BIST 100 13.251,85 %0,40 Altın 6.734,25 ₺/gr %0,06 Bitcoin $84.434 %2,04 Dolar 48,86 ₺ %0,05 Euro 55,79 ₺ %0,18 Sterlin 64,91 ₺ %0,27 Gümüş 101,27 ₺/gr %0,05 Ethereum $2.677,46 %2,56 İsviçre Frangı 59,26 ₺ %0,07 Kanada Doları 34,65 ₺ %0,04 Avustralya Doları 34,39 ₺ %0,01 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,02 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 13,30 ₺ %0,05 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,00 Çin Yuanı 7,28 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel İzmir Avrupa Gençlik Başkenti için finalde

İzmir Avrupa Gençlik Başkenti için finalde

İzmir, 13 Avrupa kenti arasından 2026 Avrupa Gençlik Başkenti adaylığında finale kalan 5 Avrupa kentinden biri oldu.

0Yorumlar
İzmir Avrupa Gençlik Başkenti için finalde

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in genç odaklı kent vizyonu doğrultusunda çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Ödülü'nün ardından yeni bir heyecan yaşıyor. 2026 yılı Avrupa Gençlik Başkenti başvurusu için sevindirici haber, Avrupa Gençlik Forumu tarafından duyuruldu. 13 Avrupa kentinin başvurusu arasından İzmir’in finale kaldığı açıklandı. 2026 Avrupa Gençlik Başkenti unvanı için İzmir ile İspanya'dan Malaga, Bosna Hersek'ten Saraybosna, Norveç'ten Tromso ve Portekiz'den Vila do Conde kentleri de yarışacak.

Süreçte üzerime düşeni yapmaya hazırım
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kısa listenin açıklanması ve final haberinin alınmasının ardından başvuru sürecine katkı koyan ve çalışma yürüten sivil toplum örgütleri ve gençlerle bir araya geldi. Bu gelişmenin çok önemli bir başarı olduğunu belirten Başkan Tunç Soyer, “Siz gençlerin yol göstericiliği bizler için çok önemli. Bu başarının finalde tamamlanacağına ve bu unvanı kentimizin kazanacağına inanıyorum. Böyle bir unvan yalnızca İzmir için değil ülkemiz için de kazanılmış olacak. Gençlik için, kültür, sanat, edebiyat, müzik, spor, turizm gibi çok farklı alanlarda kazanımlar elde edeceğiz” dedi.

14 Ocak “Kent ve Gençlik” Buluşması
14 Ocak 2023’te 28 sivil toplum kuruluşu ve 10 ilçe belediyesini temsil eden katılımcılardan oluşan 58 kişi ile “Kent ve Gençlik” başlığı altında İzmir Gençlik inisiyatifleri buluşması yapıldı. Bu buluşma ile başlayan başvuru sürecinde yoğun ve katılımcı bir yöntemle 2026 Avrupa Gençlik Başkenti başvurusu yapıldı.

Türkiye’ye örnek kent olduk
İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, “14 Ocak'ta başlayan başvuru sürecinde sivil toplum örgütleri ve gençlerle birlikte yol yürümeye başladık. Bu sürecin içinde olan ve değerli katkılarını esirgemeyen gençlerimize teşekkür ederim. Bizler idari olarak gençlerin hayal ettikleri kentler için yürütecekleri çalışmalarda kolaylaştırıcı olarak elimizden geleni yapacağız. Geçen yıl finale kalmak İzmir için büyük bir başarıydı. Bu başarının Türkiye’den başka şehirlere de örnek olması gurur verici. Bu yıl Türkiye’den İzmir dışında Konya, Ankara ve Antalya da başvuru yaptı” dedi.

“Avrupa Gençlik Başkenti”
Avrupa Gençlik Başkenti unvanı, gençlerle ilgili kültürel, sosyal, siyasi-ekonomik yaşam ve kalkınma programlarının ortaya koyma fırsatlarının arttırılması, gençler için daha yaşanabilir şehir ekosistemlerinin iyileştirilmesi için önemli bir adım olarak görülüyor. Gençlerle yapılan tüm çalışmaları uluslararası alanda tanıtmak, İzmir'in tanınırlığına katkı sağlamak ve gençlik çalışmalarına daha fazla fon yaratmak amacıyla Avrupa Gençlik Başkenti başvurusunu yapıldı.
2026 Avrupa Gençlik Başkenti başvurusuyla ilgili çalışmalar, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi ortaklığında Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimleri ve gençlik çalışmaları yürüten farklı kurum, kuruluş ve organizasyonlarla işbirliği halinde yıl boyunca sürecek. 3 aşamadan oluşan başvuru sürecinin ilkini başarıyla tamamlayarak finale kalan İzmir, Haziran ve Ağustos aylarında yapılacak 2. ve 3. başvurular için yine İzmir’deki sivil toplum kuruluşlarıyla katılımcı bir yöntemle yol alacak.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Burhan Özfatura son yolculuğuna uğurlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde iki dönem başkanlık yapan Burhan Özfatura, 83 yaşında yaşamını...

17 saat önce

Başkan Tugay’dan İtalya’da Marble İzmir temasları

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Marmomac Fuarı kapsamında Verona’da yerel...

20 saat önce

Dikili Belediyesi’nden ilk ders heyecanına anlamlı...

2026-2027 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte Dikili Belediyesi, ilçe genelinde okula...

20 saat önce

Bayraklı’da Binlerce Haneye Sosyal Destek

Bayraklı Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşlardan kadınlara, çocuklardan yaşlı ve özel...

21 saat önce

Narlıdere Belediyesi, İstihdam Ofisi İle Vatandaşları...

Narlıdere Belediyesi İstihdam Ofisi,  mutfaktaki yeteneğini gelire dönüştürmek isteyen...

22 saat önce

Kültürpark’ta İZKİTAP günleri: Her yaştan ziyaretçiye...

İZKİTAP, sonbaharın kendine özgü atmosferinde bir kez daha İzmir’in kalbi Kültürpark’ta...

22 saat önce

Güzelbahçe’de Ahilik Haftası’na Özel Esnaf Buluşması

Güzelbahçe Belediye Başkan Vekili Ayşe Akın ve Güzelbahçe Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı...

23 saat önce

Büyükşehir’den özel gereksinimli öğrencilere sıcak destek

23 saat önce

Bornova’da kaçak moloz seferberliği

Bornova genelinde çevre kirliliğine yol açan kaçak moloz dökümlerine karşı savaş açan Bornova...

23 saat önce

Büyükşehir’den okullara hijyen desteği

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2026-2027 eğitim öğretim yılında da Okul Hijyen Seti Projesi’ni...

23 saat önce

Foça Belediyesi Kış Kurslarına Büyük İlgi

Foça Belediyesi tarafından çocuklar, gençler ve yetişkinlere yönelik düzenlenen 2026–2027 Kış...

1 gün önce

Karşıyaka’da gazilere saygı yürüyüşü

Karşıyaka Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik ünvanı ile mareşal rütbesi...

1 gün önce