BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Flamingo Adası Bornova’da kanat açtı

Flamingo Adası Bornova’da kanat açtı

Usta gazeteci Esat Erçetingöz’ün İzmir Kuş Cenneti’nde çektiği flamingo fotoğraflarından oluşan “Flamingo Adası” sergisi, Bornova Belediyesi’nin ev sahipliğinde Galeri Hamam Sanat’ta açıldı. Sergide flamingoların siyah doğan yavrularının zamanla pembe-beyaz renklere dönüşümünü anlatan 35 özel kare yer alıyor. 22 Mayıs’a kadar açık kalacak sergi sonrasında tüm fotoğraflar Eşrefpaşa Hastanesi’nde hasta odalarını süsleyecek.

0Yorumlar
Flamingo Adası Bornova’da kanat açtı

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi ve Ege Magazin Gazetecileri Derneği Başkanı usta gazeteci Esat Erçetingöz’ün “Flamingo Adası” adlı fotoğraf sergisi, Bornova Belediyesi’nin ev sahipliğinde sanatseverlerle buluştu. Açılış törenine, 2012 yılında İzmir Kuş Cenneti’ndeki yapay flamingo adasını oluşturan Prof. Dr. Mehmet Sıkı, TRT Sanatçısı Kıymet Unutma Şenli, Akademisyen Oğuzhan Kavaklı, Bornova Tarihçisi Altan Altın ve Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğrafçılık Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Yeliz Tuna'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda sanatsever katıldı.

Flamingoların renk yolculuğu

Sergi, yalnızca görsel değil, bilgilendirici yönüyle de dikkat çekerken fotoğraf çekimi sürecindeki gözlemlerini anlatan Erçetingöz, flamingo yavrularının siyah doğduğunu ve “Salinas” isimli kurtçuklarla beslenerek yaklaşık iki yıl içinde beyaz ve pembe renklere kavuştuğunu söyledi.

Başkan Eşki: “Sanatın iyileştirici gücünü kentimizin her köşesine taşıyoruz”

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, doğa ve sanatın bir araya geldiği bu özel etkinliğe ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Sanatın iyileştirici gücüne inanıyor, onu kentimizin her köşesine yaymak için çabalıyoruz. Bu sergi hem doğaya duyarlılığı hem de estetik duyarlılığı teşvik ediyor. Erçetingöz’e bu değerli katkısı için teşekkür ediyorum” dedi.

35 seçilmiş kareyle flamingoların dünyası

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan aldığı özel izinle İzmir Kuş Cenneti’nde yer alan yapay flamingo adasında çekim yapan Erçetingöz, Avrupa’nın en büyük yapay flamingo üreme alanı olan 6440 metrekarelik bu bölgede toplam 640 kare fotoğraf çekti.

Sergide, pembe beyaz anneler ve simsiyah doğan yavruların yer aldığı bu karelerden seçilmiş 35 tanesi yer alıyor. Bu dönüşüm, sergideki karelerde çarpıcı bir şekilde yansıtılıyor.

İyileşmeye sanatla katkı: Fotoğraflar hastane odalarında

Erçetingöz’ün 58. kişisel sergisi olan “Flamingo Adası”nın son durağı Bornova olacak. Sergideki tüm fotoğraflar tüm fotoğraflar İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Belediye Hastanesi’ne hediye edilerek hasta odalarında sergilenecek.

Bornova Belediyesi Müze Müdürlüğü koordinasyonunda, tarihi Dramalılar Köşkü içindeki Galeri Hamam Sanat’ta açılan sergi, flamingoların etkileyici yaşam döngüsünü gözler önüne seriyor. Sergi, 22 Mayıs’a kadar ziyarete açık kalacak.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Kemalpaşa'da coşkulu toplu sünnet şöleni

Kemalpaşa Belediyesi ve KESİAD işbirliğinde düzenlenen toplu sünnet şöleninde çocuklar ve...

9 saat önce

Karşıyaka Belediyesi’nden personele ‘daha sağlıklı...

Karşıyaka Belediyesi, masa başı çalışan personelin fiziksel sağlığını korumak amacıyla...

10 saat önce

Roman Soykırımı Konak’ta anıldı: Eşit bir yaşam için...

Roman Soykırımı’nı Anma Günü dolayısıyla Konak’ta düzenlenen anma programında Roman...

10 saat önce

Buca Belediyesi’nden sokak hayvanlarına can suyu

Aşırı sıcak hava kent genelinde etkisini sürdürürken Buca Belediyesi, sokak...

14 saat önce

İzmir’de Bokaşi kompostu uygulamasına yoğun ilgi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından organik atıkların evde dönüşümü...

14 saat önce

Beydağ’ın yıllardır beklediği yol hizmete açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beydağ’da yıllardır bölge halkının büyük zorluk yaşadığı Karaoba...

15 saat önce

Bornova’da spor hamlesi: 5 tesis yenilendi, yeni sahalar...

Bornova Belediyesi, Doğanlar Sahası ilçe genelindeki 4 halı sahayı tribünlerinden zeminlerine...

15 saat önce

Çiğli'de Mahalle Tiyatro Günleri Başladı

Yaz boyunca çocukları kültür ve sanat etkinlikleriyle buluşturan Çiğli Belediyesi, Mahalle...

15 saat önce

Can dostlar için fotoğraf sergisi

Datça Belediyesi Hayvan Bakımevi’ndeki 32 sevimli dostun fotoğraflarından oluşan “Bir Fotoğraf...

1 gün önce

Konak’ın Cumhuriyet Kütüphaneleri’nde sınav maratonu

Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Kütüphaneleri, geleceklerini şekillendirecek sınavlara...

1 gün önce

Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...

Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...

1 gün önce

BELGEM’le eğitimde fırsat eşitliği kitlesel başarıya dönüştü

Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), sunduğu ücretsiz eğitim desteğiyle YKS ve...

1 gün önce