Efes Selçuk'ta satranç heyecanı
Efes Selçuk Belediyesi ve İzmir Satranç İl Temsilciliği iş birliği ile 26-27 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen Efes’in Çocukları Satranç Turnuvası’nın ilk etabı tamamlandı.
Efes Selçuk Belediyesi ve İzmir Satranç İl Temsilciliği iş birliği ile Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi’nde 26-27 Haziran tarihlerinde düzenlenen Efes’in Çocukları Satranç Turnuvası’nın ilk etabı tamamlandı. Turnuvaya 6 yaşından 18 yaşına kadar 4 ayrı kategoride toplamda 99 satranç sporcusu katıldı.
Efes’in Çocukları Satranç Turnuvası’nda 8 yaş ve altı kategoride 31 sporcu, 10 yaş ve altı kategoride 32 sporcu, 14 yaş ve altı kategoride 26 sporcu, 18 yaş ve altı kategoride ise 10 sporcu heyecanlı bir mücadele gösterdi.
Satrancı gelecek nesillere sevdirmek ve çocukların hayatına dahil etmek için düzenlenen turnuvada satranç sporcularını yalnız bırakmayan ve heyecanlarına ortak olan Efes Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Bilgi Keskin, turnuva öncesinde hakemlere teşekkür ederken sporculara başarılar diledi.

SPORCULARI AİLELERİ YALNIZ BIRAKMADI
Oğlunun turnuvaya katılarak oyundaki seviyesini görmek istediğini aktaran Ömer Akçil; “Oğlum 3 yıldır satranç kursuna gidiyor ve stratejik bir oyun olduğu için satranç oynamayı çok seviyor. Turnuvayı duyunca katılmak istedik diğer çocuklarla oynayarak seviyesini görmesini istedik. Bu turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.
Satranç turnuvasının çocukların gelişimi için daha sık aralıklarla düzenlenmesini istediklerini aktaran Gizem Özkök; “Bu turnuvaların daha da ilerlemesini ve artmasını istiyoruz. Emeği geçen herkese, Efes Selçuk Belediyesi’ne teşekkür ederiz” dedi.
Turnuvaya oğlu ile birlikte katılmaktan mutluluk duyduğunu belirten Burak İslam; “Turnuvada oğlum Ilgaz Ali İslam ile birlikte yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Oğlumun satranç merakı Efes Selçuk’ta anaokulunda başladı. Satrancı çok seviyoruz. Emeği geçen Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ve Ayasuluk Satranç Derneği Antrenörü Yaşar Şakar’a teşekkür ederiz” dedi.

Satranç sporunun kızının dikkat dağınıklığına faydası olduğunu aktaran Dilek Kalfaoğlu; “Kızımın satranç oynamaya başlamasının dikkat dağınıklığına ciddi bir faydası olduğunu fark ettim. Bugün de çok güzel bir etkinlikteyiz. Efes’in Çocukları adı altında bir turnuva düzenleyip bizleri buluşturduğu için Filiz Başkan’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Satrancın çocuğunun iletişim ve eğitim hayatını olumlu yönde etkilediğini ve değiştirdiğine değinen Mustafa Bozkurt; “Çocuğum satranca ilk olarak telefonda oynarken merak saldı. İlk önce benimle rekabet etmeye başladı. Daha sonra ilgisinin arttığını fark edince Ayasuluk Satranç Derneği Antrenörü Yaşar Şakar ile görüştüm. Yaşar hocamızda yetenekli olduğunu görünce turnuvalara katıldı. Bu konuda da katkılarından dolayı Filiz Başkan’a teşekkür ederiz. Özellikle turnuvaya katıldıktan sonra çocuğumun insanlarla iletişimi ve derslere bakış açısı olumlu yönde değişiklik göstermeye başladı. Daha etkin ve daha aktif olmaya başladığını fark ettik. Bu turnuvaya da çok isteyerek ve severek katıldı” dedi.
8,10,14 ve 18 yaş ve altı olmak üzere dört ayrı yaş grubu için düzenlenen turnuva çerçevesinde ilk beşe giren, kızlarda ilk üçe giren çocuklar hak ettikleri kupaya kavuşacak.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Miniklerden Selçuk Efes Kent Belleği’ne Tarih Yolculuğu
Efes Selçuk Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı İsabey Çocuk Bakım Yurdu,...
30 Ağustos ruhu satranç turnuvasıyla taçlanacak
Karşıyaka Belediyesi, Zafer Bayramı’nın 104’üncü yılı dolayısıyla Türkiye Satranç Federasyonu...
Efes Selçuk'ta iftar sofrası dayanışma ile kuruldu
Efes Selçuk’ta vatandaşlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Efes Selçuk Belediyesi iş birliğiyle...
Yerel Haberleri
TümüABAK Ekibi Bölgesel Deprem Tatbikatında Görev Aldı
Aliağa Belediyesi Afet İşleri ve Risk Yönetimi Müdürlüğüne bağlı Aliağa Belediyesi Arama...
Aliağa Belediyesi Kasım Meclisi Toplanıyor
Aliağa Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, 3 Kasım 2026 Salı günü saat 18.00’de...
Münih’te Konak rüzgarı: Başkan Mutlu, kentin tarihini ve...
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen Türk...
Bilge Çınarlar’da yeni dönem 16 farklı kursla başladı
Karşıyaka Belediyesi Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi, ileri yaştaki vatandaşların...
Kedinin midesinden 40 santimlik toka çıktı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Seyrek Hayvan Hastanesi’nde veteriner hekimler, sıra dışı vakalara...
Başkan Vekili Şen’den Hafta Sonu Mesaisi
Menderes Belediye Başkan Asuman Şen, hafta sonunda iş başındaydı. Tesisleri denetledi,...
13 yıllık mücadelenin zaferi salonu gözyaşlarına boğdu
Buca Belediyesi’nin düzenlediği Kentler, Dertler ve Bağımlılık” panelinde, uyuşturucu...
Üniversiteli gençler Bornova’nın tarihini keşfetti
Bornova Belediyesi, İzmir’e ilk kez gelen üniversiteli gençlerin kenti tanıması amacıyla...
ABD’de dünya üçüncülüğü elde etti, İzmir’in gururu oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün milli güreşçisi İbrahim Özdemir, ABD’nin Las Vegas...
Büyükşehir’den çiftçiye “altın” fırsat
İzmir Büyükşehir Belediyesi, çiftçilerin gelirini artırmak ve ürün çeşitliliğini geliştirmek...
Başkan Tugay’dan Seferihisar’da ortak hizmet ve iş...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Seferihisar programı kapsamında AK Parti ve...
Başkan Tugay’dan Seferihisar’a ulaşım ve Millet Bahçesi...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Seferihisar’ın 30 yıllık çevreyolu hayalini gerçeğe dönüştürdü....