Gelinlik hayali İzmir’de ücretsiz gerçek oluyor
Ekonomik krizin genç çiftleri evlilikten uzaklaştırdığı bu dönemde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden dikkat çeken bir sosyal destek adımı geldi. Büyükşehir, bağış yoluyla temin edilen gelinlik, damatlık ve abiye kıyafetleri ile ev tekstili ürünlerini evlilik hazırlığı yapan ihtiyaç sahibi çiftlere ücretsiz sunmaya başladı. Proje, artan düğün masrafları karşısında dar gelirli yurttaşlara nefes aldırdı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla yürüttüğü projelere bir yenisi daha eklendi. Mimar Kemalettin Moda Merkezi Derneği ile yapılan protokol ile bağış olarak alınan gelinlik-damatlık, abiye kıyafetler ve Büyükşehir’in temin ettiği ev tekstili ürünleri ihtiyaç sahibi genç çiftlere ücretsiz ulaştırılıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşlara ulaşmak amacıyla köprü olarak kullandığı merkezlerden Gürçeşme Danışma ve Giyim Noktası’nın hemen yanında Gelinlik, Damatlık ve Ev Tekstil Ürünleri Merkezi faaliyet gösteriyor. Merkez vasıtasıyla evlenecek çiftlerin ihtiyaçları karşılanıyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentin farklı noktalarında hizmete açtığı dayanışma ve danışma noktaları aracılığıyla talepler toplanmaya devam edecek.
“Vatandaşlarımızın her an yanındayız”
Sosyal dayanışmayı güçlendirmek adına çalışmaların sürdürüldüğünü belirten Sosyal Hizmetler ve Yardımlar Şube Müdürü Sultan Tut, “Gürçeşme Danışma ve Giyim Noktası’nın hemen yanında faaliyet gösteren Gelinlik, Damatlık ve Ev Tekstil Ürünleri Merkezi; daha önce kadın, çocuk, erkek giyim evi olarak hizmet veriyordu. Mimar Kemalettin Moda Merkezi ile yapılan protokol kapsamında ürün çeşitliliği arttı. Artık gelinlik, damatlık, abiye hizmetimiz de mevcut. Sadece kötü günlerinde değil iyi ve mutlu günlerinde de vatandaşlarımızın yanında olmak istiyoruz. Gelinlik fiyatları vatandaşların ulaşabilecekleri bir seviyede değil. Çok yüksek. Bizim de ürün çeşitliliğimiz çok fazla. Vatandaşlarımız ücretsiz bir şekilde bizden gelinlik, damatlık, abiye ve ev tekstil ürünleri alabilirler” dedi.
“Başkan Tugay’ın vizyonuyla hayata geçirdik”
Vatandaşların mutluluğuna ortak olmanın kendilerinde de memnuniyet yarattığını belirten Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda görevli Cansel Şimşek, “Vatandaşlarımız ‘hayalimdeki gelinlik şu’ diyor. Biz burada temin edebiliyoruz. Çok mutlu oluyorlar. Onlar mutlu olunca biz daha mutlu oluyoruz” ifadelerini kullandı.
“Güzel bir anı olacak”
Evlilik arifesindeki Nehir Kula, “Gelinliğimi seçtim. Burada zarif gelinlikler var. Zor seçen bir insanım ama istediğim modellerden buldum. Güzel bir his, çoluğuma çocuğuma göstereceğim güzel bir anı olacak” dedi.
Gelinliğini seçen torununa eşlik eden anneanne Fatma Macar ise “Heyecanlıyız. Çok teşekkür ederiz. Allah razı olsun. Çok mutlu olduk. Hiç böyle ummuyorduk. Hayalimiz gerçek oldu” diye konuştu. Gelinliğini seçen Nehir Kula ve anneannesi Macar daha sonra ev tekstil ürünleri bölümünden de tercihlerini yaptı. Anneanne-torun İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ekibi tarafından araçla eve bırakıldı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Menemen'de 100 yıllık müze hayalinin temeli atıldı
Menemen'de tam 96 yıl önce gazete küpürlerine konu olan müze hayali, yaklaşık bir asır sonra...
Konak’tan mutluluk yolundaki çiftlere gelinlik desteği
Konak Belediyesi’nin dayanışmayı büyüten hizmeti Giysi Market, evlenecek çiftler için gelinlik...
Menemen'in 95 yıllık hayali gerçek oluyor!
Menemen'de tam 95 yıl önce ilçeye yapılması planlanan ancak Menemen Belediye Başkanı Aydın...
Yerel Haberleri
TümüDoğal Yaşam Parkı’nda kış saati uygulaması başlıyor
Günlerin kısalmaya başlamasıyla birlikte İzmir Doğal Yaşam Parkı’nın ziyaret saatleri yeniden...
Bayraklı’nın Kültür, Sanat, Teknoloji Ve Sporu Fuarda...
Bayraklı Belediyesi, İzmir Enternasyonal Fuarı’nın (İEF) 95. yılında düzenlediği kültür, sanat...
Toplu Taşımada Akıllı Ulaşım Girişimi: Manisa, Avrupa...
Manisa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlarına daha akıllı ve sürdürülebilir bir toplu taşıma...
Karşıyaka ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’na hazır!
Karşıyaka Belediyesi, ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ kapsamında kültürden sanata, spordan...
Buca’da fırınlara sıkı denetim
Buca Belediyesi, ilçe genelindeki fırın ve unlu mamul üretim noktalarında hijyen, gramaj ve...
Bayraklı’da 3 Bin Öğrenciye Kırtasiye Desteği
Bayraklı Belediyesi, 2026-2027 eğitim-öğretim yılında da ihtiyaç sahibi öğrencilerin yanında...
Torbalı’nın Kurtuluşunun 104. Yılına Özel Satranç Turnuvası
Geniş katılımla gerçekleştirilen organizasyon, hem sporcuların hem de ailelerinin yoğun ilgisini...
Bir ihbarla gittiler, yeni bir hayatın ilk anlarına tanık...
İzmir’de bir ihbar üzerine, verilen adrese giden itfaiye paramedikleri, hastaneye nakli için...
Konak Belediyesi’nden ihtiyaç sahibi öğrencilere çanta ve...
Yeni eğitim-öğretim yılında ihtiyaç sahibi aileleri yalnız bırakmayan Konak Belediyesi, ilkokul...
İzmir tarımında akıllı sayaç devrimi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kuraklıkla mücadele kapsamında tarımsal sulamada 30 milyon liralık...
Bornova Belediyesi’nden yıldırım müdahale
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Atatürk Mahallesi Macera Parkı mevkiinde sökülen taşlar...
5 bin yıllık Liman Tepe’de yeni keşif: Taş kanallarla...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destek verdiği Liman Tepe kazılarında yaklaşık 5 bin yıllık...