BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Güzelbahçe’de 97.Yıl Büyük Bir Coşkuyla kutlandı

Güzelbahçe’de 97.Yıl Büyük Bir Coşkuyla kutlandı

Cumhuriyet’in kuruluşunun 97. yılı kutlamaları Güzelbahçe Kaymakamlığı'nın Güzelbahçe Atatürk Kültür Merkezi’nde yaptığı resmi törenle başladı. Törene CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Güzelbahçe Kaymakamı Bülent Bayraktar, Garnizon Komutanı Topçu Albay Feridun İşler, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, siyasi parti başkanları, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kamu yöneticilerinin katıldı.

0Yorumlar
Güzelbahçe’de 97.Yıl Büyük Bir Coşkuyla kutlandı
Cumhuriyet Tırı Güzelbahçelileri Coşturdu
 
Koronavirüs nedeniyle konser ve etkinliklerin yasak olması nedeniyle Güzelbahçe Belediyesi ‘Cumhuriyet Tırı’nı Güzelbahçe sokaklarında gezdirerek halka Cumhuriyet coşkusu yaşattı. Güzelbahçe’nin cadde ve sokaklarında, tüm mahalleleri dolaşan ‘Cumhuriyet Tırı’ marşlarla, şarkılarla 97.yıla yakışır bir şekilde halka bayramı yaşattı. Güzelbahçeli vatandaşlar da ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak evlerinin balkonlarından, pencerelerinden bu coşkuya ortak oldu.
 
Güzelbahçe’ye Dev Atatürk Panosu
 
Cumhuriyet Tırı konvoy geçişinden sonra Sanatçı Turgut Kahraman’ın yağlı boya ile yaptığı dev bir Atatürk Panosu açılışı yapıldı. Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce açılışta bir konuşma yaptı. Başkan İnce, “Güzelbahçe’yi Cumhuriyet Tırımızla dolaştık. Finali Cumhuriyetimizin 97.yılına yakışır bir şekilde tamamlayacağız. Ama hep birlikte Atamıza bir söz vereceğiz önce. Sana sözümüz olsun büyük Atatürk, emanetinin yılmaz bekçileriyiz. İlkelerinin, devrimlerinin ve Cumhuriyetinin izinden kanımızın son damlasına kadar yılmada yürüyeceğimizi buradan bir kez daha haykırıyoruz. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın tam bağımsız Türkiye” dedi. Ardından Sanatçı Turgut Kahraman’ın yapmış olduğu Atatürk Panosunun açılışı gerçekleştirildi.
 
Sitler Mahallesine Yeni Semtevi ve Kütüphane
 
Güzelbahçe Belediyesi Siteler Mahallesi’nde Halkın buluşma noktası olacak Semteve ve Gençlik Kütüphanesi açtı. Açılışı yapan Başkan Mustafa İnce, “Bugün Cumhuriyetimizin 97. yılı. Biz de Cumhuriyet’in genç kuşaklarına hediye olsun, burada teknolojiyikullanabilecekleri ve kitap okuyabilecekleri birmekân oluşturduk. Güzelbahçe Siteler Mahallesi’ne yeni bir Semtevi ve Gençlik Kütüphanesi kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Burada halkımızın birlikte zaman geçirebilecekleri bir mekân yarattık. Pandemi koşullarından dolay okula gidemeyip eğitimlerini internet üzerinden yapacak çocuklarımız için internet erişim merkezi olacak. Evinde bilgisayarı olmayan ya da tek bilgisayarı olup iki kardeş olup aynı zamanda derse giremeyen çocuklarımız buradaki bilgisayarlardan faydalanabilecekler. Burası sizlerin evi sizlerin buluşma noktası olacak. Belediyeler birçok konuda hizmet veriyor.  Her geçen günde azalan bütçeleriyle hizmet vermeye devam ediyorlar. Bu süreçte gönüllülere de ihtiyacımız var. Bu Semtevimizin kütüphanesini oluştururken destek olan Nalan Gurbet, TijenTaşlı, Nihal Aydın ve Gaye Akyol’a çok teşekkür ediyorum. Bu mekânı yaratırken tabi mahallemizin tecrübeli Muhtarı Gürcan Gürler’in katkısı büyük oldu, kendisine teşekkür ediyorum. Semtevimiz ve Gençlik Kütüphanemiz Güzelbahçemize, Siteler Mahallemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.Başkan İnce açılış sonrası kitaplığın oluşmasında katkı koyan kadınlara plaket verdi, çocuklara satranç takımı dağıttı.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Konak’ta imzalar fırsat eşitliği için atıldı

Sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliklerine bir yenisini ekleyen Konak Belediyesi, Kordon...

16 saat önce

Urla’da istifalar sonrası ilk meclis toplandı;...

Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan’ın ve 22 meclis üyesinin Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa...

17 saat önce

Karabağlar ‘da BİO fark yarattı: 2 bin 40 kişi iş sahibi...

Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay'ın göreve gelir gelmez hayata geçirdiği Bölgesel...

18 saat önce

Başkan Eşki’den Çamdibi çıkarması: "Halkımızın içinde,...

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Çamdibi Bölgesi’nde gerçekleştirdiği alan gezisinde...

18 saat önce

Karşıyaka’da “sokak” çocukların!

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Latife Hanım Mahallesi’nde düzenlenen ‘Sokak Senin’...

18 saat önce

Manisa Büyükşehir Belediyesi “Sağlıklı İşyeri”...

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Beslenme Dostu ve...

1 gün önce

Belediye ve Kaf Kaf tek yürek!

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Karşıyaka Spor Kulübü’nün eski kulüp başkanları,...

1 gün önce

Konaklı kadınların okuma azmi örnek oldu

Konak Belediyesi’nin, Konak Halk Eğitimi Merkezi iş birliğiyle Basmane Semt Merkezi’nde açtığı...

1 gün önce

Bornova’da doğal lezzetler halkla buluşuyor

Bornova Belediyesi, 6 Eylül 2026 tarihinde Yakaköy Köy Meydanı’nda düzenleyeceği "2. Geleneksel...

1 gün önce

Karabağlar ‘da Gazeteci Barış Selçuk saygıyla anıldı

Karabağlar Belediyesi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin katkılarıyla, 32 yıl önce...

1 gün önce

Engelsiz Yaşam Merkezi'nde üreterek güçleniyorlar

Efes Selçuk Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde düzenlenen makrome ve yaratıcı drama...

1 gün önce

İzmir’in simge yapısı Cihan Palas yeniden hayat buluyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi ve kültürel mirasının önemli yapılarından...

1 gün önce