BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel İzmir 3. Yaş Üniversiteleri Şenliği’ne geri sayım başladı

İzmir 3. Yaş Üniversiteleri Şenliği’ne geri sayım başladı

Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenen “İzmir 3. Yaş Üniversiteleri Şenliği” 21 Mart’ta Karşıyaka’da gerçekleşecek. İzmir’deki 3. yaş üniversitelerine devam eden 60 yaş üzeri vatandaşların dans ve müzik gösterileri sunacağı şenlikte, sağlıklı ve aktif yaşlanmaya dair farkındalık yaratılacak.

0Yorumlar
İzmir 3. Yaş Üniversiteleri Şenliği’ne geri sayım başladı

Karşıyaka Belediyesi 3. Yaş Üniversitesi, Ege 3. Yaş Üniversitesi ve Karabağlar 3. Yaş Üniversitesi, Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında şenlikte buluşacak. Üç üniversitenin iş birliğinde düzenlenen “İzmir 3. Yaş Üniversiteleri Şenliği” 21 Mart Perşembe günü Karşıyaka Belediyesi’nin ev sahipliğinde Taypark’ta yapılacak. Etkinlik saat 13.00’da ortak olarak sergilenecek bendir dinletisi ile başlayacak.

 

 

RENKLİ GÖSTERİLER

Ege 3. Yaş Üniversitesi Korosu’nun seslendireceği şarkıların ardından Karabağlar 3. Yaş Üniversitesi Kuşaklararası Dayanışma Korosu sahne alacak. Ege 3. Yaş Üniversitesi öğrencilerinin sergileyeceği birbirinden farklı halk oyunlarının devamında Karşıyaka Belediyesi 3. Yaş Üniversitesi öğrencileri zumba gösterisi yapacak. Ayrıca Dünya Frankfoni Haftası'nın da (Fransız Dili Bayramı) Yaşlılara Saygı Haftası ile aynı tarihlere denk gelmesi nedeniyle, Karşıyaka Belediyesi 3. Yaş Üniversitesi Fransızca dersi öğrencileri müzikli bir gösteri sunacak. Şenlik programı tüm katılımcılarla yapılacak Calipso ile aerobik etkinliği ile son bulacak.

  

YAŞAM BOYU ÖĞRENME

Çalışmaları hakkında bilgi veren Karşıyaka Belediyesi 3. Yaş Üniversitesi Sorumlusu Özge Güher Toksarı “3. Yaş Üniversiteleri, 60-65 yaş üzeri insanlara eğitim ve ilgili faaliyetler sağlayan organizasyonlardır. Ülkemizde ilk kez bir yerel yönetim olarak Karşıyaka Belediyesi, 3. Yaş Üniversitesi projesine dahil olmuş ve 2022 yılının Şubat ayında Karşıyaka Belediyesi 3. Yaş Üniversitesi olarak değerli büyüklerimize hizmet vermeye başlamıştır. Burada bir yandan teorik derslerle yaşam boyu öğrenmenin gerçekleşmesini sağlıyor, bir yandan da uygulamalı derslerle öğrencilerin yeteneklerini keşfetmelerine imkân tanımayı amaçlıyoruz” dedi.  

 

 

TOPLUMSAL FARKINDALIK

İzmir’de 3. Yaş Üniversitesi çatısı altında yapılan çalışmaların ilk kez bir şenlikle taçlanacağını belirten Toksarı, şöyle devam etti: “60 yaş üstü vatandaşlarımızın hem sosyalleşebilecekleri hem yeni bilgiler öğrenebilecekleri hem de öğrendikleri bilgileri uygulama fırsatı bulabilecekleri bir ortam yaratma amacından yola çıkarak bu şenliği organize ettik. 3. Yaş Üniversitesi çatısı altında bulunan öğrencilerimizi bir araya getirmek ve aynı misyonla yola çıkmış üç okul olarak ortak bir organizasyona imza atmak istedik. Bu buluşma ile sağlıklı ve aktif yaşlanmaya dair farkındalık yaratacağımıza da inanıyoruz. Katkı gösteren, yanımızda olan, desteklerini esirgemeyen başta Belediye Başkanımız Dr. Cemil Tugay’a, Ege 3. Yaş Üniversitesi kurucusu ve eğitim koordinatörümüz Prof. Dr. Sevnaz Şahin’e, Karabağlar 3. Yaş Üniversitesi Sorumlusu Gülşen Salgar’a, tüm gönüllü eğitmenlerimize ve tabii ki aktif ve bilinçli yaş almayı önemseyen değerli öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.”



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Hasan Âli Yücel Kütüphanesi, çocuklar için öğrenme ve...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaz tatilini verimli, eğlenceli ve öğretici etkinliklerle...

1 saat önce

Konak Belediyesi ve MMO arasında asansör güvenliği için...

Konak Belediyesi ve TMMOB Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi arasında ilçedeki asansörlerin...

1 saat önce

Çiğli Belediyesi'nin Şişme Oyun Parkı Mahalle Mahalle...

Çiğli Belediyesi, yaz tatilini çocuklar için daha eğlenceli ve verimli hale getirmek amacıyla...

2 saat önce

Buca’nın kahramanları yangınla mücadelede aktif rol alıyor

İzmir’de art arda meydana gelen orman ve arazi yangınlarına hızla müdahale eden BUCAKUT,...

2 saat önce

Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi, vatandaşların buluşma...

Karşıyaka Belediyesi, Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi aracılığıyla vatandaşlara eğitimden sosyal...

21 saat önce

Torbalı’dan denize ulaşmak artık daha kolay

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 770 numaralı Torbalı Aktarma Merkezi – Selçuk...

1 gün önce

Karabağlar’ın her yıl 80 milyon lirası sahipsiz atıklara...

Karabağlar Belediyesi, çevre kirliliğine neden olan sahipsiz atık sorununa kalıcı çözüm üretmek...

1 gün önce

Menderes’te Yeni Temizlik Seferberliği

Menderes Belediyesi, yeni temizlik seferberliği başlatarak caddeleri köşe bucak temizliyor....

1 gün önce

Başkan Eşki’den Çamdibi’nde esnaf turu

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, "ortak akıl ve yerinde yönetim" ilkesiyle sürdürdüğü saha...

1 gün önce

Kemalpaşa'da coşkulu toplu sünnet şöleni

Kemalpaşa Belediyesi ve KESİAD işbirliğinde düzenlenen toplu sünnet şöleninde çocuklar ve...

2 gün önce

Karşıyaka Belediyesi’nden personele ‘daha sağlıklı...

Karşıyaka Belediyesi, masa başı çalışan personelin fiziksel sağlığını korumak amacıyla...

2 gün önce

Roman Soykırımı Konak’ta anıldı: Eşit bir yaşam için...

Roman Soykırımı’nı Anma Günü dolayısıyla Konak’ta düzenlenen anma programında Roman...

2 gün önce