İmzalar atıldı... Bornova'da kadrolu işçilere TİS sevinci
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki seçimden önce söz verdiği gibi ilk toplu iş sözleşmesini Belediye İş Sendikası ile yaptı. Kadrolu işçileri kapsayan sözleşmeye, Belediye İş Sendikası’nın efsane Genel Başkanı Nihat Yurdakul’un da katıldığı törende atan imza atan Başkan Eşki, “Güçlü Bornova hedefimiz doğrultusunda işçisinden memuruna tüm mesai arkadaşlarımızla birlikte var gücümüzle çalışacağız” dedi.
Bornova Belediyesi’nde 31 Mart seçimleri sonrası ilk toplu iş sözleşme kadrolu işçiler için imzalandı. Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki Belediye İş Sendikası’nın Konak’ın Basmane semtinde bulunan binasında düzenlenen törende, hazırlanan sözleşmeye Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul ve 6 Nolu Şube Başkanı Yılmaz Akan ile birlikte imza attı.
Eşki: Herkesin memnun olduğu bir sözleşme
Seçim öncesi ilk toplu iş sözleşmesini Belediye İş Sendikası ile sendika binasında yapacağının sözünü verdiğini hatırlatan Başkan Eşki, “Eski bir sendikacı ve sendikacılık yapmış işçi bir babanın çocuğu olarak Türkiye’de sendikacılığın efsane ismi Sayın Nihat Yurdakul ile toplu iş sözleşmesine imza atmak benim için büyük onur. İlk sözleşmeyi Belediye İş Sendikası ile sendika binasında imzalayacağıma dair söz vermeştim. Herkesin memnun olduğu bir sözleşmeye imza atmak benim için büyük mutluluk. Daha güçlü Bornova hedefimiz doğrultusunda işçisinden memuruna tüm mesai arkadaşlarımızla birlikte var gücümüzle çalışacağız” diye konuştu.

Yurdakul: Partimiz laik Cumhuriyet, liderimiz Atatürk
“Partimizin adı Türkiye Cumhuriyeti, liderimiz de Atatürk. Mücadelemiz demokrasi, özgürlük ve adalet mücadelesi. Çünkü bunlar olmazsa ekmek ve su olmaz. Derdimiz ailelerimizi namerde muhtaç etmemek ” diyen Belediye İş Sendikası’nın efsane Genel Başkanı Nihat Yurdakul, işçiler adına teşekkür ettiği Ömer Eşki gibi belediye başkanlarının geleceği laik temelde tekrar inşaa edecek öncü kişiler olduğunu söyledi.
Akan: Emeğimizi ve ekmeğimizi birlikte büyüteceğiz
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki’ye sözünü tuttuğu için teşekkür eden Belediye İş 6 Nolu Şube Başkanı Yılmaz Akan ise “Emeği ekmeği hep birlikte büyüteceğimiz” diye konuştu. Yapılan toplu iş sözleşmesine göre Bornova Belediyesi’nde kadrolu işçilerin taban ve tavan maaşı; yeni başlayan bir işçi için günlük brüt en düşük 1047, en yüksek 1180, kıdemli işçiler içinse en düşük 1107, en yüksek 1240 TL oldu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İmzalar atıldı: Türkiye ile Mısır arasında savunma...
Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE), Bosna-Hersek'te ilk kez gerçekleştirdiği savunma fuarı 'Balkan...
Buca'da TİS sürecinde uzlaşı: İlk 6 ay için yüzde 24!
Yaklaşık 7 aydır devam eden görüşmeler neticesinde Buca Belediyesi kadrolu işçilerini kapsayan...
Narlıdere'de emek kazandı, toplu sözleşmede imzalar atıldı!
Narlıdere Belediyesi ve DİSK/Genel-İş 4 Nolu Şube arasında, kadrolu işçiyi kapsayan Toplu İş...
Yerel Haberleri
Tümü5. Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali Başladı
Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali’nin beşincisi, “Smyrna’dan Homeros’a: Bayraklı...
Gençler Cumhuriyet’in izinde yürüdü, kadınlar...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, gençleri doğayla, kadınları tarihle buluşturdu. Cumhuriyet Bayramı...
İş’te İzmir’le iş buldu, öğrencileriyle derste buluştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası bünyesindeki İş’te İzmir platformu, iş arayanlarla...
3. Yaş Üniversitesi’nde ders zili çaldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 60 yaş ve üzeri vatandaşları aktif yaşama ve hayat boyu...
Büyükşehir, dayanışma noktalarıyla İzmirlinin yanında
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki 12 Dayanışma Noktası ve 3 Danışma Noktası...
1,5 milyon ton dip çamuru çıkarıldı, rota kuzeye çevrildi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez’de su sirkülasyonunu artırmak ve deniz ekosistemini...
Efes Selçuk'ta Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Kültür, Tarih...
Efes Selçuk Belediyesi, Cumhuriyetin 103. yıl dönümünü kapsamında anma programları, törenler,...
Genç Yaka’da ‘Cumhuriyet’in İzinde’ bilgi yarışması
Karşıyaka Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı kapsamında Genç Yaka’da bilgi yarışması düzenledi. 4...
Bornova’da gelecek minik ellerle yeşerdi
Bornova Belediyesi Ekolojik Kent Yerel Tohum Merkezi’ni ziyaret eden Mediha Mahmutbey Ortaokulu...
Geleceğin yıldızları Buca’da yetişiyor
Buca Belediyesi’nin çocukları sporla buluşturmak amacıyla düzenlediği ücretsiz Futbol Okulları,...
Kemeraltı Festivali esnafın yüzünü güldürdü
Konak Belediyesi’nin düzenlediği Kemeraltı Festivali, Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun da...
Sarnıç’ın su şebekesine 205 milyonluk yatırım!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Gaziemir Sarnıç’ta 205 milyon liralık...