Germiyan Festivali için geri sayım...
Dünya markası festivallerle adından söz ettiren Çeşme Belediyesi bu yıl 9. su düzenlenecek olan Germiyan Festivali’ni 14-15 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirecek. Sergiden söyleşiye, atölyeden konsere kadar birçok programın yer aldığı festival de birbirinden güzel ve lezzetli ekmekler yarışacak.
Çeşme Belediyesi tarafından bu yıl 14-15 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 9. Germiyan Festivali’nde sergiden söyleşiye, atölyeden konsere kadar bir çok program yer alıyor. Türkiye’de ilk kez Slow Food adayı köy olan Germiyan’da gerçekleştirilecek festivalde yerel üreticiler, ürünlerini ve lezzetlerini 2 gün boyunca açık olacak stantlarda sergileyebilecek.
14 Ekim Cumartesi günü saat 10.00’da standların açılışı ile başlayan festivalde Otantik Ev Atölye’de Şükran Tümer’in Germiyan Köyü Çeşmeleri Enstalasyonu, Otantik Giysiler Sergisi, Panaroma Germiyan Evi’nde de ise Ahmet Erdem’in ‘Germiyan’dan Ildır’a Doğal Taş Mozaik Çalışmaları’ Sergisi açılacak. İbrahim Ercan Otantik Ev Atölye’de ‘Soğuk Sabun Yapımı’, Ebru Kaya ve Dilek Algur, Çukuriçi Meydan da ‘Ev Katmeri ve Düğün Lokumu Yapımı’, ‘Filiz Önen Kopanisti Peyniri Yapımı’ atölyesi gerçekleştirecek.

Ardından Germiyan İlkokulu’ndan başlayarak Eski Un Fabrikası’na kadar devam eden ve renkli görüntülere sahne olan Festival Korteji yapılacak. Köy Fırını’nda Suzan Mutlu ve Mehmet Mutlu’nun ‘Geleneksel Germiyan Köy Ekmeği Yapımı’ atölyesi gerçekleştirilecek.
Germiyan evlerinin duvarlarına yaptığı resimlerle adını Türkiye’ye duyuran Nuran Erden Çukuriçi Meydan’da ‘100. Yıl Temalı Bayrak Çizimi’ ile duvar boyama etkinliği gerçekleştirecek.
FARUK DEMİR SAHNEDE
Dr. Öğr. Üyesi Murat Usta Mutfak Atölyesi’nde ‘Ekmek Yapımı ve Tarihi’ üzerine, Esra Erülkü Germiyan Köy Kahvesi’nde ‘Zeytinyağında Duygusal Analiz Standardı, Parametreleri ve Zeytinyağının Duygusal Analizi’ söyleşisi ve tadım etkinliği yapacak.
Festivalin ilk gün etkinlikleri, saat 20.00’de Germiyan İlkokulu bahçesinde gerçekleştirilecek Faruk Demir konseri ile son bulacak.

“EN İYİ EKMEK" YARIŞMASI
Festivalin ikinci gününde Nurcan Kurnaz Koca Emine’de ‘Pirinçli Germiyan Mantısı Yapımı atölyesi, Anıl Uzcüce ‘Yerel Buğdaydan Sağlıklı ve Lezzetli Kurabiye Yapımı’ atölyesi, ‘İdeal Ekmek Nedir ve Farklı Ekmek Türlerinin Tadımı’, Mesut Yüce Yıldız ‘Yerel Buğday Ürünlerinin Üretimi ve Tüketiminin Yaygınlaştırılması’ söyleşilerini gerçekleştirecek.
Söyleşilerle ve çeşitli etkinliklerle devam edecek festivalde birbirinden güzel ve lezzetli ekmeklerin yarışacağı “En İyi Ekmek” Yarışması düzenlenecek.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Bozalan İncir Festivali için geri sayım başladı
Bereketli topraklarında yetişen birbirinden güzel ürünlere sahip olan Menemen'de, 6. Bozalan...
Karşıyaka Çiçek Festivali’ne geri sayım başladı!
Karşıyaka Belediyesi’nin gelenekselleşen organizasyonlarından ‘Çiçek Festivali’, bu yıl 15-17...
4'üncü Uluslararası Menemen Çömlek Festivali için geri...
Menemen Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Uluslararası Çömlek Festivali için geri sayım...
Yerel Haberleri
Tümü5. Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali Başladı
Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali’nin beşincisi, “Smyrna’dan Homeros’a: Bayraklı...
Gençler Cumhuriyet’in izinde yürüdü, kadınlar...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, gençleri doğayla, kadınları tarihle buluşturdu. Cumhuriyet Bayramı...
İş’te İzmir’le iş buldu, öğrencileriyle derste buluştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası bünyesindeki İş’te İzmir platformu, iş arayanlarla...
3. Yaş Üniversitesi’nde ders zili çaldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 60 yaş ve üzeri vatandaşları aktif yaşama ve hayat boyu...
Büyükşehir, dayanışma noktalarıyla İzmirlinin yanında
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki 12 Dayanışma Noktası ve 3 Danışma Noktası...
1,5 milyon ton dip çamuru çıkarıldı, rota kuzeye çevrildi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez’de su sirkülasyonunu artırmak ve deniz ekosistemini...
Efes Selçuk'ta Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Kültür, Tarih...
Efes Selçuk Belediyesi, Cumhuriyetin 103. yıl dönümünü kapsamında anma programları, törenler,...
Genç Yaka’da ‘Cumhuriyet’in İzinde’ bilgi yarışması
Karşıyaka Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı kapsamında Genç Yaka’da bilgi yarışması düzenledi. 4...
Bornova’da gelecek minik ellerle yeşerdi
Bornova Belediyesi Ekolojik Kent Yerel Tohum Merkezi’ni ziyaret eden Mediha Mahmutbey Ortaokulu...
Geleceğin yıldızları Buca’da yetişiyor
Buca Belediyesi’nin çocukları sporla buluşturmak amacıyla düzenlediği ücretsiz Futbol Okulları,...
Kemeraltı Festivali esnafın yüzünü güldürdü
Konak Belediyesi’nin düzenlediği Kemeraltı Festivali, Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun da...
Sarnıç’ın su şebekesine 205 milyonluk yatırım!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Gaziemir Sarnıç’ta 205 milyon liralık...