BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi birinci yılında

İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi birinci yılında

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 15-21 Mart 2023 tarihlerinde düzenlenen İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin hazırlık çalışmalarının tam bir yıl önce bugün başladığını belirterek “Kongrenin ilk paydaş toplantısı 10 Ağustos’ta yapılmıştı. Üç paydaş grubu, dört uzman grubu ve istişare kurulunun yoğun çabasıyla yapılan kongremiz bir yılı geride bıraktı. Kongre kararlarının takip sistemi de çok yakında açılacak” dedi.

0Yorumlar
İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi birinci yılında

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 15-21 Mart 2023 tarihleri arasında Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) düzenlenen İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin hazırlık çalışmalarının tam bir yıl önce bugün 10 Ağustos’ta başladığını söyleyerek “Kongrenin ilk paydaş toplantısı 10 Ağustos’ta yapılmıştı. Üç paydaş grubu, dört uzman grubu ve istişare kurulunun yoğun çabasıyla yapılan kongremiz bir yılı geride bıraktı. Kongre kararlarının takip sistemi çok yakında açılacak” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İzmir Planlama Ajansı (İZPA) çok yakında kongre kararlarının yer aldığı online bir veritabanını yayına alacak. İktisat Kongresi veritabanı sayesinde kongrede alınan her bir karar hakkındaki gelişmeler anlık olarak takip edilecek.

 

 

Sekiz ay süren hazırlık sürecinde 22 toplantı düzenlendi

Kongrenin ana paydaşlarını oluşturan işçi, çiftçi ve sanayici, tüccar, esnaf grupları sektörlerindeki sorunları ve bunların çözüm önerilerini tartışmak, Türkiye’nin ikinci yüzyılına katkı sağlamak için bir araya geldi. Üç paydaş grubu üçer toplantı yaparak toplamda dokuz paydaş buluşması gerçekleştirdi. Paydaş toplantılarının ardından her grup oluşturduğu deklarasyonu kamuoyuyla paylaştı.

Paydaş toplantılarının ardından Birbirimizden Razıyız, Doğamıza Dönüyoruz, Geçmişimizi Anlıyoruz ve Geleceği Görüyoruz başlıklı dört uzman toplantısına katılan 150’den fazla uzman ve akademisyen paydaş gruplarının deklarasyonlarına katkı sundu.

Türkiye’nin önde gelen bilim insanları, siyasetçileri ile iş dünyası ve sivil toplumun temsilcilerinden oluşan Yüksek İstişare Kurulu, ilki İstanbul’da diğerleri ise İzmir’de gerçekleştirilen üç yüksek istişare kurulu toplantısı gerçekleştirdi. Yüksek istişare kurulu üyeleri paydaş ve uzman toplantılarında sürdürülen tartışmaları değerlendirdi.

Kongre hazırlıkları kapsamında ayrıca tematik forum ve çalıştaylar düzenlendi. Gençlik Forumu ve Kadın Forumu’nun yanı sıra Çocuk, Sokak İktisadı ve Eğitim Çalıştaylarının çıktıları kongre sonuç bildirgesinde yer aldı.

 

Dünyaca ünlü isimler İzmir’deydi

15-21 Mart 2023 tarihleri arasında düzenlenen yedi günlük kongre; birçok akademisyen, iktisatçı, bilim insanı, siyasetçi, tarihçi, yazar, sanatçı, sendika ve kooperatif başkanı gibi birçok farklı gruptan konuşmacıyı bir araya getirdi.

Yedi gün süren kongrenin her günü farklı bir konu üzerinde gerçekleştirildi. Yenilik, Vicdan, Yürüyüş, Doğa, Değişim, Sadakat ve son olarak Çokluğa ve Birliğe Davet olarak kurgulanan ana kongre günlerinde 80 konuşmacı sunumlarını gerçekleştirdi.

Kongreye Prof. Dr. Andrew McAfee, Sir Bob Geldof, Prof. Dr. Francis Fukuyama, mimar Hiroyuki Unemori, Prof. Dr. Ian Goldin, Joschka Fischer, Prof. Dr. Michio Kaku ve Prof. Dr. Vandana Shiva gibi dünyaca ünlü birçok isim konuşmacı olarak katıldı.

 

 

Sivil, şeffaf ve tümüyle katılımcı bir girişim

Sekiz aylık yoğun bir hazırlık sürecinin ardından yapılan tüm çalışmaların çıktılarını içeren sonuç bildirgesi, delegelerin oylarına sunuldu.

İşçi deklarasyonunda 16 ilke ve 51 karar, çiftçi deklarasyonunda 18 ilke ve 62 karar ve sanayici, tüccar, esnaf bildirgesinde ise 27 ilke ve 98 karar bulunuyor.
Giriş kısmı ve üç deklarasyondan oluşan sonuç bildirgesinde toplam 61 ilke ve 303 madde karar altına alındı. 27 madde haricindeki maddeler ise oybirliğiyle kabul edildi. Alınan tüm kararlara dair gelişmelerin takip edilebileceği İktisat Kongresi veritabanı yakın zamanda İzmir Planlama Ajansı (İZPA) tarafından kullanıma açılacak.

İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin sonuç bildirgesine https://iktisatkongresi.org/sayfa/sonuc-bildirgesi  ulaşabilirsiniz.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

İzmir Yurttaş Meclisi 15 ilçeye ulaştı

İzmir genelinde sürdürülen İzmir Yurttaş Meclisi çalışmaları kapsamında bugüne kadar 15 ilçede...

43 dakika önce

Onat Tüneli İzmir trafiğine nefes aldıracak

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını sürdürdüğü Buca Onat Tüneli tamamlandığında, Buca ile...

1 saat önce

Selçuk, Beach Flag Futbol turnuvasına ev sahipliği yapıyor

Efes Selçuk, bu yıl önemli bir spor organizasyonuna daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor....

3 saat önce

Bornovalı muhtarlardan yoğun mesaiye ‘Makarna’ molası

Bornovalı muhtarlar, yoğun mahalle mesaisine Bornova Belediyesi’nin EVKA-3’teki Mutfak...

3 saat önce

Konak’ta imzalar fırsat eşitliği için atıldı

Sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliklerine bir yenisini ekleyen Konak Belediyesi, Kordon...

22 saat önce

Urla’da istifalar sonrası ilk meclis toplandı;...

Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan’ın ve 22 meclis üyesinin Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa...

23 saat önce

Karabağlar ‘da BİO fark yarattı: 2 bin 40 kişi iş sahibi...

Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay'ın göreve gelir gelmez hayata geçirdiği Bölgesel...

1 gün önce

Başkan Eşki’den Çamdibi çıkarması: "Halkımızın içinde,...

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Çamdibi Bölgesi’nde gerçekleştirdiği alan gezisinde...

1 gün önce

Karşıyaka’da “sokak” çocukların!

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Latife Hanım Mahallesi’nde düzenlenen ‘Sokak Senin’...

1 gün önce

Manisa Büyükşehir Belediyesi “Sağlıklı İşyeri”...

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Beslenme Dostu ve...

1 gün önce

Belediye ve Kaf Kaf tek yürek!

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Karşıyaka Spor Kulübü’nün eski kulüp başkanları,...

1 gün önce

Konaklı kadınların okuma azmi örnek oldu

Konak Belediyesi’nin, Konak Halk Eğitimi Merkezi iş birliğiyle Basmane Semt Merkezi’nde açtığı...

2 gün önce