BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel İşte İzmir’in Fark Yaratan Muhtarları

İşte İzmir’in Fark Yaratan Muhtarları

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği “Fark Yaratan Muhtarlar” etkinliği kapsamında bu yıl ödüle layık görülen muhtarlar belli oldu. Ödül törenine katılan Başkan Tunç Soyer, “Birlikte şehrimizi çok daha güvenli ve huzurlu bir hayatla buluşturacağımıza bütün kalbimle inanıyorum” dedi.

0Yorumlar
İşte İzmir’in Fark Yaratan Muhtarları

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kentin mahallelerini uyumlu, içten, neşeli ve bereketli bir hayatla buluşturmak için düzenlediği “Fark Yaratan Muhtarlar” ödüllerinin sahipleri açıklandı. Fuar İzmir’deki ödül törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Şükran Nurlu, Ertuğrul Tugay, Suphi Şahin, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları, kentin çeşitli ilçelerinden bin 200’ü aşkın muhtar, sivil toplum kuruluşları, odalar ile derneklerin başkanları ve temsilcileri katıldı.  

İlk İzmir Şehir Kartı muhtarlara
Muhtarlara “Sizleri çok özlemişim” diyerek konuşmasına başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmirlilerin başta belediye hizmetleri olmak üzere tüm harcamalarında, bankacılık işlemlerinde ve dünyanın her yerindeki alışverişlerde kullanılabilmesine imkân sunacak İzmir Şehir Kartı’nın ilk olarak bin 293 muhtara dağıtılacağını açıkladı. Başkan Soyer, “Birbirimizle ancak iyilikte yarışabiliriz. Muhtarlarımız kimselere ses etmeden ‘bir elin verdiğini, diğer ele göstermeden’ İzmir için hizmet üretiyor. İşte biz de sizlerin yürüttüğü bu çalışmaların değeri daha çok bilinsin, yaptıklarınızı tüm İzmir duysun istiyoruz. Fark Yaratan Muhtarlar Ödülü’nü bu yüzden hayata geçirdik. Geçtiğimiz sene başlattığımız bu hareketin, bugün daha da büyüdüğünü görmek onur verici. Bu yılki ödül törenimizde ayrıca geçtiğimiz Eylül ayında tanıtımını yaptığımız İzmir Şehir Kartı’nı muhtarlarımıza takdim ediyoruz. İlk kullanıcısı sizler olacaksınız. İzmir Şehir Kartı projemizi yalnızca toplu ulaşımda değil, banka kartlarıyla aynı mantıkla çalışan bir ‘mobil cüzdan’ olarak İzmirlilere hizmet vermek amacıyla oluşturduk. Belediye hizmetleri başta olmak üzere tüm harcamalarınızı, online alışveriş ve para transferlerinizi yapacağınız İzmir Şehir Kartı, tüm muhtarlarımıza hayırlı, uğurlu olsun” diye konuştu.

 

“Sıcacık bir gülümsemenin çözemeyeceği sorun yok”
Birlikte çalışmaya devam edeceklerinin altını çizen Başkan Tunç Soyer, “Hep söylediğim gibi siz benim en büyük rehberimsiniz ve sizin için ne yapsak az. Çünkü hayatın içinde vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını en iyi bilen ve onların derdiyle hemhal olan sizlersiniz. Birlikte şehrimizi çok daha güvenli ve huzurlu bir hayatla buluşturacağımıza bütün kalbimle inanıyorum” dedi. Göreve seçildiğinde ilk olarak en az oy aldığı Kiraz’ın Dokuzlar köyüne gittiğini hatırlatan Başkan Soyer, “Sıcacık bir gülümsemenin, can kulağıyla birbirimizi dinlemenin çözemeyeceği hiçbir sorun yok. Nisan 2019’dan bu yana en merkezi mahalleden en uzak köylerimize kadar ilimizde görev yapan bin 293 muhtarımızın her biriyle buluşmaya, konuşmaya, onları dinlemeye gayret ettim. Çünkü bizim için siyaset, yaşamı iyileştirme sanatıdır” diye konuştu.

“Şehrimizde uyumu büyütüyoruz”
Mahallelerin sorunlarına hızla çözüm üretmek üzere kurulan, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin her daire başkanlığından ve şirketlerinden temsilcileri bünyesinde barındıran Acil Çözüm Ekibi’ni hayata geçirdiklerini hatırlatan Soyer, “Sizlerle birlikte omuz omuza çalışmak benim için büyük bir mutluluk. Ayağınıza taş değmesin. Sizler demokrasinin temelisiniz. Bu şehrin ortak aklı ve ortak vicdanı sizsiniz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, muhtarlık müessesine büyük sorumluluklar düşüyor. Hiçbir zaman köhneleşmiş bir düzeni sürdüremeyiz. Yaşamdan kopuk bir idarecilik anlayışıyla hareket edemeyiz. İzmir’de asla işin kolayına kaçmıyoruz. Hayatın her anında, her adımında muhtarlarımızla birlikte fark yaratmak için çalışıyoruz. Şehrimizde uyumu büyütüyoruz” dedi.

“Bu gece İzmir’de demokrasinin ne denli önemsendiğini gösteriyor”
Konak Yeşiltepe Mahalle Muhtarı Ayşin Eker, “Bu gecede hep beraber buluştuk, Tunç Soyer’e çok teşekkür ederim. Birbirimizi özlemişiz. Her zaman yanımızdasınız, çok teşekkürler” şeklinde konuştu. Çiğli Egekent Mahalle Muhtarı Müge Kaplan, “Şehrimizin yüzlerce muhtarının bir araya getirildiği bu anlamlı gece İzmir’de demokrasinin ne denli önemsendiğini gösteriyor” dedi.
 
4 kategoride ödül verildi
Fark Yaratan Muhtarlar İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Döngüsel Kültür” stratejisi uyarınca ödüllerini dört kategoride aldı. “Birbirimizle uyum” kategorisinde Konak Millet Mahallesi Muhtarı Şener Doğan, “Doğa ile uyum” kategorisinde Çiğli İzkent Mahallesi Muhtarı Hatice Karaağaçlıgil, “Değişimle uyum” kategorisinde Karabağlar Aşık Veysel Mahallesi Muhtarı Ahmet Tuna, “Geçmişimizle uyum” kategorisinde ise Konak Konak Mahallesi Muhtarı Tamer Yıldırım ödül aldı. 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Konak’ta imzalar fırsat eşitliği için atıldı

Sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliklerine bir yenisini ekleyen Konak Belediyesi, Kordon...

16 saat önce

Urla’da istifalar sonrası ilk meclis toplandı;...

Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan’ın ve 22 meclis üyesinin Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa...

17 saat önce

Karabağlar ‘da BİO fark yarattı: 2 bin 40 kişi iş sahibi...

Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay'ın göreve gelir gelmez hayata geçirdiği Bölgesel...

17 saat önce

Başkan Eşki’den Çamdibi çıkarması: "Halkımızın içinde,...

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Çamdibi Bölgesi’nde gerçekleştirdiği alan gezisinde...

17 saat önce

Karşıyaka’da “sokak” çocukların!

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Latife Hanım Mahallesi’nde düzenlenen ‘Sokak Senin’...

17 saat önce

Manisa Büyükşehir Belediyesi “Sağlıklı İşyeri”...

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Beslenme Dostu ve...

1 gün önce

Belediye ve Kaf Kaf tek yürek!

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Karşıyaka Spor Kulübü’nün eski kulüp başkanları,...

1 gün önce

Konaklı kadınların okuma azmi örnek oldu

Konak Belediyesi’nin, Konak Halk Eğitimi Merkezi iş birliğiyle Basmane Semt Merkezi’nde açtığı...

1 gün önce

Bornova’da doğal lezzetler halkla buluşuyor

Bornova Belediyesi, 6 Eylül 2026 tarihinde Yakaköy Köy Meydanı’nda düzenleyeceği "2. Geleneksel...

1 gün önce

Karabağlar ‘da Gazeteci Barış Selçuk saygıyla anıldı

Karabağlar Belediyesi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin katkılarıyla, 32 yıl önce...

1 gün önce

Engelsiz Yaşam Merkezi'nde üreterek güçleniyorlar

Efes Selçuk Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde düzenlenen makrome ve yaratıcı drama...

1 gün önce

İzmir’in simge yapısı Cihan Palas yeniden hayat buluyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi ve kültürel mirasının önemli yapılarından...

1 gün önce