BIST 100 11.023,55 %0,56 Altın 6.312,16 ₺/gr %0,43 Bitcoin $77.650 %0,31 Dolar 50,00 ₺ %0,05 Euro 56,00 ₺ %0,03 Sterlin 67,14 ₺ %0,10 Gümüş 79,95 ₺/gr %1,47 Ethereum $2.295,73 %1,27 İsviçre Frangı 60,93 ₺ %0,27 Kanada Doları 35,72 ₺ %0,00 Avustralya Doları 34,85 ₺ %0,35 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,32 ₺ %0,05 BAE Dirhemi 13,61 ₺ %0,05 Rus Rublesi 0,61 ₺ %0,73 Çin Yuanı 7,50 ₺ %0,29
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Gaziemir’den, çevreye karşı güçlü proje

Gaziemir’den, çevreye karşı güçlü proje

Gaziemir Belediyesi, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü bünyesinde yürütülen sıfır atık ve atıkların geri dönüşüm endüstrisine kazandırılması çalışmalarıyla, küresel ısınmayla mücadeleye katkı koyuyor.

0Yorumlar
Gaziemir’den, çevreye karşı güçlü proje

Küresel ısınmanın yol açtığı iklim değişiklikleri kuraklık, çölleşme, yağışlardaki dengesizlik ve su baskınları, tayfun, fırtına, hortum gibi meteorolojik olaylarda artışlara neden oluyor. Gaziemir Belediyesi, küresel ısınmanın yol açtığı ve dünyayı tehdit eden iklim değişikliğiyle mücadele katkı koymak için özel çalışmalar yaşama geçiriyor. İklim değişikliğiyle mücadelede daha güçlü adımlar atmak için İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü kuran belediye, sıfır atık sisteminin kurulması ve atıkların geri dönüştürülebilmesi için çalışmalar yürütüyor.
Geri dönüşüm bilincinin kazanılması ve atıkların kaynağında ayrıştırılması için eğitimler de düzenleyen belediye, 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’ni kurdu. Hürriyet, Gazi, Atıfbey ve Beyazevler mahallerinde olmak üzere ilçenin 4 noktasına Mobil Atık Getirme Merkezleri koyan belediye, ilçenin dört bir yanına koyduğu atık kumbaralarıyla da geri dönüşebilen atıkları çöpten ayrı topluyor. Buralarda toplanan kâğıt, plastik, cam, metal, elektronik atık, bitkisel atık yağ, pil gibi atıklar lisanslı firmalar tarafından toplanarak geri dönüşüm endüstrisine kazandırılıyor. Geri dönüşmeyen atıklar ise uygun koşullarda bertaraf ediliyor. Bu şekilde hem doğa korunuyor hem de bu atıklar tekrar ekonomik değere dönüştürülüyor.
Gaziemir’den, çevreye karşı güçlü proje
“Bireysel adımlar çok önemli”
İklim değişikliğiyle mücadele ve atıkların geri dönüştürülmesi konusuna büyük önem verdiklerinin altını çizen Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Sıfır atık sisteminin kurulması ve iklim değişikliği konusunda gerekli çalışmaların ayrı bir müdürlük tarafından yürütülebilmesi için İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğümüzü kurduk. Müdürlük bünyesinde sıfır atık sistemi ve iklim değişikliği ile ilgili çalışmalarımız daha kapsamlı yürütülüyor. İlçemizde çıkan ambalaj, cam, yağ, elektronik eşya, pil atığı gibi atıklar, anlaşmalı olduğumuz lisanslı firmalar tarafından uygun şekilde geri kazanılıyor veya bertarafı sağlanıyor. Ayrıca toplanan tüm atıkların miktarları bakanlığın Entegre Çevre Bilgi Sistemi’ne düzenli olarak işleniyor ve takip ediliyor. Bu sayede biriktirilen atıkların çevreye vereceği zararı en aza indiriyoruz. Yağış oranlarının düşmesi, kuraklık ülkemizi ve dünyamızı tehdit ediyor. İklim değişikliği sebebiyle  milyonlarca insanın göç etmesi bekleniyor. Bireysel olarak atacağımız adımlarla iklim değişikliğini yavaşlatabiliriz. Bu yüzden tüm yurttaşlarımızı bu konuya daha duyarlı olmaya davet ediyorum” diye konuştu.
Gaziemir’den, çevreye karşı güçlü proje
“Sıfır Atık eğitimlerimiz ile eğiticilerimize, çocuklarımıza ve ebeveynlerine Sıfır Atık farkındalığını kazandırmayı hedefliyoruz” diyen Başkan Arda, “Belediye çalışanlarımıza Sıfır Atık eğitimleri verip, binalarımızda dörtlü toplama sistemi ile atıklarımızı kaynağında ayrıştırmaya başladık. Bu uygulamamızın sonucunda belediye binamız için 2021 yılının ağustos ayında Sıfır Atık Belgemizi aldık. Ayrıca ilçe geneli için Sıfır Atık Belgesi başvurusu yaptık ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün denetim süreci devam ediyor” dedi.

 

 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Harf Devrimi’nin 98. yılı Konak’ta kutlandı

Cumhuriyet tarihinin en önemli kültürel dönüşümlerinden biri olan Harf Devrimi’nin 98. yılı...

34 dakika önce

Karşıyaka’da kayıt dışı işletmelere sıkı denetim

Karşıyaka Belediyesi, ilçedeki ruhsatsız ve kaçak iş yerlerine yönelik denetimlerini...

1 saat önce

Buca’da “Her Güne Bir Atık” seferberliği

Buca Belediyesi’nin okullarda sürdürdüğü “Her Güne 1 Atık Projesi” kapsamında evlerinde...

2 saat önce

Bornova’da muhtarlara destek enerjiye yatırım

Bornova Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Ömer Eşki başkanlığında...

2 saat önce

ESHOT’un çevreci filosu COP31 için Antalya’da

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, Antalya’da düzenlenecek COP31’in ulaşım...

2 saat önce

Başkan Sengel: “Sayıştay Raporları Üzerinden Siyaset...

Efes Selçuk Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda 2025 yılı Sayıştay Denetim...

3 saat önce

İzmir, COP31’de iklim mücadelesini dünyaya anlatacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 9-20 Kasım tarihlerinde Antalya’da düzenlenecek COP31’de “Dirençli...

3 saat önce

Kıbrıs ve Kore Muharip Gazileri Parkı yeniden doğdu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ödemiş’te bulunan Kıbrıs ve Kore Muharip Gazileri Parkı’nda 1045...

3 saat önce

Menemen Konutları’nda binalar yükseliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 3 bin 400 konutluk Egeşehir Menemen Konutları Projesi’nde...

3 saat önce

Büyükşehir’in Çoksesli Oda Korosu Eskişehir’de Büyük...

Manisa Büyükşehir Belediyesi Çoksesli Oda Korosu, 2. Uluslararası Eskişehir Polifonik...

22 saat önce

Başkan Ünsal’dan temizlikte kalıcı çözüm ve mali disiplin...

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda çöp toplama...

1 gün önce

Konak’ta vergi ödeme kolaylığı

Konak Belediyesi, kasım ayı vergi ödeme dönemi kapsamında vatandaşların işlemlerini sıra...

1 gün önce