BIST 100 13.168,35 %0,63 Altın 6.721,64 ₺/gr %0,13 Bitcoin $84.503 %1,89 Dolar 48,86 ₺ %0,05 Euro 55,80 ₺ %0,30 Sterlin 64,88 ₺ %0,34 Gümüş 100,67 ₺/gr %0,55 Ethereum $2.694,75 %1,76 İsviçre Frangı 59,04 ₺ %0,25 Kanada Doları 34,64 ₺ %0,04 Avustralya Doları 34,40 ₺ %0,05 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,01 ₺ %0,06 BAE Dirhemi 13,31 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,37 Çin Yuanı 7,28 ₺ %0,02
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Foça'da Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu

Foça'da Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı İzmir’in Foça İlçesi’nde coşkuyla kutlandı. İki ayrı noktada gerçekleşen kutlamalara çocukların yanı sıra yüzlerce vatandaş katıldı.

0Yorumlar
Foça'da Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu

Bayram dolayısıyla ilk tören Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Foça Kaymakamı Mehmet Türköz, Foça Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümgeneral Yusuf Ziyaddin Cavlak, Amfibi Görev Grup ve Garnizon Komutanı  Tuğamiral Serhat Sözbir, Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Şenol Çeliker, garnizonda görevli askerler, emniyet mensupları, siyasi partilerin ilçe başkanları, STK temsilcileri, öğrenci, öğretmen ve vatandaşlar katıldı. Foça Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin anıta sunulmasından sonra saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Resmi törenin ardından bazı siyasi parti ve STK’larda anıta çelenklerini koydular.

Jandarma Komando Okulu Tören Alanında ki kutlama programına ilçe protokolünün yanı sıra yüzlerce vatandaş ta  katıldı.  Rengarenk giysileriyle alanı çiçek bahçesine çeviren çocukların sevincini aileler de coşkuyla paylaştılar. İlçe protokolü üyeleri öğrenci , öğretmen ve vatandaşların bulunduğu noktalara gelerek bayramlarını kutladı. Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar’ın açılış konuşmasından sonra Foça Kaymakamı Mehmet Türköz günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

 

MİLLİ İRADENİN KALBİ DESTANSI GAZİ MECLİSİMİZDE ATIYOR

 Büyük millet meclisinin açılışını ve egemenlik ilanını coşkuyla anlatan Türköz;  “Yıl 1920 yılı. Nisan Ay’ının 23.’ü saat 13.45. Günlerden Cuma. Meclisin önündeki kalabalık gelecek müjdeli haberi bekliyor. Günlerdir adı konulan ancak konuşulmayan egemenliğin, genç Türkiye Cumhuriyeti’nin ayak sesleri geliyor. Çoluk çocuk, genç, yaşlı, kadın, erkek, tek beden tek yürek oluyor. Anafartalar'ın, 19 Mayıs’ın, Sivas’ın, Erzurum’un heybetiyle kendinden emin, gururlu, inançlı Mustafa Kemal çıkıyor, salonda alkışlarla. Ulus  Meydanı bir milletin yeniden doğuşuna şahit oluyor. 23 Nisan 1920 Büyük Türk Milletinin milli iradeyi her türlü gücün üstünde tuttuğunun ilanıdır. Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir ilkesinde birleşen meclisimiz milletimizin istiklalinin ve istikbalinin güvencesi olmuştur. Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşı’mızın kahramanlarını, vatanımızın bekası için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, birinci meclisimizin üyelerini, kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz. Milli iradenin attığı yer olan bu destansı meclisin ilelebet payidar olmasını diliyor ,açılışının 104 yılını, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı gönülden kutluyorum.  “ dedi.

Kaymakam Türköz'ün konuşmasını müteakip ilçe okulları arasında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. Gün dolayısıyla öğrenciler şiirler okudu. Folklor, dans ve sportif gösteriler yapıldı. Foça Jandarma Komutanlığı mensubu askerlerin yüksek kuleden koşarak bayrak açmaları dakikalarca alkışlandı.

Rengarenk giysileriyle bayram coşkusunu  en çok yaşayanlar ise tören alanında gönüllerince oynayan okul öncesi yaştaki çocuklar oldu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı kutlama programı saat 20.00 de gerçekleştirilecek Fener Alayı ile devam edecek.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Özlem Koç Şenoğlu’ndan önemli başarı!

İnşaat, yatırım ve gayrimenkul alanında geliştirdiği projeyle Akbank ve Sabancı Üniversitesi’nin...

8 saat önce

Su ürünleri sektörü Future Fish Eurasia’da buluştu

Future Fish Eurasia – 12. Uluslararası Su Ürünleri İhracat ve İşleme, Akuakültür ve Balıkçılık...

9 saat önce

39. Ahilik Haftası Efes Selçuk’ta Törenle Kutlandı

Efes Selçuk’ta 39. Ahilik Haftası, Selçuk Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile Selçuk Mesleki Eğitim...

10 saat önce

Buca’da marketlere “sıfır atık” denetimi

Buca Belediyesi, ilçedeki atık yönetimini en üst seviyeye çıkarmak ve çevre bilincini artırmak...

14 saat önce

Bornova’da çifte merdiven hamlesi

Bornova genelinde kentsel konforu ve yaşam kalitesini artırmak adına çalışmalarını aralıksız...

14 saat önce

Başkan Tugay’dan şehit ve gaziler için vefa mesajı

Gaziler Günü nedeniyle düzenlenen geceye katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil...

15 saat önce

Balçova’da Mahalle Yaşam Alanları Kurslarla Renkleniyor

Balçova Belediyesi Mahalle Yaşam Alanlarında yeni dönem kursları başladı. El sanatlarından...

15 saat önce

Başkan Tugay: Elimden ne geliyorsa yapmaya hazırım

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Bremen-İzmir Kardeş Şehir Derneği Başkanı...

15 saat önce

Karbon ayak izini ulaşım tercihi belirliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı 2025-2050 Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem...

15 saat önce

Büyükşehir’den yeni eğitim döneminde beslenme desteği

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2026-2027 eğitim yılında da çocuk ve gençlerin sağlıklı...

15 saat önce

Burhan Özfatura son yolculuğuna uğurlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde iki dönem başkanlık yapan Burhan Özfatura, 83 yaşında yaşamını...

1 gün önce

Başkan Tugay’dan İtalya’da Marble İzmir temasları

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Marmomac Fuarı kapsamında Verona’da yerel...

1 gün önce