Hatay Medeniyetler Korosu'ndan 92. İEF'de teşekkür konseri
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 92. İzmir Enternasyonal Fuarı'nın son gününde, deprem felaketi sonrası bölgeye yapılan yardımlara teşekkür amacıyla düzenlenen Hatay Medeniyetler Korosu’nun konserine katıldı. Başkan Tunç Soyer, “Diliyorum ki Medeniyetler Korosu gibi bizler de egolarımızı dizginlemeyi, farklılıkları uyum içinde yaşamayı, ortak menfaatlerimiz için dayanışmayı, böyle bir gelecek inşa etmeyi başarırız” dedi.
6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde bazı üyelerini kaybeden Hatay Medeniyetler Korosu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteklerine teşekkür etmek amacıyla 92. İzmir Enternasyonal Fuarı'nın son gününde bir konser verdi. Atatürk Açık Hava Tiyatrosu'nda yapılan konseri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları da izledi. Koronun seslendirdiği şarkılara izleyiciler de alkışlarla eşlik etti. Koronun şefi Yılmaz Özfırat, Başkan Tunç Soyer'e desteklerinden dolayı teşekkür etti.
Soyer: “Kopmaz bağlar oluşturdu”
Başkan Tunç Soyer, “Büyük felaketten sonra hiçbirimiz tam olamayacağız. Hep bir yanımız eksik olacak ama bu deprem felaketi kopmaz bağlar da oluşturdu; Medeniyetler Korosu gibi. Sonsuza kadar taşıyacağımız çok güçlü dostluklar kurduk. Koro aslında demokrasinin en güzel uygulamalarından biri. Farklı sesleri birbirleriyle uyumlandırarak tek sesten çok daha renkli, güçlü, güzel ses çıkarmalarına imkân veriyor. Bunun içinde öyle bir ruh var ki egoları dizginliyor, dayanışmayı, ortak menfaati öne çıkartmayı başarıyor. Medeniyetler Korosu ise bu bilinçten çok daha fazlası. Gönüllülük temelinde, çok daha zenginleştirerek buluşmayı mümkün kılmışlar. Diliyorum ki Medeniyetler Korosu gibi bizler de egolarımızı dizginlemeyi başarır, farklılıkları uyum içinde yaşamayı, ortak menfaatlerimiz için dayanışmayı, böyle bir gelecek inşa etmeyi başarırız” dedi.
“Bu işin mimarı Tunç Soyer’dir”
Koro Şefi Yılmaz Özfırat ise “Gerek maddi gerek manevi olarak ilimize çok büyük destekleriniz oldu. Sesimizi duyduğunuz ve bize destek olduğunuz için bizler bu akşam size bir teşekkür etmek istedik. Aile konseri yapmak istedik. Bu işin mimarı Tunç Soyer’dir” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Tugay’dan Singapur’a İEF ve EXPO 2027 daveti
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Singapur’un Ankara Büyükelçisi Li Peng Kok ve...
Karşıyaka yaza şarkılarla ‘merhaba’ dedi
Karşıyaka Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, düzenledikleri yaz konseri ile dinleyicilere müzik...
“İzmir’in Anadolu Kadınları” Antakya Medeniyetler...
İzmirliler 6 Şubat depreminin yaralarını sarmak için depremzedelerle dayanışmayı sürdürüyor....
Yerel Haberleri
TümüKonak’ta imzalar fırsat eşitliği için atıldı
Sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliklerine bir yenisini ekleyen Konak Belediyesi, Kordon...
Urla’da istifalar sonrası ilk meclis toplandı;...
Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan’ın ve 22 meclis üyesinin Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa...
Karabağlar ‘da BİO fark yarattı: 2 bin 40 kişi iş sahibi...
Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay'ın göreve gelir gelmez hayata geçirdiği Bölgesel...
Başkan Eşki’den Çamdibi çıkarması: "Halkımızın içinde,...
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Çamdibi Bölgesi’nde gerçekleştirdiği alan gezisinde...
Karşıyaka’da “sokak” çocukların!
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Latife Hanım Mahallesi’nde düzenlenen ‘Sokak Senin’...
Manisa Büyükşehir Belediyesi “Sağlıklı İşyeri”...
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Beslenme Dostu ve...
Belediye ve Kaf Kaf tek yürek!
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Karşıyaka Spor Kulübü’nün eski kulüp başkanları,...
Konaklı kadınların okuma azmi örnek oldu
Konak Belediyesi’nin, Konak Halk Eğitimi Merkezi iş birliğiyle Basmane Semt Merkezi’nde açtığı...
Bornova’da doğal lezzetler halkla buluşuyor
Bornova Belediyesi, 6 Eylül 2026 tarihinde Yakaköy Köy Meydanı’nda düzenleyeceği "2. Geleneksel...
Karabağlar ‘da Gazeteci Barış Selçuk saygıyla anıldı
Karabağlar Belediyesi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin katkılarıyla, 32 yıl önce...
Engelsiz Yaşam Merkezi'nde üreterek güçleniyorlar
Efes Selçuk Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde düzenlenen makrome ve yaratıcı drama...
İzmir’in simge yapısı Cihan Palas yeniden hayat buluyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi ve kültürel mirasının önemli yapılarından...
