Efes Selçuk Belediyesi Ramazan'da dayanışmayı büyütüyor!
Sengel detayları anlattı..
Efes Selçuk Belediye Meclisi Nisan Ayı Meclis Toplantısı yapıldı. 2020 Yılı Faaliyet Raporu’nun kabul edildiği meclis toplantısında, geçen yılın “dayanışma yılı” olduğunu olduğunun altını çizen Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel kentte dayanışma kültürünü pekiştirecek Ramazan Dayanışma Paketi” ve “Efesli Bebeler” projesinin de detaylarını paylaştı.
2020 dayanışma yılı çalışmaların yer aldığı faaliyet raporunun da ayrıntılı sunumunu yapan Başkan Ceritoğlu Sengel, Meclis üyeleri ve dinleyicilere yıl boyunca başta esnaf, ihtiyaç sahibi yurttaşlar, öğrenciler, can dostlarımız sokak hayvanları olmak üzere her kesimden yaşama dokunan dayanışma ve hizmetleri hatırlatarak, pandemiye rağmen kesintisiz olarak sürdürülen yatırımlar ve hizmetleri de yaptığı sunumda anlattı.
Pandemi dönemini dayanışma yılı ilan eden Efes Selçuk Belediyesi, bir yılı aşkın süredir sürdürdüğü dayanışma faaliyetlerini Ramazan ayı boyunca büyüterek sürdürecek.
Kent esnafına yönelik destek önlemlerini Pandeminin başlangıcından itibaren hızla hayata geçiren Efes Selçuk Belediyesi, Ramazan ayı dayanışmasını esnafı da destekleyecek şekilde düzenliyor. Hem ihtiyaç sahiplerine hem de esnafa destek olacak İftar Kartı Desteği, Efes Selçuk’ta paket servis hizmeti veren restoran, pideci ve fırınların dahil olacağı proje ile iftar Kart üzerinden dayanışmayı mümkün kılacak.
Belediye tarafından belirlenen ihtiyaç sahiplerinin İftar Kart’larına yüklenecek dayanışma bedelleri sayesinde ihtiyaç sahipleri anlaşmalı esnaflardan iftar yemeği ihtiyaçlarını karşılayabilecekler. İftar Kartı Desteği projesi ile Ramazan ayı boyunca hem esnafa destek olunacak hem de ihtiyaç sahiplerinin iftar yemekleri dayanışma ile karşılanacak.

RAMAZAN DAYANIŞMA PAKETİ
Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi yurttaşların beslenme ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik Ramazan Dayanışma Paketi projesi ile dayanışma yardımı yapmak isteyen yurttaşların Ramazan Dayanışma Paketi destekleri Efes Selçuk Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi yurttaşlara düzenli olarak ulaştırılacak.
Destekte bulunmak isteyen yurttaşlar, ramazan.efesselcukbelediyesi.com adresinden iki farklı dayanışma paketinden istedikleri miktarda satın alabilecek. Satı alınan dayanışma paketleri, Efes Selçuk Belediyesi tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.
EFESLİ BEBELERE BEZ VE MAMA DESTEĞİ
Efes Selçuk Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda sosyal yardım alan ve pandemi sürecinde gelir kaybına uğrayan vatandaşlara destek olmaya devam ediyor.
İhtiyaç sahibi yurttaşların bebeklerine bez ve mama desteği Ramazan ayında da genişleyerek devam edecek.
Sosyal Yardım Hizmetleri’ne başvuran ihtiyaç sahibi yurttaşlar, belediye bünyesinde oluşturulan objektif yardım komisyonu değerlendirmesinin ardından aylık bebek bezi ve maması yardımına erişecekler. Dayanışma kampanyasına destek olmak isteyen yurttaşlar ise Efes Selçuk Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne başvurarak dayanışmanın parçası olabilecekler.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Miniklerden Selçuk Efes Kent Belleği’ne Tarih Yolculuğu
Efes Selçuk Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı İsabey Çocuk Bakım Yurdu,...
Selçuk Belediyesi'nden üniversiteli gençlere ilk harçlık...
Efes Selçuk Belediyesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nı (YKS) kazanarak bu yıl üniversite...
Efes Selçuk'ta iftar sofrası dayanışma ile kuruldu
Efes Selçuk’ta vatandaşlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Efes Selçuk Belediyesi iş birliğiyle...
Yerel Haberleri
TümüUrla’da Yeşil Eczane ve Şifa Bahçeleri Projesi tanıtıldı
Urla Belediyesi, Zeytin ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen söyleşide, doğayla uyumlu...
32. yılda aynı heyecanla: Karşıyaka Ata’dan Ana’ya koştu!
Karşıyaka Belediyesi tarafından bu yıl 32’nci kez düzenlenen Ata’dan Ana’ya Saygı Koşusu, 1500...
Göztepe’nin başarılı voleybolcularından Başkan Kınay’a...
Yıldız Kızlar kategorisinde İzmir şampiyonu ve Türkiye üçüncüsü olan Göztepe Spor Kulübü Yıldız...
Geleceğin milli sporcuları Buca'da yetişiyor
Buca Belediyesi'nin açmış olduğu yüzme kurslarına katılarak yetenekleriyle öne çıkan çocuklar,...
Kültürpark’ın yeni sakini İskender papağanı
50’nin üzerinde kuş türüne ev sahipliği yapan Kültürpark’ta, yeşil papağanların yanı sıra...
“Yaşları küçük hayalleri büyük”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün genç judocuları, Bosna Hersek’te düzenlenen Judo...
İzmir’de suyun her damlası yeniden değerlendiriliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, gri suyu arıtarak yeniden kullanıma kazandırıyor. ESHOT...
Parklardaki zeytinler sıvı altına dönüştü
Bornova Belediyesi, ilçenin park, yeşil alan ve rekreasyon alanlarında bulunan yüzlerce asırlık...
Çocuklar saha istedi, Başkan Uzun yerine getirdi
Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun, 2. İnönü Mahallesi Koca Çınar Sokak’ta yer alan Kemal...
Başkan Mutlu’dan üreten kadınlara tatlı ziyaret
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Konak Mutfak Atölyesi’nde pastacılık eğitimi...
İnciraltı Kent Ormanı’nda EXPO 2027 hazırlığı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 16 Nisan-2 Mayıs 2027 tarihleri arasında düzenlenecek...
Menderes Zabıtasından Kömür Denetimi
Menderes Belediyesi, kış aylarının gelmesi ile birlikte kömür denetimlerini sıklaştırdı.