BIST 100 12.118,29 %1,08 Altın 6.505,15 ₺/gr %1,54 Bitcoin $81.669 %1,70 Dolar 49,40 ₺ %0,03 Euro 55,14 ₺ %0,36 Sterlin 65,17 ₺ %0,51 Gümüş 88,38 ₺/gr %5,96 Ethereum $2.430,16 %3,09 İsviçre Frangı 59,20 ₺ %0,21 Kanada Doları 34,68 ₺ %0,19 Avustralya Doları 34,42 ₺ %0,21 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,16 ₺ %0,09 BAE Dirhemi 13,45 ₺ %0,02 Rus Rublesi 0,58 ₺ %1,07 Çin Yuanı 7,38 ₺ %0,01
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin uzman buluşmaları “G...

İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin uzman buluşmaları “Geçmişimizi Anlıyoruz” ile devam ediyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 15-21 Şubat 2023 tarihleri arasında düzenlenecek İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin hazırlık çalışmaları Paydaş Buluşmaları’nın ardından Uzman Toplantıları ile devam ediyor. Uzman toplantılarından üçüncüsü “Geçmişimizi Anlıyoruz” başlığıyla 25 Ocak’ta Yeşilova Höyüğü’nde düzenlenecek.

0Yorumlar
İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin uzman buluşmaları “Geçmişimizi Anlıyoruz” ile devam ediyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 15-21 Şubat 2023 tarihleri arasında düzenlenecek İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin hazırlık çalışmaları Paydaş Buluşmaları’nın ardından Uzman Toplantıları ile devam ediyor. Uzman toplantılarından üçüncüsü “Geçmişimizi Anlıyoruz” başlığıyla 25 Ocak’ta Yeşilova Höyüğü’nde düzenlenecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 15-21 Şubat 2023 tarihleri arasında düzenlenecek İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin altı aydır süren hazırlık toplantıları devam ediyor. 10 Ağustos ve 1 Aralık 2022 tarihleri arasında düzenlenen ve kongrenin ilk safhasını oluşturan Paydaş Buluşmaları’nın ardından kongre çalışmalarında ikinci aşama olan Uzman Toplantıları sürüyor. Uzman toplantılarından üçüncüsü olan “Geçmişimizi Anlıyoruz” buluşması 25 Ocak’ta İzmir’in en eski yerleşim birimi olan Yeşilova Höyüğü’nde düzenlenecek. Son uzman toplantısı olan “Geleceği Görüyoruz” buluşması ise 4 Şubat’ta yapılacak.
“Geçmişimizi Anlıyoruz” buluşmasında İzmir, Anadolu ve Türkiye tarihi üzerine çalışan birçok tarihçi, arkeolog, uzman ve akademisyen bir araya gelerek paydaşlar tarafından hazırlanan işçi, çiftçi ve sanayici-tüccar-esnaf deklarasyonlarını inceleyecek. Yapılacak değerlendirmeler, gelecek yüzyılın Türkiyesi’nin iktisat politikalarına ışık tutacak.



Ana kongre için tavsiye kararları oluşturuyor
Kongrenin birinci aşamasında yapılan Çiftçi, İşçi ve Sanayici-Tüccar-Esnaf Buluşmaları sonucunda hazırlanan sonuç metinleri kamuoyuyla paylaşılmıştı. İkinci aşamayı oluşturan Uzman Toplantıları ise Şubat ayının ilk haftasına kadar devam edecek.
Uzman Toplantıları, döngüsel kültür kavramının ayaklarını oluşturan birbirimizle, doğamızla, geçmişimizle ve gelecekle uyum başlıklarını esas alarak düzenleniyor.
İlk uzman toplantısı olan “Birbirimizden Razıyız” buluşması, 13 Ocak’ta Aziz Vukolos Kilisesi'nde düzenlendi. Buluşmada farklı ekonomik, sosyal ve kültürel özelliklere sahip toplulukların temsilcileri ile demokrasi ve insan hakları konusunda çalışan 48 uzman bir araya geldi.
İkinci toplantı olan “Doğamıza Dönüyoruz” buluşması 20 Ocak’ta İzmir Tarımı Geliştirme Merkezi’nde (İZTAM) yapıldı. Toplantıda ekoloji ve ekonomi arasındaki ilişki üzerinde çalışan 39 akademisyen ve uzman doğa ile uyumlu bir ekonominin nasıl inşa edileceğini ortaya koymak için buluştu.
Uzmanlar, akademisyenler ve fikir insanları daha önceki paydaş toplantılarında ortaya konan üç bildirgeyi kavramsal ve akademik açıdan mercek altına alarak ana kongre için tavsiye kararları oluşturuyor.

İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi Şubat’ta
Uzman Toplantıları’nın ardından 15-21 Şubat 2023 tarihleri arasında İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi yapılacak ve yeni yüzyıla yön verecek politika önerileri tüm Türkiye ile paylaşılacak. Kongreye Türkiye ve dünyadan önemli konuşmacılar katılacak.

Kongrenin sekretaryası İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İzmir Planlama Ajansı (İZPA) tarafından yürütülüyor. İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi ile ilgili ayrıntılı bilgi ve etkinlik takvimi için iktisatkongresi.org'u ziyaret edebilirsiniz.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Başkan Saniye Bora Fıçı'dan Gerenköy'e Hizmet, Foça'ya...

Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, Gerenköylülere verdiği sözü yerine getirdi. Foça...

7 saat önce

Menderes'te İşçinin Yüzünü Güldüren Sözleşme İmzalandı

Menderes Belediyesi 764 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesini Belediye İş Sendikasıyla imzaladı.

9 saat önce

Galeri Alt’ta yeni sezon başladı: Birbirinden farklı...

Her yaştan vatandaşa yönelik kültür sanat faaliyetleriyle fark yaratan Karşıyaka Belediyesi,...

11 saat önce

Buca’da Başkan Vekili Benzer’den tasarruf ve...

Buca Belediye Başkan Vekili Hüseyin Benzer, başkan yardımcıları ve birim müdürleri ile yaptığı...

12 saat önce

Narlıdere 3. Yaş Üniversitesi’nde ilk ders zili çaldı

Narlıdere 3. Yaş Üniversitesi’nde ilk ders zili çaldı. Narlıdere Belediyesi’nin Ege Geriatri...

13 saat önce

Adım adım “bağımsız yaşam”

İzmir Büyükşehir Belediyesi, engelli hizmet merkezlerinde düzenlediği eğitimlerle kör ve görme...

13 saat önce

İzmir’in altında 5 bin yıllık tarih yatıyor

Smyrna Antik Kenti’nde yürütülen kazılar, 2 bin 700 yıl önceki planlı şehir yaşamını ve yaklaşık...

13 saat önce

Dikili’ye tam teşekküllü sokak hayvanları kampüsü

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Bakırçay bölgesine hizmet verecek Dikili Sokak Hayvanları...

13 saat önce

Çiğli Belediyesi’nden Öğrencilere Kırtasiye Desteği

Çiğli Belediyesi, çocukların eğitim yolculuğunu destekleyen çalışmalarına bir yenisini daha...

14 saat önce

Bornova’da parkta motosiklet devri bitiyor

Bornova Belediyesi, vatandaşların en yoğun kullandığı parklarda yayaların can güvenliğini tehdit...

14 saat önce

MASKİ, Ahmetli’de 4 Mahallenin İçme Suyu Depolarını...

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü, vatandaşlara daha sağlıklı ve...

1 gün önce

Menderes’te Çocuklara Sıfır Atık Eğitimi

Menderes Belediyesi, okullarda sıfır atıkla ilgili bilinçlendirme eğitimleri veriyor.

1 gün önce