BIST 100 10.759,56 %3,64 Altın 6.222,90 ₺/gr %3,56 Bitcoin $77.438 %0,71 Dolar 49,96 ₺ %0,07 Euro 55,81 ₺ %0,26 Sterlin 67,01 ₺ %0,11 Gümüş 78,92 ₺/gr %5,74 Ethereum $2.252,99 %0,86 İsviçre Frangı 60,59 ₺ %0,02 Kanada Doları 35,75 ₺ %0,17 Avustralya Doları 35,14 ₺ %0,12 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,31 ₺ %0,22 BAE Dirhemi 13,61 ₺ %0,08 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,09 Çin Yuanı 7,51 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Emiralem Çileği yüz binleri Menemen'de buluşturdu

Emiralem Çileği yüz binleri Menemen'de buluşturdu

Menemen’de bu yıl 14. kez gerçekleştirilen Emiralem Çilek Festivali, yüz binlerce ziyaretçinin buluşma noktası oldu. Tonlarca çileğin satıldığı ve hem üreticinin hem de tüketicinin yüzünün güldüğü festivali değerlendiren Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, “Her sene üstüne koyarak ilerlediğimiz bir festivalimizi bu yıl 700 bini aşkın vatandaşımız ziyaret etti. Hedefimiz, çileğimizi sadece komşu ilçe ve illere değil, ülkemize ve hatta dünyaya en üst seviyede tanıtmak.” dedi.

0Yorumlar
Emiralem Çileği yüz binleri Menemen'de buluşturdu

14. Emiralem Çilek Festivali, 2 günlük yoğun bir maratonun ardından son buldu. Bu yıl 11-12 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen festivalde, açılış gününün kortej ve Simge konseri coşkusu, ikinci gün ise yerini yarışmaların ve sokak sanatçılarının birbirinden güzel ezgilerine bıraktı. Festival alanı boyunca kurulan yüzlerce stant, üretici ve tüketiciyi bir araya getirirken, çocuklar için düzenlenen aktiviteler de, miniklerin yüzünü güldürdü.


En iyi çilekli pasta, en güzel çilek tarlası ve farklı çilek türleri içinde en güzel çilek yarışmalarının gerçekleştirildiği ikinci günde, yarışmalarda başarılı olan isimlere ödüllerini Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan ile birlikte Menemen Kaymakamı Fatih Yılmaz, Menemen Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kaçar, Menemen İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, Menemen İlçe Jandarma Komutanı Atilla Vurganer, Menemen Ziraat Odası Başkanı Yücel Altıntaş, geçmiş dönem Emiralem Belde Belediye Başkanı Veli Dal ve muhtarlar verdi.


PEHLİVAN: FESTİVALİMİZE 700 BİN KİŞİ KATILDI


İki günlük festival heyecanını değerlendiren Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, festivale gelen ziyaretçi sayısını açıkladı. Pehlivan, “Festivalimize sadece İzmir’in ilçelerinden değil, çevre illerden de katılım oldu. Manisa yolumuz kilitlendi. 2 gün boyunca güzel Emiralem’imize, eşsiz çileğimizi tatmak ve festival coşkusuna ortak olmak adına 700 bin vatandaşımız geldi. Geçtiğimiz yıl bu sayı 500 bindi ve her sene üstüne koyarak ilerliyoruz. Mükemmel seviyede bir festival oldu. Emiralem’imizin çileği, sadece Menemen’e değil, ülkemize mal olmuş bir çilek. İzmir’deki çilek üretiminin yüzde 65’i burada yapılıyor. Bu eşsiz koku ve lezzetteki ürünümüzü tanıtmak için biz de yerel yönetim olarak üstümüze ne düşüyorsa, elimizi taşın altına koymaktan çekinmiyoruz. Ürünümüzün daha fazla tanınması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Üretici ve tüketicinin bir araya geldiği çok güzel bir buluşmayı gerçekleştirmenin onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Bu muazzam etkinlik için en başta çiftçimize, üreticimize teşekkür ediyorum. Tarladan sofraya kadar süren bir serüvenin en önemli ve meşakkatli kısmını onlar üstleniyor. Üreticimiz bu bağlamda başımızın tacıdır.” dedi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Manisa’da Cumhuriyet Coşkusu Göksel Konseriyle Sürecek

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyetimizin 103’üncü yıl dönümü dolayısıyla...

13 saat önce

İzmir’in Dünya’sı gençlik olimpiyatlarında Türkiye için...

İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün milli okçusu Dünya Yenihayat, Senegal’de...

17 saat önce

Karabağlar’da Cumhuriyet’in 103'üncü yılı coşkuyla kutlandı!

Karabağlar Belediyesi, Cumhuriyet’in 103. yılını dört güne yayılan etkinliklerle kutladı....

17 saat önce

Karşıyaka’da kentsel dönüşüm sektör temsilcileriyle ele...

Karşıyaka Belediyesi, sektör temsilcilerinden gelen talepler doğrultusunda kentsel dönüşüm...

17 saat önce

Konak’ta hava kalitesi için sıkı denetim

Konak Belediyesi, hava kirliliğinin önlenmesi amacıyla ilçe genelinde denetimlerini...

17 saat önce

Körfez’de yağmur sonrası yüzey temizliği

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yağışların ardından dereler ve yağmur sularıyla birlikte İzmir...

17 saat önce

Meslek Fabrikası ile atıklar değerleniyor, tarih...

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası, Efes Selçuk Belediyesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi...

17 saat önce

İzmir’de nefes kesen deprem tatbikatı

İzmir Depremi’nin 6’ncı yılında, İzmir, Manisa ve Aydın’da 43 ilçeyi kapsayan bölgesel deprem...

19 saat önce

Bornova’da geleceğe nefes, afete direnç

Bornova Belediyesi, doğaya uyumlu, dirençli ve "İklim Nötr" bir kent yaratma hedefi...

19 saat önce

Foça’da Cumhuriyetin 103. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Foça’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü; resmî törenler, tebrikat programı,...

1 gün önce

İzmir’in Deprem Master Planı hazırlanıyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın öncülüğünde, kenti depreme karşı daha...

1 gün önce

Pehlivan: Cumhuriyeti 365 gün yüreğimizde taşıyoruz

Menemen'de iki günlük Cumhuriyet Bayramı coşkusunun finali, Cumhuriyet Meydanı'nda...

1 gün önce