Doğanlar Kent Bostanı’nda hasat heyecanı
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, ilçenin en büyük kent bostanı olan Doğanlar Kent Bostanı'nda 278 kadın üreticiyle birlikte yazlık sebzelerin hasadına katıldı. Kent bostanlarının üretim ve dayanışmanın en güzel örneklerinden biri olduğunu vurgulayan Eşki, "Bu pazarda enflasyon yok, çünkü üretim var" diyerek Karacaoğlan ve Yunus Emre mahallelerinde açılacak iki yeni bostanla yaklaşık 300 kadının daha üretime katılacağını açıkladı.
Bornova Belediyesi'nin kent tarımını destekleyen örnek projelerinden Doğanlar Kent Bostanı, yazlık sebzelerin hasat heyecanına sahne oldu. İlçedeki yedi kent bostanının en büyüğü olan alanda üretim yapan 278 kadınla bir araya gelen Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, salçalık ve sofralık domates, acı ve tatlı biber, uzun patlıcan ile börülce hasadına katıldı. Kadın üreticilerle birlikte sebze toplayan Başkan Eşki, Bornova'nın bereketini büyüten kent bostanlarının hem aile bütçesine hem de toplumsal dayanışmaya önemli katkı sunduğunu söyledi.
Hasat sırasında konuşan Başkan Ömer Eşki, kent bostanlarının üretimin ve dayanışmanın simgesi haline geldiğini belirterek, "Bornova için hasat zamanı. Yazlık ürünlerimizi topladı arkadaşlarımız. Domates, biber, patlıcan; Barış Manço'nun da dediği gibi, ve börülce... Evlere hasatlarımız gidiyor. Daha önce de demiştik; bu pazarda enflasyon yok. Çünkü üretim var." dedi.
İki yeni Kent Bostanı müjdesi
Kent bostanlarının sayısını artıracaklarını da açıklayan Eşki, Karacaoğlan ve Yunus Emre mahallelerinde iki yeni kent bostanının daha hizmete açılacağını belirterek yaklaşık 300 kadının daha üretime katılacağını söyledi. Dönem sonuna kadar hedeflerinin yaklaşık 20 kent bostanına ulaşmak olduğunu ifade eden Eşki, "Yaklaşık 3 bin ev hanımımızı kent bostanlarıyla buluşturmuş olacağız. Bornova çok bereketli, çok neşeli, çok mutlu. Emeği geçen belediye çalışanlarımıza, üretici kadınlarımıza ve muhtarlarımıza teşekkür ediyorum." diye konuştu.
786 kadın toprağı üretime dönüştürüyor
Bornova Belediyesi'nin Doğanlar, EVKA-4, Mevlana, Işıkkent, Pınarbaşı, Altındağ ve Rafetpaşa'da oluşturduğu yedi kent bostanında bugün toplam 786 kadın ücretsiz tahsis edilen parsellerde üretim yapıyor. En büyük üretim alanı olan Doğanlar Kent Bostanı'nda 278 kadın, 24 metrekarelik parsellerinde yazlık sebzeler yetiştirerek hem ailelerinin sağlıklı gıdaya ulaşmasını sağlıyor hem de komşularıyla paylaşım kültürünü güçlendiriyor.
Her türlü destek sağlanıyor
Belediye tarafından üreticilere parseller ücretsiz tahsis edilirken, fide desteği de yine Bornova Belediyesi tarafından sağlanıyor. Ata tohumları ve doğal üretim yöntemlerinin kullanıldığı bostanlarda kimyasal ilaç kullanılmadan sağlıklı gıda üretiliyor. Sezon öncesinde kadınlara tarımsal üretim, iklim değişikliği, su yönetimi ve verimli tarım konularında eğitimler verilerek sürdürülebilir üretim teşvik ediliyor.
Kent bostanlarında yetişen ürünlerin yanı sıra Yakaköy Doğal Tarım Çiftliği'nde elde edilen mahsuller de Kent Manavları ve Kent Lokantaları aracılığıyla üniversite öğrencileri ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılıyor. Bornova Belediyesi, "bostansız mahalle bırakmamak" hedefi doğrultusunda üretimi ilçenin dört bir yanına yaymayı amaçlıyor.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Eşki Kent Bostanı’nda üretici kadınlarla buluştu
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, ilgiyle karşılanan Kent Bostanı projesinde üretim yapan...
Bornova’nın bereketli topraklarında dayanışma hasadı
Bornova Belediyesi’nin Yakaköy’de 20 dönüm arazi üzerine kurduğu Dayanışma Bostanı, Belediye...
8 bin 500 yıllık tarım mirası Bornova’da yeniden canlanıyor
Bornova’da Kent Bostanları ve dayanışma tarlaları büyüyor. Bornova Belediyesi, Yeşilova...
Yerel Haberleri
TümüDoğal Yaşam Parkı’nda kış saati uygulaması başlıyor
Günlerin kısalmaya başlamasıyla birlikte İzmir Doğal Yaşam Parkı’nın ziyaret saatleri yeniden...
Bayraklı’nın Kültür, Sanat, Teknoloji Ve Sporu Fuarda...
Bayraklı Belediyesi, İzmir Enternasyonal Fuarı’nın (İEF) 95. yılında düzenlediği kültür, sanat...
Toplu Taşımada Akıllı Ulaşım Girişimi: Manisa, Avrupa...
Manisa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlarına daha akıllı ve sürdürülebilir bir toplu taşıma...
Karşıyaka ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’na hazır!
Karşıyaka Belediyesi, ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ kapsamında kültürden sanata, spordan...
Buca’da fırınlara sıkı denetim
Buca Belediyesi, ilçe genelindeki fırın ve unlu mamul üretim noktalarında hijyen, gramaj ve...
Bayraklı’da 3 Bin Öğrenciye Kırtasiye Desteği
Bayraklı Belediyesi, 2026-2027 eğitim-öğretim yılında da ihtiyaç sahibi öğrencilerin yanında...
Torbalı’nın Kurtuluşunun 104. Yılına Özel Satranç Turnuvası
Geniş katılımla gerçekleştirilen organizasyon, hem sporcuların hem de ailelerinin yoğun ilgisini...
Bir ihbarla gittiler, yeni bir hayatın ilk anlarına tanık...
İzmir’de bir ihbar üzerine, verilen adrese giden itfaiye paramedikleri, hastaneye nakli için...
Konak Belediyesi’nden ihtiyaç sahibi öğrencilere çanta ve...
Yeni eğitim-öğretim yılında ihtiyaç sahibi aileleri yalnız bırakmayan Konak Belediyesi, ilkokul...
İzmir tarımında akıllı sayaç devrimi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kuraklıkla mücadele kapsamında tarımsal sulamada 30 milyon liralık...
Bornova Belediyesi’nden yıldırım müdahale
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Atatürk Mahallesi Macera Parkı mevkiinde sökülen taşlar...
5 bin yıllık Liman Tepe’de yeni keşif: Taş kanallarla...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destek verdiği Liman Tepe kazılarında yaklaşık 5 bin yıllık...