeraltı Festivali esnafın yüzünü güldürdü
Konak Belediyesi’nin düzenlediği Kemeraltı Festivali, Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun da...
Sarnıç’ın su şebekesine 205 milyonluk yatırım!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Gaziemir Sarnıç’ta 205 milyon liralık...