Hayvan dostu Gündüz çiftine Başkandan ‘İnce’ ziyaret
Kocabaş isimli sokak köpeğini kanserden kurtaran Elena&Ahmet Gündüz çiftini Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce evinde ziyaret edip, duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.
21 yıl önce Türkiye’ye gelen eski ameliyathane hemşiresi Rus uyruklu Elena Gündüz, 6 yıldır sokağında beslediği Kocabaş isimli köpek 2,5 sene önce hastalanınca eşi ilahiyatçı eğitimci Ahmet Gündüz ile birlikte veterinere götürdü. Veterinerde köpeğin kanser olduğunu öğrenen çift, önce Kocabaş’ın ameliyat ettirerek, kanserli kitlenin alınmasını sağladı. Ameliyat olduktan birkaç ay sonra tekrar kanserli bir kitlenin ortaya çıktığını öğrenen çift, tedavinin devamı için gerekli olan ilacı Türkiye’de bulamayan Rusya’daki akrabalarından rica ederek, Rusya’dan getirtti. İlacı salamın arasına koyarak Kocabaş’a veren Gündüz, her gün kasaptan aldığı kemikleri 12 yaşındaki Kocabaşa vererek besliyor.

Bu örnek davranışı için kendilerine teşekkür eden Başkan Mustafa İnce, “Sizin yapmış olduğunuz bu davranış toplumda büyük bir örnek teşkil ediyor. Sokakta yaşayan can dostlarımıza bizler sahip çıkmalıyız, onlarla birlikte yaşamayı öğrenmeliyiz. Onların yaşayabileceği tek alan sokaklar. Onları barınaklara, kafeslerin arkasına koyarak yaşatamazsınız. Her canlının özgürce yaşama hakkı var. Zaten 5199 sayılı kanununda bize bunu söylüyor. Sokak hayvanları rehabilite edildikten sonra yaşam alanı olan ‘sokaklara’ bırakılması zorunludur. Sizler toplumda çok az rastlanan bir duruma imza attınız. Sokakta yaşayan ve kanserli olan bir köpeğe ülkeler arası bir ağ kurarak ilaç getirtip yaşamasını sağladınız. Bu gerçekte çok çok önemli bir davranış. Sizleri tebrik ediyorum ve teşekkür ediyorum. Bir canlının yaşama hakkına sahip çıkmışsınız. Herkese örnek olacak bir davranış” dedi.
Elena ve Ahmet çifti başkanın bu nazik ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür etti.
Güzelbahçe gibi bir ilçede yaşamanın kendileri için ayrıcalıklı olduğunu söyledi. Yapmış oldukları bu davranışın tüm insanlara örnek olmasını ve canlının yaşama hakkı olan inançlarını bir kez daha belirttiler.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Çocuk Dostu Karabağlar İçin Ortak Akıl Buluştu
Karabağlar Belediyesi'nin "Çocuk Dostu Kent" temasıyla düzenlediği Karabağlar Akademi 2. Yaz...
Muharrem İnce Resmen 'Baba Ocağı'nda!
Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, 2021'de istifa ettiği CHP'ye CHP lideri Özel'in davetiyle...
CHP lideri, Muharrem İnce'yi ziyaret edecek: İnce, baba...
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün Memleket Partisi Genel Merkezi'ni ziyaret edecek. Görüşmenin...
Yerel Haberleri
TümüUrla’da Yeşil Eczane ve Şifa Bahçeleri Projesi tanıtıldı
Urla Belediyesi, Zeytin ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen söyleşide, doğayla uyumlu...
32. yılda aynı heyecanla: Karşıyaka Ata’dan Ana’ya koştu!
Karşıyaka Belediyesi tarafından bu yıl 32’nci kez düzenlenen Ata’dan Ana’ya Saygı Koşusu, 1500...
Göztepe’nin başarılı voleybolcularından Başkan Kınay’a...
Yıldız Kızlar kategorisinde İzmir şampiyonu ve Türkiye üçüncüsü olan Göztepe Spor Kulübü Yıldız...
Geleceğin milli sporcuları Buca'da yetişiyor
Buca Belediyesi'nin açmış olduğu yüzme kurslarına katılarak yetenekleriyle öne çıkan çocuklar,...
Kültürpark’ın yeni sakini İskender papağanı
50’nin üzerinde kuş türüne ev sahipliği yapan Kültürpark’ta, yeşil papağanların yanı sıra...
“Yaşları küçük hayalleri büyük”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün genç judocuları, Bosna Hersek’te düzenlenen Judo...
İzmir’de suyun her damlası yeniden değerlendiriliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, gri suyu arıtarak yeniden kullanıma kazandırıyor. ESHOT...
Parklardaki zeytinler sıvı altına dönüştü
Bornova Belediyesi, ilçenin park, yeşil alan ve rekreasyon alanlarında bulunan yüzlerce asırlık...
Çocuklar saha istedi, Başkan Uzun yerine getirdi
Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun, 2. İnönü Mahallesi Koca Çınar Sokak’ta yer alan Kemal...
Başkan Mutlu’dan üreten kadınlara tatlı ziyaret
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Konak Mutfak Atölyesi’nde pastacılık eğitimi...
İnciraltı Kent Ormanı’nda EXPO 2027 hazırlığı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 16 Nisan-2 Mayıs 2027 tarihleri arasında düzenlenecek...
Menderes Zabıtasından Kömür Denetimi
Menderes Belediyesi, kış aylarının gelmesi ile birlikte kömür denetimlerini sıklaştırdı.