Dünya Çevre Günü’nde Büyükpark’ta büyük buluşma!
Bornova Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında Büyükpark’ta çevre yürüyüşü, geri dönüşüm defilesi, ödül törenleri, atölyeler ve paneller içeren kapsamlı bir şenlik düzenledi. Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, çocuklara daha yeşil ve sürdürülebilir bir Bornova bırakma sözü verdi. Gün boyu süren etkinlikler, aralarında yazar Buket Uzuner ve siyaset bilimci Ömer Madra'nın da bulunduğu isimlerin katıldığı çevre paneli ve kapanış töreniyle sona erdi.
Bornova Belediyesi, daha temiz ve sürdürülebilir bir dünya hedefiyle 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde muhteşem bir şenliğe ev sahipliği yaptı. Büyükpark’ta gün boyu süren "Dünya Çevre Günü Şenliği", çevre dostu etkinlikler, eğitici atölyeler ve renkli gösterilerle her yaştan Bornovalıyı bir araya getirdi. Saat 10.00’da başlayan ve 17.00’ye kadar kesintisiz devam eden programda, çevre bilinci Bornova’nın kalbinden tüm kente yayıldı.
Çocukların geri dönüşüm defilesi hayran bıraktı
Şenlik coşkusu, sabah saatlerinde öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşen coşkulu "Çevre Yürüyüşü" ile başladı. Yürüyüşün ardından etkinlik alanına geçen anaokulu öğrencileri, podyuma çıktı. Atık malzemelerden tasarlanan kıyafetlerle gerçekleştirilen "Geri Dönüşüm Kıyafetleri Defilesi", izleyicilerden büyük alkış topladı.
Başkan Eşki: "Geleceğe sözümüz çevreye yatırımdır"
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, çevre yatırımlarının ve farkındalık çalışmalarının önemine dikkat çekti. Başkan Eşki, "Bugün burada sadece bir kutlama yapmıyoruz; geleceğe, çocuklarımıza nefes alabilecekleri yeşil bir Bornova bırakmanın sözünü tazeliyoruz. 'Geleceğe nefes, Bornova’ya yeşil bir şenlik' diyerek çıktığımız bu yolda, geri dönüşümden sanata, tiyatrodan panellere kadar her alanda çevre bilincini aşılıyoruz. Bornova'yı daha temiz, daha yeşil ve sürdürülebilir bir kent kılmak için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz." diye konuştu.
En güzel balkon ve bahçeler ödüllendirildi
Açılış konuşmalarından hemen sonra düzenlenen ödül töreninde, Bornova’yı güzelleştiren çevre dostları sahneye çıktı. İlçe genelinde düzenlenen "En Güzel Balkon Bahçe Yarışması"nda dereceye giren vatandaşlara ödülleri takdim edildi.
Sanat ve tiyatro doğa için buluştu
Ödül töreninin bitiminde sahnelenen "Çevre Demişken" temalı parodi tiyatro gösterisi, izleyenleri hem güldürdü hem de çevre kirliliği konusunda düşündürdü. Büyükpark’ı dolduran vatandaşlar, Sibel Edikli’nin kulakların pasını silen piyano dinletisiyle keyifli anlar yaşadı. Ayrıca şenlik alanı, FAH Projesi fotoğrafçılarının hazırladığı göz alıcı "Antroposen Hikayeler Sergisi"ne de ev sahipliği yaptı.
Atölyeler ve büyük çevre paneli
"Çevre Temalı Atölyeler ve Etkinlikler" özellikle çocukların ve gençlerin ilgi odağı oldu. Geri dönüşüm atölyelerinden çevre odaklı uygulamalara kadar pek çok eğitici stant kuruldu.
Şenlik kapsamında yazar Buket Uzuner, siyaset bilimci Ömer Madra ve FAH Projesi fotoğrafçılarının katıldığı "Dünya Çevre Günü Paneli" gerçekleştirildi. Panelde iklim krizi ve çevre sorunları masaya yatırıldı.
Büyük ses getiren çevre şenliği, kapanış ve teşekkür seremonisi ile sona erdi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Buca’da Dünya Doğa Koruma Günü’nde anlamlı etkinlik
Bucalı kadınlar, Dünya Doğa Koruma Günü’nde geri dönüştürülebilir malzemelerden çevre dostu...
Büyükpark’ta 3500 kişilik aşure lokması paylaşıldı
Bornova Belediyesi, Büyükpark’ta düzenlediği etkinlikte 3500 kişiye aşure dağıtarak, dualar ve...
Çiğli’de Çevre Günü Etkinliği: Çöpler Toplandı, Çevre...
Çiğli Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Türkiye Çevre Haftası kapsamında anlamlı bir...
Yerel Haberleri
TümüKonak’ta imzalar fırsat eşitliği için atıldı
Sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliklerine bir yenisini ekleyen Konak Belediyesi, Kordon...
Urla’da istifalar sonrası ilk meclis toplandı;...
Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan’ın ve 22 meclis üyesinin Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa...
Karabağlar ‘da BİO fark yarattı: 2 bin 40 kişi iş sahibi...
Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay'ın göreve gelir gelmez hayata geçirdiği Bölgesel...
Başkan Eşki’den Çamdibi çıkarması: "Halkımızın içinde,...
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Çamdibi Bölgesi’nde gerçekleştirdiği alan gezisinde...
Karşıyaka’da “sokak” çocukların!
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Latife Hanım Mahallesi’nde düzenlenen ‘Sokak Senin’...
Manisa Büyükşehir Belediyesi “Sağlıklı İşyeri”...
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Beslenme Dostu ve...
Belediye ve Kaf Kaf tek yürek!
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Karşıyaka Spor Kulübü’nün eski kulüp başkanları,...
Konaklı kadınların okuma azmi örnek oldu
Konak Belediyesi’nin, Konak Halk Eğitimi Merkezi iş birliğiyle Basmane Semt Merkezi’nde açtığı...
Bornova’da doğal lezzetler halkla buluşuyor
Bornova Belediyesi, 6 Eylül 2026 tarihinde Yakaköy Köy Meydanı’nda düzenleyeceği "2. Geleneksel...
Karabağlar ‘da Gazeteci Barış Selçuk saygıyla anıldı
Karabağlar Belediyesi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin katkılarıyla, 32 yıl önce...
Engelsiz Yaşam Merkezi'nde üreterek güçleniyorlar
Efes Selçuk Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde düzenlenen makrome ve yaratıcı drama...
İzmir’in simge yapısı Cihan Palas yeniden hayat buluyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi ve kültürel mirasının önemli yapılarından...
