Efes Selçuk'ta 2023 bütçesi belirlendi: "Demek ki biz bu işi biliyoruz"
Efes Selçuk Belediye Meclisi Ekim Toplantısı üçüncü oturumunda belediyenin 2024 yılı mali bütçesi 650 milyon lira olarak belirlendi. Toplantıda konuşan Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, "2019’ da benim belediye başkanı olduğum dönemden bu yana hiçbir zaman biz hayali bir bütçe yapmadık. Pandemi dönemi dahil olmak üzere yaptığımız her bütçe yüzde 80 oranında kesinleşti." dedi.
Efes Selçuk Belediye Meclisi Ekim Toplantısı üçüncü oturumla tamamlandı. Meclis toplantısında 2024 Mali Yılı Bütçesi 650 Milyon TL olarak belediye meclisinde kabul edildi.
Bütçenin yapılmasında emeği geçen herkese ve belediye meclisi üyelerine teşekkür eden Başkan Ceritoğlu Sengel; “2019’ da benim belediye başkanı olduğum dönemden bu yana hiçbir zaman biz hayali bir bütçe yapmadık. Pandemi dönemi dahil olmak üzere yaptığımız her bütçe yüzde 80 oranında kesinleşti. Hatta bu sene kesinleşmesi 95’lerin üzerine çıkacak ki, 10 yıllık meclis üyeliği yaptığım ve öncesini de kapsayan dönemde böyle bir gerçekleşme oranı hiçbir dönemde olmadı. Demek ki biz bu işi biliyoruz” dedi.

SOSYAL BELEDİYECİLİKTE RÜŞTÜMÜZÜ İSPAT ETTİK
Efes Selçuk Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlamında Türkiye’de adını duyuran birçok çalışmaya imza attığını belirten Başkan Ceritoğlu Sengel; “Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün yaptığı işler sadece müdürlüğün kapsamında değil aşevinden dağıtılmış olan yemek de sosyal yardım işidir. Öğrencilerin öğle yemeklerinin evlerine teslim edildiği, çocukların anne karnına düşmesinden itibaren annelerinin beslenmelerine destek verilen bir sistem düşündüğümüzde ki, bunlar sosyal yardımın bir parçası olup bizim şirketimiz üzerinden götürdüğümüz bir iştir. O anlamda hangi kalemin hangi müdürlüğün bütçesinden çıktığı değil sosyal yardımın hangi evlere nüfus ettiği çok önemli. Bu konuda Selçuk Belediyesi Türkiye’ye örnek olabilecek çalışmalarla rüştünü ispat etmiştir” dedi.
Bütçenin bir önceki yıla göre yüzde 40 arttığını belirten Başkan Ceritoğlu Sengel; “Biz 4,5 yıldan beri koruduk, kalkındırdık. Bu süreç içerisinde daha da yapacağımız çok iş var. Efes Selçuk’un iyi niyete, Efes Selçuk’un bu kent için atan kalplere ihtiyacı var. O yüzden biz bütçemizi yaparken ekonomik olarak öngörülebilir bir bütçe yapıyoruz” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Miniklerden Selçuk Efes Kent Belleği’ne Tarih Yolculuğu
Efes Selçuk Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı İsabey Çocuk Bakım Yurdu,...
Efes Selçuk'ta iftar sofrası dayanışma ile kuruldu
Efes Selçuk’ta vatandaşlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Efes Selçuk Belediyesi iş birliğiyle...
Başkan Sengel: Güçlü kadın, kadına sahip çıkan kadındır!
Efes Selçuk Belediyesi ile Efes Selçuk Kadın Platformu iş birliğinde düzenlenen 8 Mart Dünya...
Yerel Haberleri
Tümü5. Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali Başladı
Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali’nin beşincisi, “Smyrna’dan Homeros’a: Bayraklı...
Gençler Cumhuriyet’in izinde yürüdü, kadınlar...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, gençleri doğayla, kadınları tarihle buluşturdu. Cumhuriyet Bayramı...
İş’te İzmir’le iş buldu, öğrencileriyle derste buluştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası bünyesindeki İş’te İzmir platformu, iş arayanlarla...
3. Yaş Üniversitesi’nde ders zili çaldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 60 yaş ve üzeri vatandaşları aktif yaşama ve hayat boyu...
Büyükşehir, dayanışma noktalarıyla İzmirlinin yanında
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki 12 Dayanışma Noktası ve 3 Danışma Noktası...
1,5 milyon ton dip çamuru çıkarıldı, rota kuzeye çevrildi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez’de su sirkülasyonunu artırmak ve deniz ekosistemini...
Efes Selçuk'ta Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Kültür, Tarih...
Efes Selçuk Belediyesi, Cumhuriyetin 103. yıl dönümünü kapsamında anma programları, törenler,...
Genç Yaka’da ‘Cumhuriyet’in İzinde’ bilgi yarışması
Karşıyaka Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı kapsamında Genç Yaka’da bilgi yarışması düzenledi. 4...
Bornova’da gelecek minik ellerle yeşerdi
Bornova Belediyesi Ekolojik Kent Yerel Tohum Merkezi’ni ziyaret eden Mediha Mahmutbey Ortaokulu...
Geleceğin yıldızları Buca’da yetişiyor
Buca Belediyesi’nin çocukları sporla buluşturmak amacıyla düzenlediği ücretsiz Futbol Okulları,...
Kemeraltı Festivali esnafın yüzünü güldürdü
Konak Belediyesi’nin düzenlediği Kemeraltı Festivali, Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun da...
Sarnıç’ın su şebekesine 205 milyonluk yatırım!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Gaziemir Sarnıç’ta 205 milyon liralık...