İtfaiye ekipleri Yamanlar Köyü'ne konuşlandırıldı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, yangının etkilediği bölgelerde incelemelerini sürdürüyor. Yamanlar bölgesinde, ormanlık alanlarda henüz yangının kontrol altına alınamadığını ifade eden Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak sahada olduklarını, rüzgarın etkisiyle yangının evlere ulaşma riskine karşın çok sayıda itfaiye personelini Yamanlar Köyü'nde konuşlandırdıklarını söyledi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, yangınların etkilediği bölgelerde incelemelerde bulunduktan sonra basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu. Yerleşim alanlarına yakın yangınların kontrol altında olduğunu ancak bazı ormanlık alanlarda yangınların devam ettiğini anlatan Başkan Tugay, “İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, bu yangınlara müdahale ediyor. Biz de Yamanlar Köyü'nde gerekli tedbirleri aldık. Yerleşim yerlerine doğru rüzgarla beraber bir sorun olmasın diye bekliyoruz. Şu an için çok kötü bir durum yok ancak yangın henüz tam anlamıyla söndürülmüş değil. Günlerdir uykusuz ateşlerle savaşan itfaiye personelimize, orman itfaiyesine ve destek için kentimize gelen ateş savaşçılarına teşekkür ediyorum. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 1600 hektar civarında alanın yandığını söyledi. Bize Türkiye Ormancılar Derneği'nden gelen bir harita var. Burada 4 bin 312 hektarlık bir alanın yangından etkilendiği görülüyor” dedi.
Havadan müdahale etkili olurdu
Yangın uçaklarının yangınlara yeretli müdahaleyi yapıp yapmadığı sorusu üzerine Tugay, şunları söyledi: “Yangın, bir gece önce başladıktan sonra rüzgar ve duman nedeniyle yeterli müdahalede bulunulamadı. Ancak öğleden sonraki saatlerde hava durgundu. Bazı yerlerde yangın kolayca söndürülebilirdi. Ama oralara da yeterli müdahale edilmediğini ve geç kalındığını düşünüyorum. Dün gece yeniden mahallelere doğru yangın yayılınca, hepimiz için çok büyük sıkıntı oldu. Öğleden sonraki saatlerde daha etkili ve daha yoğun hava müdahalesi olsaydı, muhtemelen akşam yaşanan sorunu yaşamayacaktık.”
“Köylerin ihtiyaçları için çalışıyoruz”
Tedbir amacıyla boşaltılan yerlerin bulunduğunu da vurgulayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Buraların çoğunu gezdim. Yangın durduğu için vatandaşlarımız evlerine döndü. 16 ev yandı. Sanayi sitesinde yangından etkilenen 30 civarında iş yeri var. Sancaklı Köyü'nde su kesintisi oldu, arkadaşlarımız hemen müdahale etti. 1500 civarında küçük ve büyükbaş hayvanın bulunduğu bir köyümü. Hayvanların otlayacağı meralık alanlar yandığı için yem ihtiyaçları var. Arkadaşlarımıza söyledik. Yem gönderecekler. Yiyecek ihtiyaçları vardı. Yiyecek temini yapıyoruz. Diğer yerleşim bölgelerine de bu şekilde destek olacağız. Arılarını kaybeden yurttaşlarımız var. Arkadaşlarımız ev ev gezerek yurttaşlarımızın ihtiyaçlarını soruyor. Hasar gören yerleri onarmak ve yeniden yurttaşlarımızın kullanımına sunmak hem de şuan acil her türlü ihtiyaçları ile ilgileniyoruz” dedi.
Mezarlıklar etkilenmedi
Başkan Tugay, yangın nedeniyle mezarlıkların etkilenmediğini ifade ederek, “Örnekköy ve Doğançay mezarlıkları yangından etkilenmedi. Buralarda yakınları olan pek çok insan var. Yangın mezarlıklara sıçramadı. Definlere de bugün yeniden başlanıyor” diye konştu. Başkan Tugay, yangın nedeniyle 21 kişinin yaralandığını kendilerine gelen bilgilere göre bunların arasında vatandaşların yanı sıra 6 itfaiye personeli ve bir polis memurunun olduğunu ve tedavilerinin devam ettiğini söyledi.
“Ne gerekiyorsa yapacağız”
Başkan Tugay, çevresindeki ormanlık alanda yangının sürdüğü Yamanlar Köyü'ne de geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü, İzmir Milletvekili Deniz Yücel, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan ile CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu da incelemelere katıldı. Başkan Tugay, yangının evlerine ulaşma riski bulunduğunu, hayvanlarının olduğunu söyleyerek, gözyaşları içersinde kendisinden destek isteyen yurttaşların ihtiyaçlarının hemen karşılanacağı bildirdi. Köyün çevresinde İzmir İtfaiyesinin yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ve çok sayıda ateş savaşçısı konuşlandırıldı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Yamanlar'daki TOKİ projesine, belediyeden olumsuz görüş!
TOKİ'nin Karşıyaka Yamanlar Mahallesi'nde "İlk Evim Arsa Projesi" kapsamında planladığı yaklaşık...
Trump'ın Küba tehdidi sonrasında ABD gemisi Karayipler'de!
ABD, eski Küba lideri Raul Castro hakkında cinayet suçuyla iddianame hazırladı. İddianamenin...
Yamanlar’da sağanak sonrası kurtarma operasyonu
İzmir’de etkili olan sağanak yağışların yol açtığı sel ve su baskınlarıyla mücadele kapsamında...
Yerel Haberleri
TümüSelçuk, Beach Flag Futbol turnuvasına ev sahipliği yapıyor
Efes Selçuk, bu yıl önemli bir spor organizasyonuna daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor....
Bornovalı muhtarlardan yoğun mesaiye ‘Makarna’ molası
Bornovalı muhtarlar, yoğun mahalle mesaisine Bornova Belediyesi’nin EVKA-3’teki Mutfak...
Konak’ta imzalar fırsat eşitliği için atıldı
Sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliklerine bir yenisini ekleyen Konak Belediyesi, Kordon...
Urla’da istifalar sonrası ilk meclis toplandı;...
Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan’ın ve 22 meclis üyesinin Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa...
Karabağlar ‘da BİO fark yarattı: 2 bin 40 kişi iş sahibi...
Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay'ın göreve gelir gelmez hayata geçirdiği Bölgesel...
Başkan Eşki’den Çamdibi çıkarması: "Halkımızın içinde,...
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Çamdibi Bölgesi’nde gerçekleştirdiği alan gezisinde...
Karşıyaka’da “sokak” çocukların!
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Latife Hanım Mahallesi’nde düzenlenen ‘Sokak Senin’...
Manisa Büyükşehir Belediyesi “Sağlıklı İşyeri”...
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Beslenme Dostu ve...
Belediye ve Kaf Kaf tek yürek!
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Karşıyaka Spor Kulübü’nün eski kulüp başkanları,...
Konaklı kadınların okuma azmi örnek oldu
Konak Belediyesi’nin, Konak Halk Eğitimi Merkezi iş birliğiyle Basmane Semt Merkezi’nde açtığı...
Bornova’da doğal lezzetler halkla buluşuyor
Bornova Belediyesi, 6 Eylül 2026 tarihinde Yakaköy Köy Meydanı’nda düzenleyeceği "2. Geleneksel...
Karabağlar ‘da Gazeteci Barış Selçuk saygıyla anıldı
Karabağlar Belediyesi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin katkılarıyla, 32 yıl önce...
