İZKİTAPFEST, baharın coşkusuyla Kültürpark’ta açılıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen İZKİTAPFEST-5. İzmir Kitap Fuarı, 18 Nisan’da “Çocuk ve Sanat” temasıyla Kültürpark’ta kapılarını açıyor.
27 Nisan’a kadar sürecek fuar; katılımcı yayınevleri, sahaflar, müzayedeler, konuk yazarlar, sergiler, söyleşiler ve imza günleriyle 10 gün boyunca kültür şöleni yaşatacak. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine de ev sahipliği yapacak fuarda çocuk kitapları üzerine söyleşiler ve renkli atölyeler de olacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde İZFAŞ ve TACT Fuarcılık iş birliği ile düzenlenen İZKİTAPFEST- 5. İzmir Kitap Fuarı, 18-27 Nisan 2025 tarihleri arasında festival gibi bir organizasyonla Kültürpark’ta kitapseverlerle buluşuyor. 18 Nisan saat 14.00’te Kültürpark Lozan Kapısı önünde açılışı yapılacak fuar, kente bahar havası getirecek. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine de ev sahipliği yapacak İZKİTAPFEST- 5. İzmir Kitap Fuarı’nın ana teması ise “Çocuk ve Sanat” olarak belirlendi. Kitapseverleri baharın coşkusuyla Kültürpark’ın dört bir yanındaki özel alanlarında ağırlayacak fuarın girişi ücretsiz. 10 gün boyunca 10.00 ile 20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.
600’e yakın etkinlik, imza günü, söyleşi
Kültürpark’ın dört bir yanında 247 katılımcının stant açacağı İZKİTAPFEST-5. İzmir Kitap Fuarı, yazar ve yayınevlerini okuyucuyla buluşturup yayıncılık sektörünü tüm bileşenleri ile bir araya getirecek. Kitap alışverişinin yanı sıra Türkiye’nin kültürel, politik ve toplumsal nabzını da tutan fuar; 600’e yakın etkinlik, imza günü ve söyleşilerle Kültürpark'ta kitapseverlere tam bir kültür şöleni yaşatacak.
Onur konuklarından söyleşiler ve karikatür sergisi
İZKİTAPFEST–5. İzmir Kitap Fuarı’nın onur konukları ise yazar, karikatürist ve belgesel film yönetmeni Behiç Ak ile felsefeci ve yazar Wilhelm Schmid. Behiç Ak, 18 Nisan saat 15.00’te Müren Beykan moderatörlüğünde “Behiç Ak’la Sanat ve Edebiyat Sohbeti” adlı söyleşisiyle kitapseverlerle buluşacak. Onur konuğu yazar Ak, 18-22 Nisan tarihlerinde İzmir Sanat Merkezi’nde Karikatür Sergisi ile de fuarı renklendirecek. Fuarın uluslararası onur konuğu Wilhelm Schmid’in 19 Nisan saat 14.00’te “Mutlu Olmaya Çalışmak Bireyleri ve Toplumu Daha Mı Mutsuz Ediyor?” adlı söyleşisi gerçekleşecek.
Ünlü yazar ve şairler geliyor
İZKİTAPFEST-5. İzmir Kitap Fuarı’nda Ahmet Ümit, Ercan Kesal, Enver Aysever, Murat Yetkin, Pınar Öğünç, Sinan Meydan, Banu Avar, Ayşe Tolga, Zeynep Altıok, Akın Birdal, Ahmet Telli, Tacettin Bayır, Mustafa Balbay, İlber Ortaylı, Aret Vartanyan, Murat Ağırel, Timur Soykan’ın da aralarında yer aldığı isimler hem söyleşiler hem imza etkinlikleri hem de yeni kitap tanıtımları ile 10 gün boyunca Kültürpark’ta sevenleri ile buluşacak.
Fuarın etkinlik takvimi www.kitapizmir.com adresinde
İzmir’in merkezinde yer alan, her yerden kolayca ulaşılabilir olan Kültürpark’ta festival havasında geçecek kitap fuarını on binlerce kitapseverin ziyaret etmesi bekleniyor. Fuarla ilgili katılımcı yayınevleri, etkinlik, söyleşi, imza günü takvimi, ulaşım ve daha fazla bilgi https://www.kitapizmir.com/ adresinde yer alıyor. İZKİTAPFEST-İzmir Kitap Fuarı, 18-27 Nisan 2025 ve 17-26 Ekim 2025 tarihlerinde olmak üzere Kültürpark’ta iki kez düzenlenecek.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
'Kültürpark 90 Yaşında' sergisi kapılarını açtı
İzmir’in kalbi Kültürpark’ın kuruluşundan günümüze 90 yıllık mirasını anlatan “Kültürpark 90...
Kültürpark Platformu’ndan Folkart’a İEF tepkisi: Algı...
İzmir’de Kültürpark ve Basmane Çukuru’nun korunması amacıyla mücadele yürüten Kültürpark...
Dikili’de, 19 Mayıs coşkusu meydanlara taştı
Dikili’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, vatandaşların yoğun katılımı ve...
Yerel Haberleri
TümüÖzlem Koç Şenoğlu’ndan önemli başarı!
İnşaat, yatırım ve gayrimenkul alanında geliştirdiği projeyle Akbank ve Sabancı Üniversitesi’nin...
Su ürünleri sektörü Future Fish Eurasia’da buluştu
Future Fish Eurasia – 12. Uluslararası Su Ürünleri İhracat ve İşleme, Akuakültür ve Balıkçılık...
39. Ahilik Haftası Efes Selçuk’ta Törenle Kutlandı
Efes Selçuk’ta 39. Ahilik Haftası, Selçuk Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile Selçuk Mesleki Eğitim...
Buca’da marketlere “sıfır atık” denetimi
Buca Belediyesi, ilçedeki atık yönetimini en üst seviyeye çıkarmak ve çevre bilincini artırmak...
Bornova’da çifte merdiven hamlesi
Bornova genelinde kentsel konforu ve yaşam kalitesini artırmak adına çalışmalarını aralıksız...
Başkan Tugay’dan şehit ve gaziler için vefa mesajı
Gaziler Günü nedeniyle düzenlenen geceye katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil...
Balçova’da Mahalle Yaşam Alanları Kurslarla Renkleniyor
Balçova Belediyesi Mahalle Yaşam Alanlarında yeni dönem kursları başladı. El sanatlarından...
Başkan Tugay: Elimden ne geliyorsa yapmaya hazırım
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Bremen-İzmir Kardeş Şehir Derneği Başkanı...
Karbon ayak izini ulaşım tercihi belirliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı 2025-2050 Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem...
Büyükşehir’den yeni eğitim döneminde beslenme desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2026-2027 eğitim yılında da çocuk ve gençlerin sağlıklı...
Burhan Özfatura son yolculuğuna uğurlandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde iki dönem başkanlık yapan Burhan Özfatura, 83 yaşında yaşamını...
Başkan Tugay’dan İtalya’da Marble İzmir temasları
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Marmomac Fuarı kapsamında Verona’da yerel...