BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Dikilililer, Dünya Çevre Günü’nde sahil temizliğinde buluştu

Dikilililer, Dünya Çevre Günü’nde sahil temizliğinde buluştu

Dikili Belediyesi’nin 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında düzenlediği sahil temizliği etkinliğinde öğrenciler, vatandaşlar ve belediye ekipleri çevre için el ele verdi. Mavi Bayraklı sahilde gerçekleştirilen etkinlikte kıyı temizliği yapılarak çevrenin korunması ve gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakılması konusunda farkındalık oluşturuldu.

0Yorumlar
Dikilililer, Dünya Çevre Günü’nde sahil temizliğinde buluştu

Özellikle çocukların ve gençlerin yoğun katılım gösterdiği etkinlikte, öğrenciler ve vatandaşlar sahil boyunca atıkları toplayarak temiz bir çevre için örnek bir duyarlılık sergiledi. Etkinlik sonunda toplanan tüm atıklar, geri dönüşüm süreçlerine kazandırılmak üzere titizlikle ayrıştırıldı.

ÇEVRE YATIRIMLARI DEVAM EDİYOR

Dikili Belediyesi, yalnızca çevre farkındalığı oluşturan etkinliklerle değil, kalıcı projelerle de doğa dostu belediyecilik anlayışını sürdürüyor. Bu kapsamda, uzun yıllar boyunca evsel atıkların etkisi altında kalan Sülüklü Deresi, yürütülen kapsamlı rehabilitasyon çalışmalarıyla yeniden doğal yapısına kavuşturuldu. İlçenin önemli çevre sorunlarından biri olan derenin temizlenmesiyle bölgedeki ekolojik yaşamın korunmasına büyük bir katkı sağlandı. Bununla birlikte, Dünya Bankası finansmanıyla Demirtaş Mahallesi’nde kurulan 1,4 megawatt kapasiteli Güneş Enerjisi Santrali (GES) ile belediyenin enerji ihtiyacının önemli bir bölümünün yenilenebilir kaynaklardan karşılanması hedefleniyor. Çevre dostu enerji üretimi sayesinde kentin karbon salımının azaltılması noktasında da tarihi bir adım atılıyor.

“ÇOCUKLARIMIZA YAŞANABİLİR BİR DİKİLİ BIRAKACAĞIZ”

Dünya Çevre Günü dolayısıyla açıklamalarda bulunan Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, çevrenin korunmasının ve bu doğrultuda sürdürülen uzun soluklu mücadelenin gelecek kuşaklara karşı en önemli görevlerden biri olduğunu belirterek şunları söyledi: Bugün tüm dünyanın karşı karşıya olduğu en büyük tehdit, kapımızdaki küresel iklim krizidir. Mevsimlerin dengesinin bozulduğu, su kaynaklarımızın ve biyoçeşitliliğin ciddi bir risk altında bulunduğu gerçeğini yadsıyamayız. Yerel yönetimler olarak üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız. Ancak bu krizle sadece kurumların yatırımlarıyla tek başına baş edemeyiz. Bu, sadece bugünden yarına çözülecek bir mesele de değil; kesintisiz, uzun soluklu bir farkındalık ve mücadele sürecidir. İşte bu yüzden tüm toplum olarak, her bir bireyimizle bu mücadelenin içinde yer almak, bu kararlılığı büyütmek zorundayız. Geleceğimizi korumak, topyekun bir kararlılık ve ortak bir bilinç gerektiriyor. İşte bugün burada yalnızca sahilimizi temizlemiyoruz; küresel iklim krizine karşı yerelden, omuz omuza güçlü bir duruş sergiliyor, farkındalığımızı eyleme dökerek çocuklarımıza, gençlerimize ve geleceğimize karşı sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz. Doğamızı korumak, denizlerimize sahip çıkmak ve çevre bilincini büyütmek hepimizin ortak görevidir. Dikili’mizin doğal güzelliklerini korumak için çevre yatırımlarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Sülüklü Deresi’nin temizlenmesinden yenilenebilir enerji yatırımlarına kadar attığımız her adımda daha yeşil, daha sağlıklı ve iklim krizine karşı daha dirençli bir kent hedefiyle çalışıyoruz. Çocuklarımıza temiz denizleri, temiz havası ve korunmuş doğal alanlarıyla örnek bir Dikili bırakmak istiyoruz. Bu anlayışla çevreye duyarlı projeler üretmeye ve doğamıza sahip çıkmaya devamececeğiz. Etkinliğe katılarak bu hayati mücadeleye ortak olan, çevre meşalesini büyüten tüm öğrencilerimize ve hemşehrilerime yürekten teşekkür ediyor, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutluyorum.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Torbalı’dan denize ulaşmak artık daha kolay

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 770 numaralı Torbalı Aktarma Merkezi – Selçuk...

8 dakika önce

Karabağlar’ın her yıl 80 milyon lirası sahipsiz atıklara...

Karabağlar Belediyesi, çevre kirliliğine neden olan sahipsiz atık sorununa kalıcı çözüm üretmek...

27 dakika önce

Menderes’te Yeni Temizlik Seferberliği

Menderes Belediyesi, yeni temizlik seferberliği başlatarak caddeleri köşe bucak temizliyor....

28 dakika önce

Başkan Eşki’den Çamdibi’nde esnaf turu

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, "ortak akıl ve yerinde yönetim" ilkesiyle sürdürdüğü saha...

30 dakika önce

Kemalpaşa'da coşkulu toplu sünnet şöleni

Kemalpaşa Belediyesi ve KESİAD işbirliğinde düzenlenen toplu sünnet şöleninde çocuklar ve...

1 gün önce

Karşıyaka Belediyesi’nden personele ‘daha sağlıklı...

Karşıyaka Belediyesi, masa başı çalışan personelin fiziksel sağlığını korumak amacıyla...

1 gün önce

Roman Soykırımı Konak’ta anıldı: Eşit bir yaşam için...

Roman Soykırımı’nı Anma Günü dolayısıyla Konak’ta düzenlenen anma programında Roman...

1 gün önce

Buca Belediyesi’nden sokak hayvanlarına can suyu

Aşırı sıcak hava kent genelinde etkisini sürdürürken Buca Belediyesi, sokak...

1 gün önce

İzmir’de Bokaşi kompostu uygulamasına yoğun ilgi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından organik atıkların evde dönüşümü...

2 gün önce

Beydağ’ın yıllardır beklediği yol hizmete açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beydağ’da yıllardır bölge halkının büyük zorluk yaşadığı Karaoba...

2 gün önce

Bornova’da spor hamlesi: 5 tesis yenilendi, yeni sahalar...

Bornova Belediyesi, Doğanlar Sahası ilçe genelindeki 4 halı sahayı tribünlerinden zeminlerine...

2 gün önce

Çiğli'de Mahalle Tiyatro Günleri Başladı

Yaz boyunca çocukları kültür ve sanat etkinlikleriyle buluşturan Çiğli Belediyesi, Mahalle...

2 gün önce