İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. yılı Karabağlar'da kutlandı
Karabağlar Belediyesi, Mehmet Akif Ersoy Parkı'nda düzenlediği törenle İstiklal Marşı'nın TBMM tarafından kabul edilmesinin 103'üncü yılını kutladı.
İstiklal Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilmesinin 103. yılı, Karabağlar Belediyesi tarafından Mehmet Akif Ersoy Parkı'nda düzenlenen törenle kutlandı.
Büyük şairin büstünün de yer aldığı parktaki törene, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, meclis üyeleri, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Alev Ağrı, muhtarlar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, KARBEM öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Daha sonra katılımcılara seslenen Başkan Selvitopu, Ulusal Kurtuluş Savaşı ruhunu en iyi şekilde yansıtan marşımızın kabul edilmesinin 103. yılını kutladı ve Mehmet Akif Ersoy'u rahmetle, minnetle andı.
İstiklal Marşı'nın her dizesinde ve kelimesinde, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yedi düvele karşı verilen bu örnek mücadelenin izlerinin olduğuna dikkat çeken Başkan Selvitopu, “Ulusal Kurtuluş Savaşına inanmayan, özgürlük ve bağımsızlığı ruhunda hissetmeyenlerin bu marşı yazması mümkün değildir. O ruh her dizeye yansımıştır. İstiklal Marşı bu yönüyle çok önemlidir” dedi.
Farklı görüşten olsa da bu ruhun Nazım Hikmet'te de bulunduğunu hatırlatan Başkan Selvitopu, “Onların içinde vatan ve insan sevgisi vardır. Bağımsızlık ve özgürlük vardır” diye konuştu.

Mehmet Akif Ersoy'un düzenlenen yarışmaya para ödülü olduğu için katılmadığını dikkat çeken Başkan Selvitopu, “Bu yönüyle yazılışını ve kabul edilişini çok iyi anlamamız, gelecek kuşaklara da anlatmamız gerekiyor. Bağımsızlık mücadelemizin aynası İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 103. yılını bir kez daha kutluyorum. Nice yıldönümlerinde bir arada olmak dileğiyle, Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, Yaşasın Mustafa Kemal, Yaşasın Mehmet Akif Ersoy” diye konuştu.
Başkan Selvitopu'nun konuşmasının ardından KARBEM öğrencileri Irmak Hotamış ve Aydın Efe Balcı “Bayrak” şiirini seslendirdi.
Tören, Mehmet Akif Ersoy Büstü'ne kırmızı karanfiller bırakılmasıyla sona erdi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Karabağlar’da Cumhuriyet’in 103'üncü yılı coşkuyla kutlandı!
Karabağlar Belediyesi, Cumhuriyet’in 103. yılını dört güne yayılan etkinliklerle kutladı....
Foça’da Cumhuriyetin 103. Yılı Coşkuyla Kutlandı
Foça’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü; resmî törenler, tebrikat programı,...
Dikili’de Cumhuriyet’in 103. yıldönümü coşkuyla kutlandı
Dikili ve Çandarlı’da Cumhuriyet’in 103. yıl dönümü, bayraklarla gerçekleştirilen kortej...
Yerel Haberleri
TümüUrla’da Yeşil Eczane ve Şifa Bahçeleri Projesi tanıtıldı
Urla Belediyesi, Zeytin ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen söyleşide, doğayla uyumlu...
32. yılda aynı heyecanla: Karşıyaka Ata’dan Ana’ya koştu!
Karşıyaka Belediyesi tarafından bu yıl 32’nci kez düzenlenen Ata’dan Ana’ya Saygı Koşusu, 1500...
Göztepe’nin başarılı voleybolcularından Başkan Kınay’a...
Yıldız Kızlar kategorisinde İzmir şampiyonu ve Türkiye üçüncüsü olan Göztepe Spor Kulübü Yıldız...
Geleceğin milli sporcuları Buca'da yetişiyor
Buca Belediyesi'nin açmış olduğu yüzme kurslarına katılarak yetenekleriyle öne çıkan çocuklar,...
Kültürpark’ın yeni sakini İskender papağanı
50’nin üzerinde kuş türüne ev sahipliği yapan Kültürpark’ta, yeşil papağanların yanı sıra...
“Yaşları küçük hayalleri büyük”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün genç judocuları, Bosna Hersek’te düzenlenen Judo...
İzmir’de suyun her damlası yeniden değerlendiriliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, gri suyu arıtarak yeniden kullanıma kazandırıyor. ESHOT...
Parklardaki zeytinler sıvı altına dönüştü
Bornova Belediyesi, ilçenin park, yeşil alan ve rekreasyon alanlarında bulunan yüzlerce asırlık...
Çocuklar saha istedi, Başkan Uzun yerine getirdi
Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun, 2. İnönü Mahallesi Koca Çınar Sokak’ta yer alan Kemal...
Başkan Mutlu’dan üreten kadınlara tatlı ziyaret
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Konak Mutfak Atölyesi’nde pastacılık eğitimi...
İnciraltı Kent Ormanı’nda EXPO 2027 hazırlığı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 16 Nisan-2 Mayıs 2027 tarihleri arasında düzenlenecek...
Menderes Zabıtasından Kömür Denetimi
Menderes Belediyesi, kış aylarının gelmesi ile birlikte kömür denetimlerini sıklaştırdı.