Gönüller bir oldu, lokmalar paylaşıldı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 14’üncü yüzyılda yaşamış Anadolu erenlerinden Abdal Musa için Narlıdere’de düzenlenen lokma duasına katıldı. Başkan Tugay, “Bugün burada bu hayır ve iyilik ortamında darda olan insanlarımız için, şehrimiz, ülkemiz için dua ediyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllar evlatlarımız için bize yaşatılan kötü günlerden uzak güzel günlere vesile olsun” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Narlıdere Malatyalılar Derneği ile Narlıdere Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Abdal Musa lokma etkinliğine katıldı. Lokma duası okunan buluşmada Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Narlıdere İlçe Başkanı Mesut Durgun, Konak Belediyesi’nin eski Başkanı Sema Pekdaş, Karabağlar Belediyesi’nin eski Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP İzmir eski Milletvekili Mustafa Moroğlu, derneklerin yöneticileri, üyeleri ve çok sayıda vatandaş yer aldı.

“Ülkemizde iyilikler, güzellikler artsın”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, “Sevgili canlar hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Bugün bu güzel ortama beni de davet ettiniz, teşekkür ederim. Bu güzel geleneği yaşatan, bu lokmanın hazırlanmasında emek harcayan, bu lokmayı paylaşan herkese teşekkürler. Bugün burada bu hayır ve iyilik ortamında darda olan insanlarımız için, şehrimiz, ülkemiz için dua ediyoruz. Bize değişik şekillerle zulmeden, haksızlıklara, adaletsizliklere neden olanlara karşı bu birlik, beraberlikle dua eden herkese teşekkür ederim. İyi ki varsınız. Bu birliğe, beraberliğe ihtiyacımız var. Şehrimizde, ülkemizde iyiliklerin güzelliklerin artması için çalışmaya hepimizin ihtiyacı var. İnşallah önümüzdeki yıllar evlatlarımız için bize yaşatılan kötü günlerden uzak güzel günlere vesile olsun. Allah lokmanızı kabul etsin” ifadelerini kullandı.

“Yolumuz ateşten gömlektir”
Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun ise “Bizim yolumuz ateşten gömlektir, demirden leblebidir, kıldan ince kılıçtan keskincedir. Bu yolun bir evladı olarak sizlerle beraber bulunmak büyük bir onur ve şereftir. Abdal Musa Anadolu erenlerinin en önemlilerindendir, efsaneler konu edilmiştir. Birliği, beraberliği, dayanışmayı, bir arada olmanın önemini her zaman hissediyoruz” açıklamasında bulundu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Çiğli’de Gönüller Aynı Sofrada Buluştu
Çiğli Belediyesi, Ramazan ayının manevi atmosferini paylaşmak amacıyla düzenlediği iftar...
Köyiçi ve Yakakent Revizyon İmar Planları Vatandaşlarla...
Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, Köyiçi ve Yakakent Mahallelerinde yaşayan vatandaşlarla...
İzmir'de gönüller bir oldu, lokmalar paylaşıldı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Muharrem ayı kapsamında tutulan Yas-ı Matem...
Yerel Haberleri
TümüBüyükşehir ve MASKİ’den Çaybaşı Deresi’nde Kış Temizliği
Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü...
Başkan Tugay’dan İzmir’in gıda güvenliği hamlesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği İzmir Gıda Sistemi Çalıştayı tüm paydaşların...
Bostanlı Cemal Bülbül Sokak’ta dönüşüm sürüyor
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Bostanlı Mahallesi’nin işlek bölgelerinden Cemal...
Gökçealan Osmancık Üzüm Şenliği renkli etkinliklerle...
Efes Selçuk Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenecek Gökçealan...
Çiğli’nin Meslek Kursiyerleri Ahilik Haftası’nda...
39. Ahilik Haftası kapsamında İzmir’de düzenlenen etkinliklerde Çiğli Belediyesi’nin istihdam...
Bayraklı’da Asfalt Seferberliği Sürüyor: 25 Noktada...
Bayraklı Belediyesi’nin yol bakım, onarım ve yenileme çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.
Buca’da üniversitelilere tam destek
Buca Belediyesi, Tarık Akan ve Işılay Saygın Gençlik Merkezlerinde öğrencilere sunduğu ücretsiz...
İEF'in bilançosu belli oldu: 9 günde 560 bin kişi!
Bu yıl 5-13 Eylül tarihleri arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ...
Konak Belediyesi’nin Kış Spor Okullarında kayıt heyecanı...
Konak Belediyesi’nin her yaştan vatandaşı sporla buluşturan Spor Okullarında yeni dönem...
Gökçealan Osmancık Üzüm Şenliği Renkli Etkinliklerle...
Efes Selçuk Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenecek Gökçealan...
İzmir’den dünyaya yeni kapılar açılıyor
Çek Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi ve beraberindeki heyeti misafir eden İzmir Büyükşehir...
Bornova Belediyesi’nden sosyal belediyecilikte çığır açan...
Bornova Belediyesi’nin Yakaköy’de hayata geçirdiği 20 dönümlük Dayanışma Tarlası’nda hasat...