Gaziemir’de öğretmenlere “özel” eğitim!
Gaziemir Belediyesi ile İzmir Barosu iş birliğinde Dünya Çocuğa Yönelik Cinsel İstismarı Önleme Günü etkinlikleri kapsamında “İhmal ve İstismar Vakalarında Öğretmenlerin Hukuki Sorumluluğu ve Adli Süreç” konferansı düzenlendi.
İzmir Barosu Çocuk Merkezi avukatlarından Ceren Bozyel, Türk Ceza Kanunu 279. maddeye göre kamu görevlisinin suçu ihbar etme yükümlülüğü olduğunun altını çizerek, “Göreviyle bağlantılı olarak, kamu adına soruşturma ve kovuşturmayı gerektiren bir suçun işlendiğini öğrenip de yetkili makamlara bildirmeyen ve bu konuda gecikme gösteren kamu görevlisi 6 aydan iki yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır” uyarısında bulundu.
Suç olan eylemler hakkında öğretmenlere bilgi veren Bozyel, “Dünya Sağlık Örgütü çocuk istismarını şöyle tanımlıyor: ‘Çocuğun sağlığını, fiziksel ve psikososyal gelişimini olumsuz etkileyen, bir yetişkin, toplum ya da devlet tarafından bilerek ya da bilmeyerek uygulanan tüm davranışlar çocuğa kötü muameledir.’ İstismar türleri fiziksel, duygusal, ekonomik ve cinsel istismar olmak üzere 4 çeşittir” diye konuştu.
Yükümlülüğünüzü yerine getirmelisiniz
Türk Ceza Kanunu’nun 103. ve 105. maddeleriyle çocuklara yönelik cinsel istismarın cezalandırıldığı bilgisini paylaşan Bozyel, “Çocuklara yönelik istismarlarda siz öğretmenlerimiz mutlaka harekete geçmeli ve ihbar yükümlülüğünüzü yerine getirmelisiniz. Öğretmenlerin sorumluluğu yalnızca suç teşkil eden vakalar için değildir. Çocuğun ihmal ya da istismar edildiğinden şüphe duyuyorsanız neler yapabilirsiniz? Çocuk Koruma Kanunu, bütün çocukları esas alarak, sadece mağdur çocuklar değil, ‘korunma ihtiyacı olan çocuk’ diyerek düzenleme yapılmış. Suç teşkil etmeyen olaylarda durumu Sosyal Hizmetler Kurumu ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na bildirme yükümlülüğünüz var” dedi.
Avukat Ceren Bozyel, çocuğa yönelik suçun yetkili makamlara bildirilmesinin ardından mahkeme sürecinde yaşanacaklar hakkında öğretmenleri detaylı olarak bilgilendirdi.

Gözünüzdeki ışık bizim gücümüz
Avukat Ceren Bozyel’e teşekkür ederek anı objesi takdim eden Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Dünya Çocuğa Yönelik Cinsel İstismarı Önleme Günü’nde Avukat Ceren Bozyel’in sunum yaparak bizleri bilgilendirmesi çok önemli. Rehber öğretmenlerimiz çok önemli görevler yapıyorlar. Sizler çocuklarımıza sadece okuma yazma öğretmiyor, onların hayatlarına dokunuyorsunuz. Küçücük bir kelimeniz bile onların hayatını çok etkiliyor, hayatlarında iz bırakıyor. Bu anlamda öğretmenlerin görevi çok önemli. Çocuklar bizim geleceğimiz. Biz de onların geleceği için, onlara güzel bir gelecek bırakmak için çok çalışıyoruz. Öğretmenlerin gözündeki ışık bizim yegâne gücümüz. İyi ki varsınız!” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Bornova’da sürdürülebilir gelecek seferberliği
Bornova Belediyesi, çevre dostu ve sürdürülebilir bir kent vizyonu doğrultusunda eğitim...
Bakan Tekin’den Canlı Yayında Peş Peşe Mesajlar! ‘Çok...
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullardaki güvenlik sorunları, sosyal medya ve dijital...
Gaziemir'de 'yakınım alzheimer oldu ne yapmalıyım?'...
İzmir Kent Konseyi, Gaziemir Belediyesi ve Gaziemir Kent Konseyi işbirliği ile 21 Eylül Dünya...
Yerel Haberleri
Tümü5. Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali Başladı
Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali’nin beşincisi, “Smyrna’dan Homeros’a: Bayraklı...
Gençler Cumhuriyet’in izinde yürüdü, kadınlar...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, gençleri doğayla, kadınları tarihle buluşturdu. Cumhuriyet Bayramı...
İş’te İzmir’le iş buldu, öğrencileriyle derste buluştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası bünyesindeki İş’te İzmir platformu, iş arayanlarla...
3. Yaş Üniversitesi’nde ders zili çaldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 60 yaş ve üzeri vatandaşları aktif yaşama ve hayat boyu...
Büyükşehir, dayanışma noktalarıyla İzmirlinin yanında
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki 12 Dayanışma Noktası ve 3 Danışma Noktası...
1,5 milyon ton dip çamuru çıkarıldı, rota kuzeye çevrildi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez’de su sirkülasyonunu artırmak ve deniz ekosistemini...
Efes Selçuk'ta Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Kültür, Tarih...
Efes Selçuk Belediyesi, Cumhuriyetin 103. yıl dönümünü kapsamında anma programları, törenler,...
Genç Yaka’da ‘Cumhuriyet’in İzinde’ bilgi yarışması
Karşıyaka Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı kapsamında Genç Yaka’da bilgi yarışması düzenledi. 4...
Bornova’da gelecek minik ellerle yeşerdi
Bornova Belediyesi Ekolojik Kent Yerel Tohum Merkezi’ni ziyaret eden Mediha Mahmutbey Ortaokulu...
Geleceğin yıldızları Buca’da yetişiyor
Buca Belediyesi’nin çocukları sporla buluşturmak amacıyla düzenlediği ücretsiz Futbol Okulları,...
Kemeraltı Festivali esnafın yüzünü güldürdü
Konak Belediyesi’nin düzenlediği Kemeraltı Festivali, Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun da...
Sarnıç’ın su şebekesine 205 milyonluk yatırım!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Gaziemir Sarnıç’ta 205 milyon liralık...