Foça'nın kadınları zaferin 100. yılını kutlamaya başladı
İzmir’in turistik İlçesi Foça’da Kent Konseyi Kadın Meclisi 30 Ağustos 1922’de büyük zorluklarla kazanılan Büyük Zafer’i bir yıl boyunca çeşitli etkinliklerle kutlama kararı aldı. Hazırlanan etkinlik programı kapsamında kutlamalara Anıtkabir’e Atatürk’ün huzuruna gidilerek başlandı.
BİR YIL BOYUNCA KUTLAMA ETKİNLİKLERİ SÜRECEK
Foça Kent Konseyi Kadın Meclisi 30 Ağustos Zafer’inin 100.Yılı dolayısıyla aralarında Anıtkabir, Çanakkale Şehitlikleri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te doğduğu ev ziyaretleri de olmak üzere bir yıllık bir kutlama etkinlikleri programı düzenledi. Program Ankara’ya bir günlük ziyaret ile Anıtkabir’de Ata’nın huzuruna çıkılarak başlatıldı. Aralarına Foça Kent Konseyi Engelli Meclisinin 14 üyesini de alarak 48 kişilik bir kafileyle başkente ulaştılar. Anıtkabir’de ilgililer tarafından karşılanan kafile törenle Atatürk’ün mozolesine çelenk koydu. Foça Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Canan Limnili, Zafer’in 100. yılını bir yıl boyunca çeşitli etkinliklerle kutlamak, yakın tarihimizi, kültürümüzü unutturmamak için bu kararı aldıklarını belirtti.

PUSULAMIZ İLKELERİNDİR
Türk Kadınları olarak Atatürk'ün ve şehitlerin emaneti vatanı korumak, geliştirmek ve ileriye taşımak için çok çalışacaklarına onun huzurunda bir kez daha and içtiklerini vurgulayan Canan Limnili Anıtkabir Şeref Defterine şu satırları yazdı;
“Sevgili Atam; Huzuruna 9 Eylül 1922’de düşmanı denize döktüğün İzmir’in Foça İlçesi’nden Kent Konseyi kadın Meclisi üyeleri olarak geldik. 1934 yılında tüm dünya kadınlarından önce bizlere kazandırmış olduğunuz seçme ve seçilme hakkıyla başlayan süreçte, Türk kadını kendini her alanda en iyi şekilde geliştirmeyi başarmıştır. Kadınlar olarak emanet ettiğin bu vatanı korumak, geliştirmek ve ileriye taşımak için pusulamız senin ilkelerindir. Huzurunda Foça Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı olarak Atatürk İlkelerinden vazgeçmeyeceğime ve sahip çıkacağıma and içerim”
Foça’lıların Ankara ziyaretinin ikinci durağı tarihi ilk meclis binası oldu. Kafile ziyaretlerin ardından Foça’ya döndü.
Canan Limnili; Anıtkabir turunu düzenleyen İnci Bingöl, iştirak eden Engelli Meclisi Başkanı Nihal Gezgin, engelliler ve refakaçileri ilegeziye destek sağlayan Aytaç Ayhan, Abdullah Kaçan, Bilgin Şahin, Ercan Yüksektepe, Fatma Tokmakçı, Halil Yalta, Hatice Yenişehirli, Mahmut Limnili, Murat Küçükdurgun, Mustafa Yesıl, Orhan Kırkpınar, Osman Mert, Simten Cebe, Saadet Solaç, Taner Acar, Zinnur Ulku Göçet , Birsen Dulkadir Çalışkan ve diğer vatandaşlara teşekkür etti.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Foça, Akdeniz'in ortak tarihinde yeni bir köprü kuruyor
Foça Belediyesi’nin öncülüğünde İtalya ve İspanya’da gerçekleştirilen uluslararası temaslarda...
Foça’da Bahar Uçurtmalarla Karşılanacak
Foça Belediyesi ve Foça Muhtarlar Birliği iş birliğiyle, Foça Kaymakamlığı ve İzmir Büyükşehir...
Sağanak yağış, Foça'yı felç etti: Başkan Fıçı 'yardım'...
İzmir'in Foça ilçesinde etkili olan sağanak yağış, Foça'yı felç etti. Cadde ve sokaklar göle...
Yerel Haberleri
TümüManisa Büyükşehir Belediyesi “Sağlıklı İşyeri”...
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Beslenme Dostu ve...
Belediye ve Kaf Kaf tek yürek!
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Karşıyaka Spor Kulübü’nün eski kulüp başkanları,...
Konaklı kadınların okuma azmi örnek oldu
Konak Belediyesi’nin, Konak Halk Eğitimi Merkezi iş birliğiyle Basmane Semt Merkezi’nde açtığı...
Bornova’da doğal lezzetler halkla buluşuyor
Bornova Belediyesi, 6 Eylül 2026 tarihinde Yakaköy Köy Meydanı’nda düzenleyeceği "2. Geleneksel...
Karabağlar ‘da Gazeteci Barış Selçuk saygıyla anıldı
Karabağlar Belediyesi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin katkılarıyla, 32 yıl önce...
Engelsiz Yaşam Merkezi'nde üreterek güçleniyorlar
Efes Selçuk Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde düzenlenen makrome ve yaratıcı drama...
İzmir’in simge yapısı Cihan Palas yeniden hayat buluyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi ve kültürel mirasının önemli yapılarından...
İZSU'dan 4,6 milyarlık altyapı yatırımı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 2026’nın ilk altı ayında 30 ilçede toplam 4,6...
Başkan Tugay, Kazakistan’da yeni iş birliklerinin...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve beraberindeki İzmir heyeti, Kazakistan'ın...
Narlıdere zabıtasında yaka kamerası dönemi
Narlıdere Belediyesi, hizmet kalitesini artırmak ve saha denetimlerinde şeffaflığı sağlamak...
'İzmir'de zeybek bilmeyen kalmasın' çağrısı 500 kişilik...
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin “İzmir'de zeybek bilmeyen kalmasın” çağrısıyla hayata geçirdiği...
Bornova’da tarım ve dayanışma hamlesi
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Yakaköy’deki 15 dönümlük Doğal Tarım Çiftliği’nde...
