İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden 23 Nisan armağanı
“En kalıcı iş eğitime verdiğimiz destek”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Darağaç Sanat Kolektifi sanatçılarının denizdeki yaşamı duvarlarına taşıdığı Mimar Sinan İlkokulu ve Mimar Sinan Ortaokulu'nu ziyaret etti. Başkan Tunç Soyer, burada yaptığı konuşmada eğitimin önemine dikkat çekerek, “Biliyoruz ki yapacağımız en kalıcı iş eğitime verdiğimiz destektir” dedi.

Başkan Soyer'e destekleri için teşekkür etti
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, pandemi önlemleri nedeniyle kısıtlı sayıda katılımcı ile yapılan sembolik törende konuşan Konak İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Türkoğlu, karakteri özgürlük ve bağımsızlık olan bir ülkenin kurucusunun izinden yürüyen gençlerin, çok güzel koşullarda, bilimin ışığında sanat ortamında kendini sonsuza kadar geliştireceklerini söyledi. Öğrencilerin bilim ve teknoloji üreteceklerini ifade eden Ali Türkoğlu, “Güzel Türkçemizi dünyaya yayacaklar. Bunu cumhuriyeti teslim eden Ulu Önder Atatürk'ün verdiği ilkelerle öğretmenlerimiz yapacak. Öğretmenlerimiz gençlerimizi aklı hür, fikri hür, vicdanı hür bir şekilde yetiştirecek. Atamızın özlediği, hedef gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine ulaştıracak. Bunu yapabilmesi için devletimizin yöneticilerinin, çok değerli yerel yöneticilerimizin bizlere çalışma ortamı vermesi gerekiyor. Bu anlamda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ve ekibinin hazırladığı bu güzel görüntülerle çocuklarımız eğitim alacağı için teşekkür ediyorum” dedi.
“Eğitime destek vermeye devam edeceğiz”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de öğrencilerin bayramını kutladı. Soyer, “Bugün sizlerle olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum. Bu bayram aslında hakimiyetin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu gösteren bir bayram. O nedenle anlamı çok daha büyük. Çok daha derin ve dünyada ilk kez çocuklara armağan edilmiş bir bayram” dedi. 10 yıl Seferihisar'da görev yaptıktan sonra 2 yıldır da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğünü anımsatan Başkan Tunç Soyer, “Bu süre içerisinde idrak ettiğim bir gerçek var. Büyükşehir Belediyesi olarak yapacağımız tüm yatırımların hepsinde çok daha değerli ve kalıcı olanı eğitime verdiğimiz destekle ilgili olanlar. Hiçbir çalışmamız, hiçbir yatırımımız, hiçbir üretimimiz eğitime verdiğimiz destek kadar kalıcı iz bırakmıyor. Bugün belki bir duvarın boyanması ile bir başka okulda belki bir kapının tamir edilmesiyle, başka okullarda tablet veya kitapla, her türlü araç ve gereçle eğitimin yanında olmaya devam edeceğiz. Eğitime destek vermeye devam edeceğiz. Biliyoruz ki yapacağımız en kalıcı iş eğitime verdiğimiz destektir” diye konuştu. Konuşmaların ardından Başkan Soyer'e okula verdiği destekten dolayı teşekkür plaketi verildi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Gaziemir’in çınarlarından fidanlara 23 Nisan armağanı
Gaziemir Belediyesi Ata Evi üyeleri, geri dönüşüm atölyesinde hazırladıkları el emeği oyuncakları...
Başkan Tugay'dan '23 Nisan' mesajı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı...
23 Nisan coşkusu Konak’tan yayıldı: Çocuk Şenliği’ne...
Konak Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine Karantina...
Yerel Haberleri
TümüGeleceğin milli sporcuları Buca'da yetişiyor
Buca Belediyesi'nin açmış olduğu yüzme kurslarına katılarak yetenekleriyle öne çıkan çocuklar,...
Kültürpark’ın yeni sakini İskender papağanı
50’nin üzerinde kuş türüne ev sahipliği yapan Kültürpark’ta, yeşil papağanların yanı sıra...
“Yaşları küçük hayalleri büyük”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün genç judocuları, Bosna Hersek’te düzenlenen Judo...
İzmir’de suyun her damlası yeniden değerlendiriliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, gri suyu arıtarak yeniden kullanıma kazandırıyor. ESHOT...
Parklardaki zeytinler sıvı altına dönüştü
Bornova Belediyesi, ilçenin park, yeşil alan ve rekreasyon alanlarında bulunan yüzlerce asırlık...
Çocuklar saha istedi, Başkan Uzun yerine getirdi
Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun, 2. İnönü Mahallesi Koca Çınar Sokak’ta yer alan Kemal...
Başkan Mutlu’dan üreten kadınlara tatlı ziyaret
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Konak Mutfak Atölyesi’nde pastacılık eğitimi...
İnciraltı Kent Ormanı’nda EXPO 2027 hazırlığı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 16 Nisan-2 Mayıs 2027 tarihleri arasında düzenlenecek...
Menderes Zabıtasından Kömür Denetimi
Menderes Belediyesi, kış aylarının gelmesi ile birlikte kömür denetimlerini sıklaştırdı.
Sağlıklı Kentler Birliği COP31’de yerel yönetimlerin sesi...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın başkanı olduğu Türkiye Sağlıklı Kentler...
Atatürk’ün Adımlarıyla Karşıyaka’da engelsiz tarih yolculuğu
Karşıyaka Belediyesi, ‘Atatürk’ün Adımlarıyla Karşıyaka’ rotasında görme engelli katılımcıları...
Bornova’dan Balkanlar’a vefa köprüsü
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, ilçedeki Balkan göçmenleri derneklerini ziyaret ederek...