BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.703 %0,67 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.352,21 %1,58 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel En çok atık pil toplayan Zafer İlkokulu’na ödül

En çok atık pil toplayan Zafer İlkokulu’na ödül

Yarınlara yaşanılabilir bir çevre bırakmak adına çalışmalarına devam eden Ödemiş Belediyesi’nin Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ile birlikte düzenlediği Atık Pil Toplama Yarışması’nda birinci olan Zafer İlkokulu’na ödülleri verildi.

0Yorumlar
En çok atık pil toplayan Zafer İlkokulu’na ödül

Atık pillerin düzenli şekilde toplanarak çevreye zarar vermeyecek şekilde bertaraf edilmesi, okullarda çevre bilincinin aşılanması ve gelecekte daha temiz ve yaşanabilir bir çevreye kavuşmak hedefiyle TAP ve Ödemiş Belediyesi tarafından "Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyası" düzenlendi. 

Kampanya kapsamında 2021-2022 Öğretim yılı içerisinde Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı 16 okuldan toplam 900 kilogram atık pil toplandı. Atık piller bertaraf işlemleri için Ödemiş Belediyesi tarafından TAP Derneği’ne gönderildi. TAP tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Zafer İlkokulu 150 kg Atıl Pil toplayarak ödülün sahibi oldu.  

TAP tarafından ödül olarak gönderilen spor malzemeleri, Ödemiş Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünce Zafer İlkokulu’na teslim edildi. Ödemiş Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Süleyman Çalış Okul Müdürü Gülhiz Gümüş’e teşekkür etti. 

 

BAŞKAN ERİŞ: “OKULLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ” 

Atık pil toplama kampanyasına destek veren öğrencileri kutlayan Ödemiş’in eğitimci Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Çevre bilincinin erken yaşlardan itibaren kazandırılması çok önemli. Çünkü biz bu gezegeni gelecek nesillerimizden emanet aldık. Onlara yaşanılabilir bir çevre bırakmak adına sorumluluk hepimizin. Bu anlamda Belediyemiz ‘Sıfır Atık’ hedefiyle çalışmalarına devam ediyor. Bu hedefimizin bir parçası olarak atık pillerin geri dönüşümü ya da güvenli şekilde bertarafı konusunda Birinci Sınıf Atık Getirme Merkezi hemşehrilerimize hizmet veriyor. Küçük Menderes havzasının atık getirme merkezine sahip ilk ve tek belediyesi olarak bu alanda sivil toplum kuruluşlarıyla da ortak çalışmalar yürütüyoruz. TAP Derneği ile birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün de destekleriyle okullarımızda düzenlediğimiz kampanya ile çocuklarımız ve aileleri de atık pil toplama çalışmalarımıza destek veriyor. Sadece bir atık pilin 600 bin litre suyu kirletme tehlikesini düşündüğümüzde bu duyarlılık daha da önem kazanıyor. Çevre dostu kampanyaya destek veren okullarımıza, öğrencilerimize, ailelerimize, öğretmenlerimize ve idarecilerimize teşekkür ediyor, bu güzel duyarlılıkta ilk sırayı alan Zafer İlkokulumuzu da tebrik ediyorum. Bu rakamların her geçen gün artacağına inanıyorum” dedi. 

En çok atık pil toplayan Zafer İlkokulu’na ödül

KAMPANYA BU YIL DA DEVAM EDECEK 

Ödemiş Belediyesi ile TAP’ın çevre dostu kampanyası 2022-2023 eğitim yılında da devam edecek. 01.12.2022 - 30.04.2023 tarihleri arasında yapılacak Atık Pil Toplama Kampanyası sonrası yine ilk sırayı alan okula çeşitli armağanlar verilecek. 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

5. Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali Başladı

Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali’nin beşincisi, “Smyrna’dan Homeros’a: Bayraklı...

7 saat önce

Gençler Cumhuriyet’in izinde yürüdü, kadınlar...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, gençleri doğayla, kadınları tarihle buluşturdu. Cumhuriyet Bayramı...

11 saat önce

İş’te İzmir’le iş buldu, öğrencileriyle derste buluştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası bünyesindeki İş’te İzmir platformu, iş arayanlarla...

11 saat önce

3. Yaş Üniversitesi’nde ders zili çaldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 60 yaş ve üzeri vatandaşları aktif yaşama ve hayat boyu...

11 saat önce

Büyükşehir, dayanışma noktalarıyla İzmirlinin yanında

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki 12 Dayanışma Noktası ve 3 Danışma Noktası...

11 saat önce

1,5 milyon ton dip çamuru çıkarıldı, rota kuzeye çevrildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez’de su sirkülasyonunu artırmak ve deniz ekosistemini...

12 saat önce

Efes Selçuk'ta Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Kültür, Tarih...

Efes Selçuk Belediyesi, Cumhuriyetin 103. yıl dönümünü kapsamında anma programları, törenler,...

12 saat önce

Genç Yaka’da ‘Cumhuriyet’in İzinde’ bilgi yarışması

Karşıyaka Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı kapsamında Genç Yaka’da bilgi yarışması düzenledi. 4...

12 saat önce

Bornova’da gelecek minik ellerle yeşerdi

Bornova Belediyesi Ekolojik Kent Yerel Tohum Merkezi’ni ziyaret eden Mediha Mahmutbey Ortaokulu...

12 saat önce

Geleceğin yıldızları Buca’da yetişiyor

Buca Belediyesi’nin çocukları sporla buluşturmak amacıyla düzenlediği ücretsiz Futbol Okulları,...

13 saat önce

Kemeraltı Festivali esnafın yüzünü güldürdü

Konak Belediyesi’nin düzenlediği Kemeraltı Festivali, Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun da...

1 gün önce

Sarnıç’ın su şebekesine 205 milyonluk yatırım!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Gaziemir Sarnıç’ta 205 milyon liralık...

1 gün önce